Topim ciocolata impreuna cu laptele, adaugam untul, un ou si un galbenus, faina, esenta de vanilie si praful de sare.
Lasam in cuptorul incins la 180 de grade cca 8-10 minute.
Blat
Tocam migdalele
Separam ouale
Batem albusurile spuma
Intr-un vas adaugam zaharul, apa, pudra de cacao si lasam la foc mic pana devin un sirop. Lasam sa se raceasca si incorporam untul si galbenusurile. In aceasta compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit...
Punem pastele in apa clocotita si le lasam sa fiarba 8-9 minute
Intre timp sfaramam branza si o amestecam cu 2 oua, taiem untul cubulete, scurgem pastele, amestecam totul si turnam intr-un vas de ceramica
Turnam deasupra un ou batut
Bagam in cuptorul incins la 180 de grade pana devine...
Umplutura
Am amestecat branza, zaharul, esenta de rom si smantana
Aluatul
Facem maiaua din drojdie, lapte si putin zahar. O lasam sa dospeasca
Am amestecat faina cu sarea, zaharul, uleiul, galbenusul, iaurtul, coaja de lamaie si portocala si am adaugat maiaua. Framantam pana devine...
Topim ciocolata impreuna cu untul
Batem ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita, vanilia si faina in care am pus praful de copt si sarea
Tapetam cu hartie o tava de 25 cm si turnam compozitia
Lasam in cuptor 30 de minute la 180 de grade
Intr-un ibric turnam frisca, adaugam...
Macinam nuca
Taiem untul, il punem intr-un bol si asteptam pana este suficient de moale sa turnam faina si nuca
Amestecam pana devine o coca ferma si nu se lipeste de mana
Se formeaza un rulou de aproximativ 3 cm si se taie diferite forme
Le asezam intr-o tava netapetata
Bagam in...
Se separa galbenusurile de albusuri
Galbenusurile de freaca cu zaharul si uleiul, adaugam laptele, zeama de lamaie, faina in care am pus praful de copt si albusurile spuma
Intr-o tava tapetata turnam compozitia, punem nucile si presaram niste cacao
Dizolvam drojdia in laptele caldut
Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, mierea si laptele
Intr-un bol punem faina si turman compozitia de mai sus
Framantam aluatul aproximativ 15 minute
Lasam 60 de minute la dospit
Intindem aluatul si taiem...
Blat
Separam albusurile de galbenusuri
Batem albusurile spuma
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, apoi adaugam 10g cacao, apa si faina (in care am pus praful de copt). Peste aceasta compozitie adaugam albusurile si amestecam cu grija
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Dam prin razatoare merele, adaugam zaharul si scortisoara
Blat
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana devine un aluat ferm
Impartim aluatul in doua
Taiem doua hartii de copt cat tava si intindem aluatul in foi subtiri
Punem prima foaie in tava si...
Amestecam pudra de cacao cu zaharul, apa si punem la foc mic. Amestecam pana se topeste tot zaharul
Amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile si crema de cacao obtinuta
Impartim compozitia in 2 (lasam jumatate la rece)
Adaugam faina, praful de copt...
Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, laptele si uleiul
Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 g zahar
Adaugam peste galbenusuri compozitia cu albusurile si faina amestecata cu praful de copt si cocosul
Tapetam o forma si turnam...
Se amesteca 400g de faina cu untul moale si se lasa 15 minute la rece
Adaugam ouale batute, zaharul, sucul si praful de copt stins peste coca. Amestecam si mai adaugam faina pana devine o coca ferma
Punem intr-o tava 3/4 din coca, punem magiunul
din 1/4 coca facem fasiile...
Blatul
Separam ouale. Batem albusurile, adaugam zaharul si galbenusurile si cele doua plicuri de Creme ole
Intr-o tava tapetata turnam aluatul si in bagam in cuptorul incins
Cand e gata scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
Crema
Batem frisca, adaugam laptele si...
Separam ouale
Batem albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si apa
Amestecam praful de copt cu faina si o adaugam peste compozitie
Impartim compozitia in 2. Adaugam cele 5 linguri de cacao intr-una din compozitii
Tapetam o tava si pune o lingura din...
Aluatul
Untul se freaca cu zaharul pana devine cremos
Se adauga oul intreg pana se incorporeaza complet
Adaugam faina treptat pana se formeaza coca
Punem in forme de mini tarte aluatul si acoperim cu folie de aluminiu sa nu creasca prea tare
Coacem in...
Maruntim nucile si alunele.
Punem zaharul si cele 2 linguri de apa intr-o cratita pe foc.
Amestecam pana se caramelizeaza si adaugam nucile.
Luam de pe foc si turnam compozitia pe un fund de lemn.
Cu un cutit trecut prin apa rece taiem batoanele.
-Incingem cuptorul la 180C
-Pregatim o tava de briose
-Intr-un bol amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale, faina, praful de copt si esenta de vanilie.
-Turnam aluatul in forme si coacem 20min
-Preparam crema si ornam briosele
Se pune blatul pe o farfurie mare
Punem intr-un ibric cescuta de apa cu plicul de zahar vanilat si cate o lingurita din esente, amestecam pe foc pana se dizolva zaharul si insiropam
Intr-un bol amestecam 400ml frisca cu cele 2 plicuri de Creme Ole . Crema obtinuta se pune pe blat. Cu restul...
Lava Cake
Topim ciocolata impreuna cu laptele, adaugam untul, un ou si un galbenus, faina, esenta de vanilie si praful de sare. Lasam in cuptorul incins la 180 de grade cca 8-10 minute.
