Se amesteca untul, faina, nuca de cocos, zaharul si vanilia. Se framanta si se lasa la congelator.
Se intinde foaie si se taie diverse forme.
Eu nu am avut rabdare sa las prea mult la congelator, asa ca am format bilute pe care le-am aplatizat apoi cu palma. Se orneaza cu merisoare.
Se...
Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun la foc pana cand se leaga compozitia. Dupa ce s-a racit, se pun galbenusurile unul cate unul, faina, amoniacul stins cu putina lamaie, aronele, nucile, albusul batut spuma.
Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata si se da la cuptor.
Dupa ce a...
Am curățat merele de coajă și le-am dat prin răzătoarea mare.
Am scos aluatul din ambalaj si am măsurat tava. Ce era în plus am dat deoparte și am tăiat fâșii. Am pus o cratiță anti-aderentă la foc mic, am pus merele rase până și-au lăsat sucul, apoi,...
Se amesteca toate ingredientele intrn bol pana rezulta un aluat ca de clatite, se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina, se adauga piersicile taiate felii.
Se baga in cuptorul preincalzit pentru 30 minute.
Am pornit cuptorul.
Apoi am mixat zaharul cu margarina, pana ce s-a topit zaharul. Am incorporat ouale unul cate unul, apoi am adaugat iaurtul, zeama si coaja de lamaie.
Separat am amestecat faina cu praful de copt si macul, pe care le-am adaugat in compozitia cu oua, amestecand cu o...
Se topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w).
Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă într-un castron. Se pune o foaie de copt în tavă. Se unge cu o pensulă foaia de copt. Se așează 3 foi...
Pentru aluat eclere: apa + ulei + sare se pun pe aragaz intr-o cratiță la foc mic. Când clocotește se ia de pe foc și se pune toată făina deodată. Se bate cu mixerul până se desprinde de pe cratiță. Se adaugă ouălele unul câte unul (după ce s-a încorporat...
Desert fursecuri Anca Lungu
Se amesteca untul, faina, nuca de cocos, zaharul si vanilia. Se framanta si se lasa la congelator. Se intinde foaie si se taie diverse forme. Eu nu am avut rabdare sa las prea mult la congelator, asa ca am format bilute pe care le-am aplatizat apoi cu palma. Se orneaza cu merisoare. Se...
Desert negresa
Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun la foc pana cand se leaga compozitia. Dupa ce s-a racit, se pun galbenusurile unul cate unul, faina, amoniacul stins cu putina lamaie, aronele, nucile, albusul batut spuma. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata si se da la cuptor. Dupa ce a...
Tartă rapidă cu mere
Am curățat merele de coajă și le-am dat prin răzătoarea mare. Am scos aluatul din ambalaj si am măsurat tava. Ce era în plus am dat deoparte și am tăiat fâșii. Am pus o cratiță anti-aderentă la foc mic, am pus merele rase până și-au lăsat sucul, apoi,...
Clafoutis cu piersici
Se amesteca toate ingredientele intrn bol pana rezulta un aluat ca de clatite, se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina, se adauga piersicile taiate felii. Se baga in cuptorul preincalzit pentru 30 minute.
Prajitura cu mac si lamaie
Am pornit cuptorul. Apoi am mixat zaharul cu margarina, pana ce s-a topit zaharul. Am incorporat ouale unul cate unul, apoi am adaugat iaurtul, zeama si coaja de lamaie. Separat am amestecat faina cu praful de copt si macul, pe care le-am adaugat in compozitia cu oua, amestecand cu o...
Baclava
Se topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w). Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă într-un castron. Se pune o foaie de copt în tavă. Se unge cu o pensulă foaia de copt. Se așează 3 foi...
Eclere
Pentru aluat eclere: apa + ulei + sare se pun pe aragaz intr-o cratiță la foc mic. Când clocotește se ia de pe foc și se pune toată făina deodată. Se bate cu mixerul până se desprinde de pe cratiță. Se adaugă ouălele unul câte unul (după ce s-a încorporat...