publicat la 23.06.2015
publicat la 13.06.2015
publicat la 03.06.2015
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute de pui umplute cu ciuperci fripte
Ciupercile le vom frige intr-o tigaie asezonate cu sare si piper. Le scurgem de zeama si le lasam sa se raceasca. Carnea tocata o vom amesteca cu: morcovul si cartoful razuiti si storsi bine, ouale, verdeturile tocate, ceapa si usturoiul. Asezonam dupa gust cu sare si piper. Din compozitia...
Rulada din carne tocata umpluta cu legume
Amestecam carnea tocata cu ouale,patrunjelul tocat si restul ingredientelor, o asezonam. Pe o folie de aluminiu sau hartie de copt presarata cu pesmet, intindem compozitia de carne,pe care o apasam bine sa nu se desfaca. Presaram legumele colorate deasupra .Tinem de capatul foliei si rulam.O...
Cartofi cu varza de Bruxelles
Incingem cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava mare pentru cuptor. Cartofii curatati si spalati se taie in bucati mari,apoi se asezoneaza cu sare,piper,rozmarin si se stropesc cu ulei de masline.Ii intindem in tava .Zdrobim cateii de usturoi cu lama la cutit si se pun in tava printre...
Pulpe de rata cu orez cremos in lapte de cocos si legume asiatice
Pulpele de rata le vom frige intr-o tigaie neaderenta si bine incinsa timp de 4 minute pe ambele parti . Acum ,le presaram cu sare si piper. Le dam la cuptor incins timp de 20 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se odihneasca cel putin 5 minute. In timp ce se fac pulpele,fierbem...
Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval
Intr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca bine.Scurgem surplusul de grasime. Cand este bine racita o vom...
Mancare taraneasca de gogonele murate si porc
Cu o seara inainte de ne apuca de gatit aceasta mancarica vom taia gogonelele murate in felii si le vom lasa in apa rece pana a doua zi.Le scurgem bine de apa sarata . Acum, vom pune feliile de gogonele la fiert intr-o oala cu apa .Le fierbem pentru 30-40 de minute. In acest timp vom cali...
Vita Bourguignon
Este ideal sa marinam carnea timp de 12 ore,dar daca va grabiti o vom marina macar 30 de minute. In urma acestei marinari carnea de vita se va fragezi si va prinde un gust si o culoare deosebita. Ar fi ideal sa folosim un vin de Burgundia sau Pinot Noir. Vom incepe prin a spala bucatile de...
Pulpa de porc si carnati in sos de bere
Cu o seara inainte ,sau cu cel putin 3 ore inainte,asezam fripturile in tava si le ungem cu ulei de masline,le condimentam cu sare,piper,fulgi de chilli si cimbru. Le masam usor,turnam 250 ml de bere,apoi le acoperim cu folie alimentara si le dam la rece pana a doua zi . Zdrobim cateii de...
Pulpe de pui cu ceapa verde si ciuperci pe pat de orez basmati
Pulpele de pui bine spalate,uscate,sarate si piperate le-am calit la foc iute, in 100 ml ulei, pana cand pielita a devenit crocanta.Le-am scos pe o farfurie si le-am lasat deoparte. In vasul unde am facut pulpele am pus ceapa tocata pana a inceput sa se inmoaie,a urmat-o ciupercile fara...
Orez Mandarin
Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi. Batem ouale si facem o omleta moale. Punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si punem la calit ghimbirul curatat si tocat.Adaugam...
Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite
Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit,astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui . Se dau la cuptor pentru 45...
Pui manastiresc
Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o...
Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie
Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei si punem la calit ficateii de pui. Adaugam 100 ml de apa si acoperim cu un capac.Lasam putin sa se inabuse. Punem si ciupercile taiate in doua.Asezonam cu sare si piper.Acoperim si lasam tigaia pe foc mic. Cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului...
Mancare de conopida cu pui
Spalam puiul si legumele . Pentru inceput, desfacem conopida in buchetele si o fierbem in apa cu sare pana patrunde furculita.Avem grija sa o firbem "al dente". O scurgem de apa. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si calim bucatile de pui presarate cu sare.Le scoatem si pe...
Jambon de porc suculent cu garnitura de fasole verde aromata
Prima varianta de gatire (ca in foto) : Crestam soriciul de la carne,o frecam cu condimentele de mai sus,toate cu masura,si o lasam sa se odihneasca o ora. Asezam feliile de carne intr-o tava si o dam la cuptor incins pentru 30 de minute la foc mare,acoperita cu folie de aluminiu,apoi o...
