Capsunile se spala sub jet de apa rece si se lasa apoi la zvantat sa se usuce bine, sa nu mai ramana apa pe ele.
Feliem capsunile si le punem intr-un borcan curat, turnam otetul alb peste ele si inchidem borcanul ermetic cu un capac potrivit.
Lasam la macerat 5 zile, strecuram otetul in...
Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm.
Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le sterilizam la cuptor unde le pastram fierbinti pana in momentul in care le umplem cu gogosari.
Punem...
Curatam si spalam legumele.
Separat le trecem prin robot sa le maruntim fin, incepand cu ceapa.
Odata maruntita, o calim in ulei cca 15 minute.
Trecem prin robot si ardeiul, il punem peste ceapa calita si mai lasam la sotat alte 15 minute.
Morcovul taiat bucati se trece si el prin...
Spalam busuiocul, il curatam (desprindem frunzele si florile de pe tulpini).
Le trecem prin robot,cu doua linguri de sare si adaugam putin cate putin uleiul.
Obtinem o pasta foarte aromata pe care o pastram in camara pana in momentul in care deschidem borcanul.
Dupa ce-l deschidem, o...
Curatam de pe cotoare frunzulitele de oregano.
Le spalam bine, le scurgem de apa si umplem un borcanel cu aceste frunze.
Presaram deasupa 1 lingurita de sare si umplem borcanul cu otet (nediluat, direct din sticla).
Inchidem ermetic borcanul cu un capac bun si il asezam pe raft in camara...
Spalam frunzele de leustean, le curatam de pe codite si le asezam impreuna cu sarea si otetul in robot.
Le tocam pana se maruntesc si obtinem un amestec care contine lichid cat sa acopere frunzele maruntite si umplem un borcan de 360 gr.
Acoperim borcanul cu un capac si il asezam in camara...
Otet cu aroma de capsuni
Capsunile se spala sub jet de apa rece si se lasa apoi la zvantat sa se usuce bine, sa nu mai ramana apa pe ele. Feliem capsunile si le punem intr-un borcan curat, turnam otetul alb peste ele si inchidem borcanul ermetic cu un capac potrivit. Lasam la macerat 5 zile, strecuram otetul in...
Gogosari in sos tomat
Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm. Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le sterilizam la cuptor unde le pastram fierbinti pana in momentul in care le umplem cu gogosari. Punem...
Zacusca de vara
Curatam si spalam legumele. Separat le trecem prin robot sa le maruntim fin, incepand cu ceapa. Odata maruntita, o calim in ulei cca 15 minute. Trecem prin robot si ardeiul, il punem peste ceapa calita si mai lasam la sotat alte 15 minute. Morcovul taiat bucati se trece si el prin...
Busuioc verde in ulei
Spalam busuiocul, il curatam (desprindem frunzele si florile de pe tulpini). Le trecem prin robot,cu doua linguri de sare si adaugam putin cate putin uleiul. Obtinem o pasta foarte aromata pe care o pastram in camara pana in momentul in care deschidem borcanul. Dupa ce-l deschidem, o...
Oregano in otet
Curatam de pe cotoare frunzulitele de oregano. Le spalam bine, le scurgem de apa si umplem un borcanel cu aceste frunze. Presaram deasupa 1 lingurita de sare si umplem borcanul cu otet (nediluat, direct din sticla). Inchidem ermetic borcanul cu un capac bun si il asezam pe raft in camara...
Leustean in otet la borcan
Spalam frunzele de leustean, le curatam de pe codite si le asezam impreuna cu sarea si otetul in robot. Le tocam pana se maruntesc si obtinem un amestec care contine lichid cat sa acopere frunzele maruntite si umplem un borcan de 360 gr. Acoperim borcanul cu un capac si il asezam in camara...