Tabita _

4

Bucataras
grozav

București

Bucataras din 16.02.2013

RETETE301
PRIETENI343
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv cu ton

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2019

Se scurge bine conserva de ulei. Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari. Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta. Se adauga cascavalul si tonul peste oua si se amesteca pana se obtine o compozitie cat mai uniforma. Se pune compozitia in forme de...

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2019

Intr-un bol mai mare se pun ouale si se bat. Se adauga sunca. Branzeturile se rad si se adauga. Castravetii se taie in bucatele mici si se adauga. Se adauga maslinele, sare si piper dupa gust. Se adauga faina treptat pana se incorporeaza. Se pune compozitia in tava tapetata -tava de...

Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2019

Intr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se taie in bucati mai mici si se pun la...

Vinete umplute

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2016

Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt.  Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt,...

Omleta cu crenvursti si branza (Multicooker)

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2014

Crenvurstii se taie felii. Branza se taie cubulete.  Ouale se bat, se adauga sare, piper, rozmarin. Se adauga si crenvursti. Se pune putin ulei in vasul aparatului Multicooker. Se seteaza pe functia Boil la 10-13 minute si se pun ouale batute. La sfarsit se adauga branza....

Castane coapte

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2014

Castanele se pun in apa cu sare si se lasa 1 ora. Se cresteaza castanele ca sa nu explodeze si sa se desfaca mai usor. Se pun castanele pe tava. Trebuie stropite din cand in cand. Se intorc de pe o parte pe alta. Se coc aprox. 20-30 de minute la 200°C.  Se acopera cu un...

Tarta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Se scoate aluatul din frigider. Se curata ceapa, se spala si se toaca. Ciupercile se taie fasii subtiri. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga ciupercile. Dupa ce s-au calit, se scot si se lasa sa se raceasca. Oul se bate, se amesteca cu smantana si condimente. Se pune...

Degetele de pui

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Se spala pieptul de pui si se portioneaza in fasii inguste. Se sareaza si se pipereaza. Ouale se bat cu putina sare. Condimentele se amesteca cu pesmetul. Se trece carnea prin faina, ou, pesmet, iar apoi se prajesc in ulei incins.

Piure de cartofi cu tulpina de telina

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2014

Se curata si se spala cartofii. Se taie cubulete. Se fierb in apa cu sare. Tulpinile de telina se spala si se toaca marunt.  Se pun cartofii fierti intr-un bol. Se condimenteaza cu sare, piper. Se adauga si untul si se paseaza bine cartofii. Se adauga si tulpinile de telina si se...

Gustare rapida

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2013

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie pai si se prajesc in ulei incins. Carnatii se prajesc in ulei incins. Branza se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu chimenul. Ardeii se spala, se taie in jumatati, se curata de seminte. Apoi se umplu cu branza. Pofta buna!

Tarta cu pui si bambus

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2013

Aluatul de foietaj se decongeleaza, se pune intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Se acopera marginile formei si se taie surplusul de aluat. Pulpele se spala se dezoseaza si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se...

Omleta cu fasole

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2013

Ceapa se curata, se spala si se toaca. Se pune la prajit in tigaia incinsa si se lasa putin, pana devine sticloasa. Se scurge apa din conserva si se clateste fasolea in mai multe ape, apoi se bate. Se adauga ceapa calita. Se asezoneaza cu sare, busuioc, cimbru si se amesteca bine....

Merdenele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2013

 Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.  Intre timp ne ocupam de umplutura: Se zdrobeste branza sarata si se amesteca cu branza dulce si oul batut.  Se taie fiecare aluat pe latime in trei dreptunghiuri egale.  Se iau...

Rulouri din aluat de foietaj cu fasole batuta

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2013

  Ceapa se curata, se spala si se toaca. Se pune la prajit in tigaia incinsa si se lasa putin, pana devine sticloasa.  Se scurge apa din conserva si se clateste fasolea in mai multe ape, apoi se bate pane devine ca o crema.  Se adauga ceapa calita. Se asezoneaza cu sare,...