Mancare de castraveti murati si pui
Lasam castravetii in apa ,intepati din loc in loc cu varful unui cutit,pentru 2-3 ore(depinde cat de acri sau sarati sunt). Apoi,castravetii se feliaza nufoarte subtire . Copanele de pui, spalate foarte bine, se sareaza si se pun la prajit in putin ulei doar pana prind culoare. Intr-o...
Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci
Mod de preparare piure de cartofi dulci: Curata cartofii si taie-i bucati mari,egale.Pune-i intr-o cratita mare cu apa rece,cat sa-i acopere,cu un praf bun de sare,si da-i la fiert,la foc mic 15-20 de minute,pana se simt moi cand sunt intepati cu cutitul. Paseaza cartofii prin sita sau cu...
Ciocanele de pui cu zucchini si coriandru
Mod de preparare: Curatam si spalam copanelele de pui.In ulei incins calim puiul frecat cu sare,piper si presarat cu boabele de coriandru care o sa-i dea o aroma exceptionala.:) Zdrobim cu lama cutitului cateii de usturoi si-i punem peste pui. Dovleceii si ardeii se taie bastonase...
Pui cu ciuperci si prune uscate
Pentru inceput punem prunele intr-un vas cu apa calda si le lasam sa se rehidrateze o jumatate de ora. Curatam cartofii si marul de coaja,le taiem cubulete si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Adaugam ciocanelele de pui (condimentate),baconul feliat,ciupercile,ceapa taiata sferturi si...
Pui rumenit - marinat cu rozmarin
Mod de preparare: Zdrobiti 5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline,o lingurita de ghimbir proaspat ras,10-15 g rozmarin uscat sau proaspat,cativa fulgi de chilli,sare si piper. Puneti la marinat in frigider in acest...
Curry usor de pui
Mod de preparare: Se pun ceapa,usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry. Se rastoarna pasta de curry intr-o tigaie mare,cu margini inalte,impreuna cu 3 linguri de ulei si se tine pe foc max. 5 minute pana incep...
Lipii - surpriza
Carnea o spalam bine,o stergem si o asezonam cu sare,piper si cimbru.Apoi o taiem in felii groase si o punem la rumenit, in unt,la foc mediu,intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac.Se intoarce din cand in cand pana este gata. O scoatem pe un tocator si o feliem subtire. Peste ardeiul copt...
Aripi de curcan lipicioase cu sos de ceapa verde
Se incinge cuptorul la 160 de grade si se pun aripile spalate intr-o tava si turnam peste ele cutia de cola si putina apa, cat sa fie aproape acoperite.Se acopera tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 90 de minute pana cand devin moi, dar nu se desprinde carnea de pe os.Intre timp,se pun...
Pui cu vin
Copanele de pui se spala bine,se scurg si apoi se trec prin 3-4 linguri de faina amestecata cu sare.Se prajesc in putin ulei pana capata o crusta crocanta. Intr-o cratita, calim ciupercile, spalate si taiate felii, in bacon taiat cuburi.Le"invartim" prin vas pana cand ciupercile isi...
Ceafa la cuptor cu prune uscate
Merele se curata si se taie cubulete. Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua. In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate). Condimentam ,iar cu ajutorul...
Sarmale muntenesti
Mod de preparare: Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim usor ceapa tocata marunt,adaugam orezul,cimbru,sare si piper.Amestecam pana cand bobul de orez incepe sa se umfle.Peste aceasta compozitie punem cele doua linguri de bulion diluate in 1/2 cana de apa.Mai invartim putin lingura de...
Carnati cu fasole rosie la cuptor
Mod de preparare: Prima data,taiem carnatii rondele si apoi Ii frigem pentru cateva minute in tigaie antiaderenta.Dupa ce s-au fript se lasa deoparte. Adaugam, intr-o tigaie mare sau cratita, cateva linguri de ulei in care vom cali ceapa, morcovul si ardeii pana...
Orez cu pui si lamaie
Mod de preparare: Se toaca ceapa marunt si se caleste in unt.Adaugam orezul spalat in prealabil ,turnam vinul si zeama de lamaie.Amestecam si lasam sa fiarba pana se absoarbe lichidul . Asezonam cu sare si piper.Acum este momentul sa acoperim orezul cu apa si fierbem pana cand bobul de...
Pate alcoolizat
Spala ficateii,curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare.Separat,taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul.Adauga ficateii scursi. Toarna vinul,presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc,pana scade sosul format. Dupa ce s-a racorit,zdrobeste totul cu...
Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri
Amestecam bine sosul de chilli,pasta de ardei iute,usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala,curry(praf sau pasta) si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate.Acoperim si dam la rece. Marinam puiul si lasam o noapte;aromele vor fi mult mai intense. A doua...