Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor.
Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, frunzele de salvie taiate,...
Ciupercile se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se fierb si ei in apa cu sare.
Verdeata se toaca marunt. Ouale de prepelita se fierb. Ciupercile fierte si racite se taie nu foarte marunt. Ficateii se taie si ei in bucati mari. Ouale de prepelita fierte si curatate se lasa intregi....
Ficateii se prajesc impreuna cu o ceapa tocata marunt in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa cu un cub de maggi de legume.
Dupa ce s-au racit, taiem in bucati nu foarte marunte pipotele si inimile. Ficateii...
Organele de ied se fierb in apa cu sare dupa gust. Cand sunt fierte, se scot din zeama si se lasa sa se raceasca. Eu am tocat foarte marunt toate organele.
Ceapa,usturoiul si restul verdeturilor se toaca marunt si se adauga peste organele taiate. Condimentam si adaugam ouale crude pe care le...
Pieptul de pui se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare si piper.
Prazul se taie rondele fine. Ciupercile se feliaza.
In untul topit se pune prazul si se caleste. Se adauga ciupercile si apoi mararul tocat. Punem supa de pui si lasam sa fiaba legumele.
Separat...
Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul.
Pieptul de gasca se fasoneaza daca mai este necesar,...
Ceapa tocata se pune la calit in tigaie in ulei.Adaugam ciupercutele taiate felii cu tot cu codite.Lasam sa se caleasca ciupercile dupa care adugam ficateii de pui.Amestecam usor in tigaie sa nu rupem ficateii.Inainte de a lua tigaia de pe foc cu 2-3 min adaugam sare si piper si de asemeni...
Ciupercile se spala si se curata de cozi,pe care nu le folosim.Palaria ciupercilor se taie in felii.
Pieptul de pui se taie cuburi.
Ceapa taiata julien se inabusa in unt,dupa care adaugam carnea si lasam cateva min.Cand carnea s-a albit se adauga ciupercile,delikat-ul,piperul si...
Preparam o omleta din: oua,ciuperci,cepa,ardei.
Ciupercile si ceapa tocate marunt se pun la calit in putin ulei.Adaugam ardeiul tocat si el marunt,sare si piper.Lasam sa se raceasca amestecul de legume.
Ouale batute se amesteca cu legumele si apoi se pun intr-o tava si se da la cuptor 10-15...
Varza murata se toaca fin si se scurge de zeama.
Umplutura:
Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi se caleste in putin ulei.Adaugam orezul si condimentele si apoi carnea.Amestecam totul impreuna si stingem focul.Adaugam verdeata si potrivim de sare.
Intr-o tava ceramica am pus un...
Paste se fierb si se scurg de apa.Eu am folosit taietei facuti in casa.
Ciupercile se fierb si ele in apa cu sare.Se scurg si se taie felii.
Pieptul de pui se taie felii,se condimenteaza cu sare si piper,se prajeste apoi in putin ulei sau chiar pe gril daca preferam. In uleiul in care...
Dovlecelul se taie in fasii cu cutitul de curatat legume. Miezul nu se taie. Pieptul de pui spalat si uscat se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Prajim carnea in ulei. O dam deoparte si o pastram calda.
In uleiul ramas punem si dovlecelul taiat fasii si usturoiul pisat. Calim 5-6...
Carnea de caprioara am desfacut-o de pe os,am spalat-o bine,am lasat-o in apa rece cam 3 ore,dupa care am scos-o,am sters-o cu un servet uscat si am condimentat-o bine.
Am asezat carnea in tava in care am pus putin ulei si un pahar de apa,feliile de usturoi si boabele de piper rosu.
Am...
Prepelita cu unt aromatizat
Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor. Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, frunzele de salvie taiate,...
