Ceaiul GABA este aproape necunoscut în zonele extraasiatice și cu atât mai puțin în România, însă el este o alegere populară printre iubitorii de ceai, dar și pentru cei preocupați de produsele organice. Acesta este de fapt o categorie de ceai, nu un singur fel...
Hibiscusul, cunoscut și sub denumirea populară de trandafir chinezesc, crește în deosebi în regiunea Sudanului. Acesta conține foarte multă vitamina C, dar și flavon.
Planta poate fi găsită atât împachetată individual cât și în mixurile de fructe...
Până acum am văzut că ceaiul nu reprezintă numai o băutură îndrăgită în toată lumea, ci și un ingredient gourmet. Însă puțini știu că ceaiul verde poate constitui un ajutor de nădejde în problemele minore cu care ne confruntăm zi de zi....
Am vorbit în articolele anterioare despre beneficiile ceaiul în general, despre structura sa farmacologică, precum şi despre efectele sale asupra organismului.
În acest articol vom vorbi despre o altă faţă a ceaiului şi anume despre utilizările acestuia ca ingredient...
Mulţi dintre voi sunteţi deja oaspeţi fideli ai casei mele virtuale de ceai. Până acum am savurat împreună ceaiuri albe, galbene, verzi, negre, albastre din toate colţurile lumii, dar şi infuzii de rooibos, honeybush, mate sau fructe şi plante medicinale. Vă mulţumesc că...
România are tradiție îndelungată în consumul de infuzii de plante medicinale, acestea fiind folosite mai ales în scop terapeutic. Câți dintre noi nu am fost tratați cu infuzii de mușețel, mentă sau urzică pentru diverse afecțiuni?
Primele atestări...
Iată ca a venit și timpul să vorbim despre infuziile de fructe, atât de populare în toată lumea.
Infuziile de fructe sunt pe placul tuturor, atât copiilor, cât și celor mari, însă puțini știu istoria acestui produs.
Infuziile de fructe sunt una dintre...
Iată-ne strânși încă o dată în jurul mesei plină de ceșcuțe a iubitorilor de ceai. Sunt convinsă că v-ați lăsat îmbiați de parfumul de miere care ne inundă acum simțurile și care v-a adus aici. Dar astăzi nu vom vorbi despre ceai, ci despre un tisane mai...
Aventura mea culinară olandeză începe în luna august a anului trecut când am ajuns în Rotterdam în vacanţă. Înarmată cu motto-ul meu culinar: „ Nu există modalitate mai bună de a cunoşte un popor, decât prin mâncare!”...
În traducere, rooibosul înseamnă tufiș roșu. Tocmai de aceea sunt persoane care îl numesc și ceaiul roșu. Desigur, rooibosul nu este ceai, ci tisane, produs similar cu ceaiul, care provine din arbustul cu acelaşi nume și care arată precum o mătură. Acesta...
Lumea ceaiului- Ceaiul GABA
Ceaiul GABA este aproape necunoscut în zonele extraasiatice și cu atât mai puțin în România, însă el este o alegere populară printre iubitorii de ceai, dar și pentru cei preocupați de produsele organice. Acesta este de fapt o categorie de ceai, nu un singur fel...
Tisane- Hibiscus
Hibiscusul, cunoscut și sub denumirea populară de trandafir chinezesc, crește în deosebi în regiunea Sudanului. Acesta conține foarte multă vitamina C, dar și flavon. Planta poate fi găsită atât împachetată individual cât și în mixurile de fructe...
Lumea ceaiului- Utilizări casnice ale ceaiului
Până acum am văzut că ceaiul nu reprezintă numai o băutură îndrăgită în toată lumea, ci și un ingredient gourmet. Însă puțini știu că ceaiul verde poate constitui un ajutor de nădejde în problemele minore cu care ne confruntăm zi de zi....
Lumea ceaiului- Precum ceaiul în bucate
Am vorbit în articolele anterioare despre beneficiile ceaiul în general, despre structura sa farmacologică, precum şi despre efectele sale asupra organismului. În acest articol vom vorbi despre o altă faţă a ceaiului şi anume despre utilizările acestuia ca ingredient...
Lumea ceaiului- Casa tradiţională japoneză de ceai- Chashitsu
Mulţi dintre voi sunteţi deja oaspeţi fideli ai casei mele virtuale de ceai. Până acum am savurat împreună ceaiuri albe, galbene, verzi, negre, albastre din toate colţurile lumii, dar şi infuzii de rooibos, honeybush, mate sau fructe şi plante medicinale. Vă mulţumesc că...
Tisane- Infuzii de plante medicinale
România are tradiție îndelungată în consumul de infuzii de plante medicinale, acestea fiind folosite mai ales în scop terapeutic. Câți dintre noi nu am fost tratați cu infuzii de mușețel, mentă sau urzică pentru diverse afecțiuni? Primele atestări...
Tisane- Infuzii de fructe
Iată ca a venit și timpul să vorbim despre infuziile de fructe, atât de populare în toată lumea. Infuziile de fructe sunt pe placul tuturor, atât copiilor, cât și celor mari, însă puțini știu istoria acestui produs. Infuziile de fructe sunt una dintre...
Tisane- Honeybush
Iată-ne strânși încă o dată în jurul mesei plină de ceșcuțe a iubitorilor de ceai. Sunt convinsă că v-ați lăsat îmbiați de parfumul de miere care ne inundă acum simțurile și care v-a adus aici. Dar astăzi nu vom vorbi despre ceai, ci despre un tisane mai...
Experiența culinară livrată direct „De la țăran”
Aventura mea culinară olandeză începe în luna august a anului trecut când am ajuns în Rotterdam în vacanţă. Înarmată cu motto-ul meu culinar: „ Nu există modalitate mai bună de a cunoşte un popor, decât prin mâncare!”...
Tisane- Rooibos
În traducere, rooibosul înseamnă tufiș roșu. Tocmai de aceea sunt persoane care îl numesc și ceaiul roșu. Desigur, rooibosul nu este ceai, ci tisane, produs similar cu ceaiul, care provine din arbustul cu acelaşi nume și care arată precum o mătură. Acesta...