Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI211
Articole

Lumea ceaiului- Ceaiul Albastru

In Bauturi, la: 14 Ian 2013

  Ceaiul albastru nu este altceva decât oolong, un hibrid de ceai, între cel verde şi cel negru în ceea ce priveşte gradul de fermentare, fiind un ceai semi‑ fermentat. Numele ar însemna, în traducere, (Long) Dragonul (Oo/ Wo) negru conform unor legende...

Obiceiuri ciudate de Crăciun

In Bucataras hai hui, la: 17 Dec 2012

Sub titlul "Tradiţii bizare de Crăciun", revista Historia a adunat într-un articol punctual cele mai puţin obişnuite obiceiuri din preajma Crăciunului.  Conform articolului publicat în ediția online a revistei, în Japonia, de Crăciun se mănâncă...

Tisane- Mate

In Bauturi, la: 17 Dec 2012

Astăzi vom vorbi despre  mate, cunoscut și sub numele de yerba mate, o băutură din America de Sud, Paraguay, Uruguay, Argentina, Brazilia, Chile pe care mulți o cunosc din telenovele. Acesta nu este ceai, ci tisane (produs similar cu ceaiul) care provine din funzele arborelui...

Lumea ceaiului- Ceaiul negru

In Bauturi, la: 16 Dec 2012

Seria despre lumea ceaiului continuă astăzi cu ceaiul negru despre care se știe destul de puțin în țările fără tradiție în consumul de ceai, așa cum este România. Ceaiul negru poate fi fie ceai orthodox (imagine 1.), despre care am mai vorbit, fie CTC (imagine 2.),...

Turta dulce, mult aduce

In Bucataras hai hui, la: 6 Dec 2012

Pentru că am vazut că bucătăraşii cei harnici se întrec în reţete de turtă dulce, mi-am amintit de un articol publicat de revista Historia în numărul său din decembrie 2011. Articolul, scris de Alexandra Zaharia, este presărat de detalii istorice mai puțin...

"Transilvania nu numai că arată ca un basm, ci şi are gustul unuia."

In Bucataras hai hui, la: 3 Dec 2012

Cum vede un străin experiența culinară transilvăneană? Un meniu, o galerie foto şi două articole despre bucătăria românească, descrisă de un redactor american ce cutreieră Viscri, Biertan, Cri ţ,  Meşendorf  şi Miklósvár în căutarea...

Lumea ceaiului- Ceaiul Verde- Aromatizare

In Cu de toate, la: 1 Dec 2012

Am mai vorbit despre aromatizare în articolele anterioare, însă reiau acum subiectul pentru că anumite arome sunt specifice anumitor tipuri de ceai. De asemenea, unele arome sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri și pot influența efectele ceaiului asupra...

Lumea ceaiului- Ceaiul Verde- Despre infuzare

In Tipsuri, la: 30 Noi 2012

Poate mulți se întreabă de ce vorbesc despre infuzarea ceaiului verde când foarte multă lume vorbește despre acest ceai și cum se infuzează. Răspunsul este simplu: Eu am început să beau ceai ca orice român, într-o țară fără tradiție în consumul de...

Lumea ceaiului- Ceaiul Verde- Structură și Beneficii

In Bauturi, la: 30 Noi 2012

Astăzi vă voi servi cu o infuzie plăcută de ceai verde bogată în informaţii utile despre structura farmacologică și beneficiile  acestui tip de ceai.   Ceaiul verde, aşa cum am mai spus cu alte ocazii, face parte din ceaiurile ortodoxe (ceaiuri prelucrate),...

Lumea ceaiului- Ceaiul Alb

In Bauturi, la: 26 Noi 2012

Astăzi deschid  propriu-zis seria despre ceai în care voi vorbi despre fiecare tip de ceai în parte, abordând strucutura farmacologică, ariile de cultivare, particularități, beneficii și modalități de infuzare specifice fiecăruia. Seria debuteză cu ceaiul alb...

Afisate 11 - 20 din 27 articole    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]