UrsanMihaela

1

Bucataras
incepator

pitesti

Bucataras din 14.01.2017

RETETE42
PRIETENI87
Retete

Ciupercute la cuptor

In Mancaruri de legume la 11 Feb 2018

   Se unge tava cu ulei.    Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt.    Se taie in rondele mici carnatul si pe pozitioneaza in interiorul ciupercilor.    Deasupra se rade cascaval sau branza. Se da la...

Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti

In Porc la 10 Feb 2018

Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta...

Desert prajitura desteapta

In Prajituri la 4 Feb 2018

     Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece.     Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C.     Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se pune untul putin cate...

Desert chec in trei culori

In Dulciuri la 3 Feb 2018

  Separam gălbenușurile de albușuri.    Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.    Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai...

Falafel de casa ( chiftele de naut )

In Mancaruri de legume la 29 Ian 2018

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .    Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu...

Ciulama cu piept de pui

In Pui la 28 Ian 2018

   Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite.   Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele.   Se taie usturoiul in feliute subtiri.   Se pune uleiul in tigaie (oala), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit.   Cand ceapa e aurita, se pun...

Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )

In Torturi la 24 Ian 2018

     Se incalzeste cuptorul.     Separam albusurile de galbenusuri.    Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.    Adaugam galbenusurile si la...

Pui cu orez

In Pui la 21 Ian 2018

  Marinarea puiului :     Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza.     Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora. Gatirea puiului:...

Aperitiv cremwursti in aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2018

Se scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze.     Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale . Puneti cate un cremwurst peste aluat si rulati obtinand un rulou.    Se unge tava cu...

Mancare de ardei si rosii

In Mancaruri de post la 21 Ian 2018

   Se coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta.    Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin incins, se adauga rosiile din conserva. Se tin pe foc si se amesteca pana rosiile scad putin....

Chiftele cu ceapa marinata si maioneza

In Porc la 20 Ian 2018

  Mod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.    Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile.    Chiftelele prajite se pun intr-un vas....

Desert tort de mere cu crema de zahar ars

In Torturi la 20 Ian 2018

    Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul, apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile...

Afisate 31 - 42 din 42 retete    

Postari recente

publicat la 14.05.2022

Desert amandine

publicat la 09.03.2022

Desert jeleuri de lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]