Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete / Mancaruri cu carne

Friptura de porc in saramura de bere

In Porc la 11 Dec 2010

Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea. Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea. In aceasta saramura se pune bucata de carne care in...

Sarmalute in vas roman

In Mancaruri cu carne la 8 Dec 2010

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul. Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de...

Pui cu smantana

In Pui la 7 Dec 2010

Pulpele se taie, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins, pe toate partile. Se scot si se pun deoparte. In uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, adaugandu-se faina, pasta de rosii si de ardei si smantana. Se adauga 1/2 l apa sau supa daca avem.Se pun in sos pulpele si se lasa...

Escalop a la Zingara

In Porc la 5 Dec 2010

Cotletul se portioneaza in felii iar pulpele de dezoseaza.Cotletul se bate putin ca snitelul apoi condimentam toata carnea( nu trebuie sa o saram cu mult timp inainte de a o prepara, deoarece lasa zeama, ceea ce o va face mai putin gustoasa). Costita o taiem julien si ciupercile din conserva...

Friptura de pui cu stafide, ananas si carnati

In Pui la 4 Dec 2010

Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza cartofii curatati si taiati in 4, peste ei bucatile de carne facute cu sare si piper,felii de ananas, apoi fasii de ardei colorati, faliile de carnati deasupra.Se presara stafidele peste toate ingredientele din tava si la sfarsit de adauga mujdeiul de...

Pui cu crusta si cartofi la cuptor

In Pui la 4 Dec 2010

Bucatile de carne se dau prin amestecul format de condimente si mustar. Apoi se tavalesc prin pesmet. Cartofii se curata si se taie in 4 sau 6 , depinde cit sunt de mari. Intr-o tava se pune hartie de copt, cartofii taiati si deasupra lor  bucatile de carne.In tava punem putina apa si...

File de porc cu lamaie

In Porc la 1 Dec 2010

Carnea se portioneaza felii mai grosute,le ungem cu mustar , apoi le asezonam pe toate partile si le punem intr-un vas yenna. Ceapa si usturoiul le curatim si le taiem felii subtiri ce le presaram in vas peste carne. Adaugam felii de ardei rosu. Zeama de la lamaie o amestecam cu apa si o...

Pulpa de curcan umpluta

In Curcan la 29 Noi 2010

In pulpele de curcan dezosate se pun ficateii prajiti, ciupercile taiate, frunze de patrunjel verde , iar deasupra se presara vegeta, piper si boia. Se coase pe margine fiecare pulpa, se pune intr-o cratita in care am pus ulei amestecat cu mustar si o cana cu apa. Deasupra se presara piper,...

Pui cu ananas

In Pui la 19 Noi 2010

Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin amestecul de ulei cu patrunjel verde, usturoi si sare , piper.Adaugam si bucatele de cirnati afumat. Peste bucatile de carne , punem rondele de ananas iar peste cirnati, rondele de ceapa.Taiem...

Pilaf de orez cu tocanita de pui

In Pui la 15 Noi 2010

Maruntaiele de pui se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa si gogosarul se curata apoi se taie marunt si se pun la calit in putin ulei. Le lasam sa se caleasca pina devin sticloase. Adaugam apoi carnea, patrunjel verde tocat, sare , piper si apa pina acopera toata carnea. Lasam sa...

Copane umplute

In Pui la 15 Noi 2010

Pulpele de pui se spala, se sterg cu un prosop de hartie apoi se dezoseaza. Carnatul , gogosarul si cascavalul se taie bastonase. Copanele se umplu cu carnati, cascaval, gogosar si patrunjel verde.Se prind partile laterale cu scobitoarea sau se cos cu ata. Se pun apoi copanele la prajit in...

Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti

In Vita la 14 Noi 2010

Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea. Cartofii se curata si se taie in felii groase de 1,5 cm. Se toaca marunt si coltul de paine. Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul, ceapa, sare, piper, ouale, coltul de paine si putin...

Escalop de vitel cu ciuperci

In Vita la 11 Noi 2010

Carnea se taie felii subtiri care se bat bine ca snitelul, intr-o punga de plastic.Se prajesc apoi in putin ulei, pe ambele parti, apoi se scot deoparte. In sosul ramas se pune mustarul si smantana apoi ciupercile taiate felii. Daca este necesar adaugam putina apa.  In sosul format...

Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

In Porc la 8 Noi 2010

Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni. Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute....

Biryani cu pui

In Pui la 5 Noi 2010

Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut. Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam iaurtul si carnea taiata cubulete si...

Berbecut la vas roman

In Oaie la 31 Oct 2010

  Cartofii se curata si se taie rondele.Intr-un vas punem vinul amestecat cu cimbrul si usturoiul si cateva fasii de ardei rosu . Amestecam bine si adaugam apoi cartofii si fasolea verde. Bucatile de carne le condimentam bine si dupa ce am pus in vasul roman (inmuiat in...