Drob din ficatei si ciuperci cu oua de prepelita
Ciupercile se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se fierb si ei in apa cu sare. Verdeata se toaca marunt. Ouale de prepelita se fierb. Ciupercile fierte si racite se taie nu foarte marunt. Ficateii se taie si ei in bucati mari. Ouale de prepelita fierte si curatate se lasa intregi....
Drob de pui cu ciuperci si leurda
Ficateii se prajesc impreuna cu o ceapa tocata marunt in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa cu un cub de maggi de legume. Dupa ce s-au racit, taiem in bucati nu foarte marunte pipotele si inimile. Ficateii...
Drob de ied
Organele de ied se fierb in apa cu sare dupa gust. Cand sunt fierte, se scot din zeama si se lasa sa se raceasca. Eu am tocat foarte marunt toate organele. Ceapa,usturoiul si restul verdeturilor se toaca marunt si se adauga peste organele taiate. Condimentam si adaugam ouale crude pe care le...
Piept de pui cu sos de sampanie
Pieptul de pui se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare si piper. Prazul se taie rondele fine. Ciupercile se feliaza. In untul topit se pune prazul si se caleste. Se adauga ciupercile si apoi mararul tocat. Punem supa de pui si lasam sa fiaba legumele. Separat...
Piept de gasca cu sos de portocale
Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul. Pieptul de gasca se fasoneaza daca mai este necesar,...
Ficatei cu ciupercute
Ceapa tocata se pune la calit in tigaie in ulei.Adaugam ciupercutele taiate felii cu tot cu codite.Lasam sa se caleasca ciupercile dupa care adugam ficateii de pui.Amestecam usor in tigaie sa nu rupem ficateii.Inainte de a lua tigaia de pe foc cu 2-3 min adaugam sare si piper si de asemeni...
Pui parizian cu budinca de gris
Ciupercile se spala si se curata de cozi,pe care nu le folosim.Palaria ciupercilor se taie in felii. Pieptul de pui se taie cuburi. Ceapa taiata julien se inabusa in unt,dupa care adaugam carnea si lasam cateva min.Cand carnea s-a albit se adauga ciupercile,delikat-ul,piperul si...
Rulada din piept de gasca
Preparam o omleta din: oua,ciuperci,cepa,ardei. Ciupercile si ceapa tocate marunt se pun la calit in putin ulei.Adaugam ardeiul tocat si el marunt,sare si piper.Lasam sa se raceasca amestecul de legume. Ouale batute se amesteca cu legumele si apoi se pun intr-o tava si se da la cuptor 10-15...
Varza a la Cluj
Varza murata se toaca fin si se scurge de zeama. Umplutura: Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi se caleste in putin ulei.Adaugam orezul si condimentele si apoi carnea.Amestecam totul impreuna si stingem focul.Adaugam verdeata si potrivim de sare. Intr-o tava ceramica am pus un...
Pui cu ciuperci si paste
Paste se fierb si se scurg de apa.Eu am folosit taietei facuti in casa. Ciupercile se fierb si ele in apa cu sare.Se scurg si se taie felii. Pieptul de pui se taie felii,se condimenteaza cu sare si piper,se prajeste apoi in putin ulei sau chiar pe gril daca preferam. In uleiul in care...
Piept de pui cu taietei de dovlecel
Dovlecelul se taie in fasii cu cutitul de curatat legume. Miezul nu se taie. Pieptul de pui spalat si uscat se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza. Prajim carnea in ulei. O dam deoparte si o pastram calda. In uleiul ramas punem si dovlecelul taiat fasii si usturoiul pisat. Calim 5-6...
Pulpa de caprioara la cuptor cu sos de usturoi cu ghimbir
Carnea de caprioara am desfacut-o de pe os,am spalat-o bine,am lasat-o in apa rece cam 3 ore,dupa care am scos-o,am sters-o cu un servet uscat si am condimentat-o bine. Am asezat carnea in tava in care am pus putin ulei si un pahar de apa,feliile de usturoi si boabele de piper rosu. Am...