Pui Nutella, în partea de jos a borcanului. Bananele tăiat în felii si stropite putin cu zeama de lamaie sa nu se inegrasca, le aranjezi peste ciocolata.
Decorezi cu faramituri de biscuiti, imprăştiate peste feliile de banane.
Gata desertul rapid.
Se face un sos marinat din uleiul de masline, coriandru, oregano, busuioc, zeama de lamaie, sare si piperul alb. Ceapa, ardeiul rosu si verde se taie in cubulete. Acestea se pun in sosul marinat si se lasa sa stea pana la 1 ora.
Bucatile de ton se pun peste compozitia din ceapa si ardei....
Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina...
Compozitia:
Intr-o cratita pe aragaz la foc mic, se distuie ceapa in ulei cu putina apa. Apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute.Dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata, impreuna cu mararul tocat marunt, bulionul, sarea si piperul (daca mai e necesar se adauga putina...
Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se
adauga peste albusuri. In faina cernuta...
Am ales piciorusele de la ciuperci, nu numai ca ne mai raman de la ciupercile umplute, ci pentru textura lor. Se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul.
Sardinele din conserva ( nu uitati sa scoateti intestinele), se toaca cu o furculita. Se adauga...
Blatul:
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta...
Zucchini (dovlecei) se spala si pe o parte li se face o talpa (pentru stabilitate). Pe cealalta parte se scobesc cu atentie, pana rezulta niste barcute. Miezul rezultat se toaca marunt. Ardeiul rosu si cel verde, legatura de ceapa, toate tocate marumt, impreuma cu miezul se pun la distuit in ulei...
Se taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa cateva minute.
Se turna apa peste ingrediente, atat cat sa aiba de unde sa scada. Se lasa sa fiarba...
De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar. Puneți sare, piper, așezați la mijloc ciuperci din conserva, castravete, gogoșar, morcov tăiat bețișoare, cașcaval ras și apoi rulam. Se fixează rulada cu scobitori. Pentru mazăre,...
Desert rapid la pahar
Pui Nutella, în partea de jos a borcanului. Bananele tăiat în felii si stropite putin cu zeama de lamaie sa nu se inegrasca, le aranjezi peste ciocolata. Decorezi cu faramituri de biscuiti, imprăştiate peste feliile de banane. Gata desertul rapid.
Salata de ton cu mamaliguta
Se face un sos marinat din uleiul de masline, coriandru, oregano, busuioc, zeama de lamaie, sare si piperul alb. Ceapa, ardeiul rosu si verde se taie in cubulete. Acestea se pun in sosul marinat si se lasa sa stea pana la 1 ora. Bucatile de ton se pun peste compozitia din ceapa si ardei....
Tort Savoare cu Piersici
Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina...
Sarmalute in foi de vita
Compozitia: Intr-o cratita pe aragaz la foc mic, se distuie ceapa in ulei cu putina apa. Apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute.Dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata, impreuna cu mararul tocat marunt, bulionul, sarea si piperul (daca mai e necesar se adauga putina...
Rulada cu crema de lamaie
Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta...
Espanadillas cu umplutura de ciuperci si sardine
Am ales piciorusele de la ciuperci, nu numai ca ne mai raman de la ciupercile umplute, ci pentru textura lor. Se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul. Sardinele din conserva ( nu uitati sa scoateti intestinele), se toaca cu o furculita. Se adauga...
Tort imbracat in Crema Caramel
Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta...
Barcute umpute si carnati prajiti
Zucchini (dovlecei) se spala si pe o parte li se face o talpa (pentru stabilitate). Pe cealalta parte se scobesc cu atentie, pana rezulta niste barcute. Miezul rezultat se toaca marunt. Ardeiul rosu si cel verde, legatura de ceapa, toate tocate marumt, impreuma cu miezul se pun la distuit in ulei...
Ciorba de salata verde
Se taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa cateva minute. Se turna apa peste ingrediente, atat cat sa aiba de unde sa scada. Se lasa sa fiarba...
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare
De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar. Puneți sare, piper, așezați la mijloc ciuperci din conserva, castravete, gogoșar, morcov tăiat bețișoare, cașcaval ras și apoi rulam. Se fixează rulada cu scobitori. Pentru mazăre,...