Mic dejun rapid

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2013

Am taiat capacul chiflei. Cu ajutorul unei forme am scobit miezul chiflei. Am intincins uleiul in tigaie, am pus chifla si am pus cu grija oul in centrul chiflei. Cand s-a facut pe o parte, am intors rapid si cu atentie chifla sa se prajeasca si pe cealalta parte pentru 1 minut. Apoi se...

Gustare - chifle umplute

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2013

Se taie capacul chiflelor, se scobeste miezul. Se taie cubulete salamul si zucchini. Se sparge oul si se bate. Se unge interiorul chiflelor cu putin unt. Se pun bucatelele de salam si zucchini. Se toarna oul batut. Deasupra se pune cate o felie subtire de branza si o feliuta de...

Telina pane

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2013

  Telina se curata, se spala, se taie felii de 0,5 cm si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.  Se scurge bine de apa, se trece prin faina, ou batut in care am pus sare si piper, pesmet si se pune in tigaia cu ulei incins.  Se prajeste pe ambele...

Zucchini copti cu branza si seminte

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2013

Se incalzeste cuptorul la 190°C.  Zucchini se spala, se taie capatul si apoi se taie in doua. Fiecare zucchini se pune intr-o folie de aluminiu cu partea taiata in jos in tava. Se pregateste un amestec din uleiul de masline, ierburi aromate, sare si piper si se unge fiecare...

Chec aperitiv a la Jamila

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2013

Se bat ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina in ploaie, praful de copt, uleiul. Amestecam bine. Se adauga gogosarul, castravetii, branza topita, sarea si se amesteca usor cu o spatula. Am turnat compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la...

Aperitiv de legume cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2013

 Se fierb cartofii si morcovii in coaja aproximativ 35-40 minute in apa cu sare. Se strecoara legumele fierte de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja legumele si se toaca in cubulete mici. Cartofii se amesteca cu morcovii si cu cascavalul ras, sare, piper si ierburi de...

Cartofi gratinati cu ou, lapte si branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2013

Am fiert cartofii in coaja in apa cu sare, doar pana cand poate sa intre furculita in ei. I-am descojit, i-am taiat rondele. Am batut ouale, am pus sare, piper, cimbru. Am ras branza pe razatoarea mica. Am amestecat branza cu ouale batute si laptele. Am pus in tava un strat de...

Chipsuri din zucchini (dovlecei)

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2013

Se incinge cuptorul la 220°. Se spala zucchini. Se pot lasa in coaja. Eu i-am curatat de coaja. Se taie capetele. Se taie felii subtiri de 3-5 mm. Se dau prin cele 2 oua batute si amestecate cu putina sare,piper,condimente, apoi prin pesmet. Se pun intr-o tava tapetata cu...

Spirale in aluat de foietaj cu crenvursti si ketchup

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2013

Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Aluatul se taie fasii de 1-1,5 cm. Se unge foietajul cu ketchup si se ruleaza aluatul pe crenvursti ca o spirala, suprapunand putin fasiile intre ele. Asezam crenvurstii in foietaj pe tava tapetata cu hartie de copt. Ii lasam 15...

Crochete din cartofi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2013

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam putin sa se raceasca,ii decojim si zdrobim. Zdrobim si branza si o amestecam cu cartofii zdrobita, faina, unul din oua, sare si piper. Formam crochetele in forma pe care o dorim. Le trecem prin oul batul si pesmet...

Salata vieneza de cartofii

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2013

Se curata cartofii, se taie rondele de 1 cm si se fierb 20 de minute, stingem focul si ii mai lasam putin. Atentie sa nu se zdrobeasca . Ceapa se taie Julien si se pune peste cartofii scursi. Se face un dressing din apa, sare , piper, ulei de masline, otet, zahar.   Se pune...

Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

Cum se prepara Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica sau in robotul de bucatarie. Se amesteca cu ouale, faina, praful de copt, usturoiul tocat marunt, sare si piper. Se pune intr-o tigaie putin ulei. Cand se incinge se pune din compozitie...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    

Postari recente

publicat la 09.04.2021

Varza dulce calita cu rosii

publicat la 25.12.2020

Ciorba de fasole verde cu scarita

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]