Pui lionez

In Pui la 30 Oct 2010

  Pulpele se dezoseaza si se taie in bucati mai mari. Ceapa se caleste in unt pina devine sticloasa , apoi se adauga bucatile de carne fara pielita si se inabusa in putina apa sau supa de pui.Cine doreste ca pulpele sa fie crocante le poate da la cuptor 30 minute intr-o punga Knorr....

Piept de pui cu smantana

In Pui la 28 Oct 2010

Pieptul de pui se taie bucati si se pipereaza. Uleiul se pune intr-o tigaie sa se incalzeasca si se prajesc bine bucatile de piept, pe toate partile. Cand este gata se adauga smantana si se lasa sa fiarba cateva minute. La sfarsit se adauga sare daca este nevoie. Se serveste cu mancare...

Tocanita de pui cu galuste

In Pui la 26 Oct 2010

Puiul se spala bine si se transeaza in bucati potrivite.Legumele spalate se feliaza si ele si se calesc in ulei. Se adauga carnea, pasta de gogosari, sare si piper si o cana mare cu apa care sa acopere carnea. Se acopera si se lasa sa fiarba carnea. Se fac galustele:se bat bine ouale, se...

Pui Tandoori

In Pui la 16 Sep 2010

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm. Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin untul.Se amesteca bine de tot pentru a se obtine o culoare uniforma. Pulpele se ung cu aceasta...

Fricando cu ciuperci

In Vita la 14 Sep 2010

Carnea se taie in bucatele potrivit de mari iar legumele se taie in fasii. Se pune la incalzit uleiul si se calesc legumele pina devin sticloase. Se adauga carnea imvartind mereu pina isi schimba culoarea. Adaugam o cana cu apa , pasta de ardei, cimbrul, sare si piper si lasam sa fiarba...

Pui cu masline , in stil italian

In Pui la 12 Sep 2010

Carnea se spala si se usuca bine apoi se asezoneaza  cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline pina devine aurie. Se scoate din wok si se pune pe servetel absorbant. In uleiul ramas in wok punem ceapa si usturoiul presate fin, vinul si supa.Sardelele se taie marunt( eu...

Pulpe cu piersici

In Pui la 11 Sep 2010

Ceapa, rosiile si ardeiul se curata si se toaca marunt. Pulpele se prajesc in ulei( eu le-am dat jos pielea ca este mai sanatos)pina se rumenesc frumos, apoi se scot afara din wok. In uleiul ramas se caleste ceapa, rosiile si ardeiul.Cind sunt gata se adauga pulpele, zeama de la 1/2 lamaie...

Pui rustic cu cartofi , la vas roman

In Pui la 8 Sep 2010

Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider. Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute. Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se...

Pui cu tomate -duo

In Pui la 7 Sep 2010

Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza.Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate. Pulpele cu kaizerul se pun intr-o tigaie wok cu foarte putin ulei si se calesc 10 minute.Adaugam apoi usturoiul, rozmarinul, foile de dafin si rosioarele si...

Snitel cu cascaval

In Porc la 6 Sep 2010

Cotletul se taie felii cam de un centimetru grosime, se pun intre doua folii de plastic(punga) si se bat bine pe ambele parti. Se asezoneaza snitelul si se lasa 30 minute la rece. Cascavalul se taie felii subtiri de 1/2 cm care se pun pe jumatatea de felie de snitel si cealalta jumatate se...

Ficatei Gytty

In Ficat la 5 Sep 2010

Kaizerul se taie feliute. Ficateii se spala , se scurg bine de apa, apoi se dau prin faina.Ceapa , ardeiul( daca e de doua culori e si mai frumos), rosia si marul se taie julien. Punem la prajit intr-un wok kaizerul apoi adaugam ficateii . Cand sunt gata prajiti adaugam ceapa , ardeiul si...

Sarmale in vas roman

In Vita la 2 Sep 2010

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul. Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de varza...

Ciulama de pui cu mamaliguta

In Pui la 1 Sep 2010

Ceapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o cana mare cu apa , punem capacul si lasam sa fiarba. Curatam usturoiul si il dam prin presa.Patrunjelul il tocam marunt. Ambele le adaugam cind carnea...

Drob de miel din Bihor

In Oaie la 30 Aug 2010

Reteta de drob de miel preparata de Pasti in zona Bihorului ... Maruntaiele se spala bine, se scurg de apa si se taie bucatele. 3-4 oua le punem la fiert. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul si mararul se toaca marunt iar felia de paine se pune la inmuiat in putin...

Afisate 181 - 210 din 235 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]