Prajitura cu visine si migdale
Blat Tocam migdalele Separam ouale Batem albusurile spuma Intr-un vas adaugam zaharul, apa, pudra de cacao si lasam la foc mic pana devin un sirop. Lasam sa se raceasca si incorporam untul si galbenusurile. In aceasta compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit...
Dinozauri cu branza
Punem pastele in apa clocotita si le lasam sa fiarba 8-9 minute Intre timp sfaramam branza si o amestecam cu 2 oua, taiem untul cubulete, scurgem pastele, amestecam totul si turnam intr-un vas de ceramica Turnam deasupra un ou batut Bagam in cuptorul incins la 180 de grade pana devine...
Placinta cu branza
Umplutura Am amestecat branza, zaharul, esenta de rom si smantana Aluatul Facem maiaua din drojdie, lapte si putin zahar. O lasam sa dospeasca Am amestecat faina cu sarea, zaharul, uleiul, galbenusul, iaurtul, coaja de lamaie si portocala si am adaugat maiaua. Framantam pana devine...
Negrese cu arahide si caramel
Topim ciocolata impreuna cu untul Batem ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita, vanilia si faina in care am pus praful de copt si sarea Tapetam cu hartie o tava de 25 cm si turnam compozitia Lasam in cuptor 30 de minute la 180 de grade Intr-un ibric turnam frisca, adaugam...
Corabioare
Macinam nuca Taiem untul, il punem intr-un bol si asteptam pana este suficient de moale sa turnam faina si nuca Amestecam pana devine o coca ferma si nu se lipeste de mana Se formeaza un rulou de aproximativ 3 cm si se taie diferite forme Le asezam intr-o tava netapetata Bagam in...
Prajitura cu nuca
Se separa galbenusurile de albusuri Galbenusurile de freaca cu zaharul si uleiul, adaugam laptele, zeama de lamaie, faina in care am pus praful de copt si albusurile spuma Intr-o tava tapetata turnam compozitia, punem nucile si presaram niste cacao
Cornulele cu magiun
Dizolvam drojdia in laptele caldut Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, mierea si laptele Intr-un bol punem faina si turman compozitia de mai sus Framantam aluatul aproximativ 15 minute Lasam 60 de minute la dospit Intindem aluatul si taiem...
Amandina
Blat Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, apoi adaugam 10g cacao, apa si faina (in care am pus praful de copt). Peste aceasta compozitie adaugam albusurile si amestecam cu grija Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Prajitura frageda cu mere
Dam prin razatoare merele, adaugam zaharul si scortisoara Blat Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana devine un aluat ferm Impartim aluatul in doua Taiem doua hartii de copt cat tava si intindem aluatul in foi subtiri Punem prima foaie in tava si...
Prajiturica Joffre
Amestecam pudra de cacao cu zaharul, apa si punem la foc mic. Amestecam pana se topeste tot zaharul Amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile si crema de cacao obtinuta Impartim compozitia in 2 (lasam jumatate la rece) Adaugam faina, praful de copt...
Fulgi de cocos
Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, laptele si uleiul Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 g zahar Adaugam peste galbenusuri compozitia cu albusurile si faina amestecata cu praful de copt si cocosul Tapetam o forma si turnam...
Tarta cu magiun
Se amesteca 400g de faina cu untul moale si se lasa 15 minute la rece Adaugam ouale batute, zaharul, sucul si praful de copt stins peste coca. Amestecam si mai adaugam faina pana devine o coca ferma Punem intr-o tava 3/4 din coca, punem magiunul din 1/4 coca facem fasiile...
Tort cu fructe
Blatul Separam ouale. Batem albusurile, adaugam zaharul si galbenusurile si cele doua plicuri de Creme ole Intr-o tava tapetata turnam aluatul si in bagam in cuptorul incins Cand e gata scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. Crema Batem frisca, adaugam laptele si...
Chec in 2 culori
Separam ouale Batem albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si apa Amestecam praful de copt cu faina si o adaugam peste compozitie Impartim compozitia in 2. Adaugam cele 5 linguri de cacao intr-una din compozitii Tapetam o tava si pune o lingura din...
Mini tarte cu fructe
Aluatul Untul se freaca cu zaharul pana devine cremos Se adauga oul intreg pana se incorporeaza complet Adaugam faina treptat pana se formeaza coca Punem in forme de mini tarte aluatul si acoperim cu folie de aluminiu sa nu creasca prea tare Coacem in...
Nuci caramelizate
Maruntim nucile si alunele. Punem zaharul si cele 2 linguri de apa intr-o cratita pe foc. Amestecam pana se caramelizeaza si adaugam nucile. Luam de pe foc si turnam compozitia pe un fund de lemn. Cu un cutit trecut prin apa rece taiem batoanele.
Briose
-Incingem cuptorul la 180C -Pregatim o tava de briose -Intr-un bol amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale, faina, praful de copt si esenta de vanilie. -Turnam aluatul in forme si coacem 20min -Preparam crema si ornam briosele
Tort Capşunică
Se pune blatul pe o farfurie mare Punem intr-un ibric cescuta de apa cu plicul de zahar vanilat si cate o lingurita din esente, amestecam pe foc pana se dizolva zaharul si insiropam Intr-un bol amestecam 400ml frisca cu cele 2 plicuri de Creme Ole . Crema obtinuta se pune pe blat. Cu restul...