Toate legumele se curata si se spala.
Ceapa se taie marunt si se caleste in 3 linguri de ulei cu un praf de sare pana devine lucioasa.
Ardeiul se taie si el si se pune la calit peste ceapa.
Se pune o jumatate de ceasca de apa si se lasa sa fiarba pana se evapora.
Cartofii se dau prin...
Se amesteca toate ingredientele bine de tot si cu mana uda se formeaza chiftelute rotunde sau ovale.
Se pune in tava hartie de copt si se aseaza frumos chiftelutele cu putina distanta intre ele.
Se dau la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora apoi se intorc si se mai lasa putin.
Se...
Ciupercile se curata,se spala si se lasa la uscat sau se sterg de apa si se rup cu grija piciorusele.Branza se da pe razatoare si se amesteca cu piciorusele tocate.
Cu acest amestec se umplu ciupercutele,se presara piper macinat si se pun in tava unsa cu ulei.
Se dau la cuptorul incins...
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat,cascavalul se da pe razatoare,se pune faina si se framanta pana iese un aluat care nu se mai lipeste de mana.
Se lasa deoparte o jumatate de ora sa se odihneasca apoi se intinde foaie si se taie forme rotunde care se umplu cu branza sarata.Se...
Ceapa curatata si spalata se taie rondele,se ia pielita de pe fiecare rondel,de aceea trebuie sa va inarmati cu rabdare si ceva timp liber.Nu trebuie sa va necajiti daca se mai rupe cate un inelus,nu-i musai sa fie perfecte.
Se bate delicat oul,apoi se pune si laptele si putina sare....
Se amesteva faina cu untul,apoi se adauga 2 oua,lapte,smantana si sare. Se framanta bine si se lasa la rece. Coca se intinde apoi foaie,se taie fasii care se tavalesc prin ou,sare si chimen.Se pun in tava de la cuptor pana se rumenesc.
Preparare branza topita de casa:
Se amesteca bine toate si se lasa la dospit aproximativ 2 ore,branza de vaca trebuie stoarsa bine de zer. Apoi se fierb la foc mic amestecand mereu sa nu se prinda, pana se face o pasta care curge, elastica. Se pune in cutii si se lasa sa se raceasca. Se...
Se bat oule,se adauga sare a si faina,la sfarsit laptele. Cascavalul se taie felii mai grosute, se dau prin ou si prin pesmet si se prajesc in uleiul incins,pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant,se stropesc cu zeama de la o lamaie si se servesc calde cu diferite garnituri.
Mic dejun copios cu carnaciori,cartofi si oua
Toate legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt si se caleste in 3 linguri de ulei cu un praf de sare pana devine lucioasa. Ardeiul se taie si el si se pune la calit peste ceapa. Se pune o jumatate de ceasca de apa si se lasa sa fiarba pana se evapora. Cartofii se dau prin...
Chiftelute la cuptor
Se amesteca toate ingredientele bine de tot si cu mana uda se formeaza chiftelute rotunde sau ovale. Se pune in tava hartie de copt si se aseaza frumos chiftelutele cu putina distanta intre ele. Se dau la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora apoi se intorc si se mai lasa putin. Se...
Ciupercute cu branza la cuptor
Ciupercile se curata,se spala si se lasa la uscat sau se sterg de apa si se rup cu grija piciorusele.Branza se da pe razatoare si se amesteca cu piciorusele tocate. Cu acest amestec se umplu ciupercutele,se presara piper macinat si se pun in tava unsa cu ulei. Se dau la cuptorul incins...
Placintele umplute cu branza
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat,cascavalul se da pe razatoare,se pune faina si se framanta pana iese un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se lasa deoparte o jumatate de ora sa se odihneasca apoi se intinde foaie si se taie forme rotunde care se umplu cu branza sarata.Se...
Inele de ceapa - Onion rings
Ceapa curatata si spalata se taie rondele,se ia pielita de pe fiecare rondel,de aceea trebuie sa va inarmati cu rabdare si ceva timp liber.Nu trebuie sa va necajiti daca se mai rupe cate un inelus,nu-i musai sa fie perfecte. Se bate delicat oul,apoi se pune si laptele si putina sare....
Saratele
Se amesteva faina cu untul,apoi se adauga 2 oua,lapte,smantana si sare. Se framanta bine si se lasa la rece. Coca se intinde apoi foaie,se taie fasii care se tavalesc prin ou,sare si chimen.Se pun in tava de la cuptor pana se rumenesc.
Branza topita de casa
Preparare branza topita de casa: Se amesteca bine toate si se lasa la dospit aproximativ 2 ore,branza de vaca trebuie stoarsa bine de zer. Apoi se fierb la foc mic amestecand mereu sa nu se prinda, pana se face o pasta care curge, elastica. Se pune in cutii si se lasa sa se raceasca. Se...
Cascaval pane cu lamaie
Se bat oule,se adauga sare a si faina,la sfarsit laptele. Cascavalul se taie felii mai grosute, se dau prin ou si prin pesmet si se prajesc in uleiul incins,pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant,se stropesc cu zeama de la o lamaie si se servesc calde cu diferite garnituri.