Se unge tava cu ulei.
Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt.
Se taie in rondele mici carnatul si pe pozitioneaza in interiorul ciupercilor.
Deasupra se rade cascaval sau branza. Se da la...
Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei).
Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta...
Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se pune untul putin cate...
Separam gălbenușurile de albușuri.
Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.
Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai...
Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .
Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu...
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite.
Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele.
Se taie usturoiul in feliute subtiri.
Se pune uleiul in tigaie (oala), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit.
Cand ceapa e aurita, se pun...
Se incalzeste cuptorul.
Separam albusurile de galbenusuri.
Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.
Adaugam galbenusurile si la...
Marinarea puiului :
Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza.
Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora.
Gatirea puiului:...
Se scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze.
Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale .
Puneti cate un cremwurst peste aluat si rulati obtinand un rulou.
Se unge tava cu...
Se coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta.
Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin incins, se adauga rosiile din conserva. Se tin pe foc si se amesteca pana rosiile scad putin....
Mod de preparare chiftele
Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.
Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile.
Chiftelele prajite se pun intr-un vas....
Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul, apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile...
Ciupercute la cuptor
Se unge tava cu ulei. Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt. Se taie in rondele mici carnatul si pe pozitioneaza in interiorul ciupercilor. Deasupra se rade cascaval sau branza. Se da la...
Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti
Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta...
Desert prajitura desteapta
Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se pune untul putin cate...
Desert chec in trei culori
Separam gălbenușurile de albușuri. Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai...
Falafel de casa ( chiftele de naut )
Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) . Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu...
Ciulama cu piept de pui
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite. Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele. Se taie usturoiul in feliute subtiri. Se pune uleiul in tigaie (oala), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit. Cand ceapa e aurita, se pun...
Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )
Se incalzeste cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam galbenusurile si la...
Pui cu orez
Marinarea puiului : Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza. Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora. Gatirea puiului:...
Aperitiv cremwursti in aluat de foietaj
Se scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze. Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale . Puneti cate un cremwurst peste aluat si rulati obtinand un rulou. Se unge tava cu...
Mancare de ardei si rosii
Se coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin incins, se adauga rosiile din conserva. Se tin pe foc si se amesteca pana rosiile scad putin....
Chiftele cu ceapa marinata si maioneza
Mod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde. Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile. Chiftelele prajite se pun intr-un vas....
Desert tort de mere cu crema de zahar ars
Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul, apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile...