Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite,...
Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit.Se adauga morcovul taiat rondele si usturoiul strivit.
Dupa cateva minute se pun pulpele de pui crestate pe ambele parti si vinul alb....
Timp de preparare si montare: 1h 30 min
Ustensile necesare:
2 forme de teflon cu inel detasabil (diam. 24 cm)
hartie pentru copt
inel pentru torturi (pentru montare), fara fund (daca nu, se va...
Cum se prepara Chec pufos - Reteta economica si gustoasa
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza cam 2 minute,se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine dupa care se pun faina cernuta si praful de copt.
Compozitia se imparte in 2 parti...
Se curata ceapa verde se toaca marunt si se pune la calit,dupa care se pun cartofii taiati cubulete peste care se adauga supa,se lasa la fiert cam 15 min.pana se inmoaie cartofii.
Se ia oala de pe foc se adauga patrunjelul,laptele si cu...
Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele.
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa.
Eu de la un timp...
Carnea se taie cuburi si se pune intr-o marinada facuta din vin, sosuri, mustar , usturoi si condimente.Se lasa la rece de seara pina dimineata sau macar pentru 3 ore.
Ceapa se curata si...
Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o...
Carnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare.
Între timp zarzavaturile curățate și spălate se pun...
Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei.
Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa,...
Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite.
Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu zaharul,...
Se curata sparanghelul si se taie rondele cu exceptia varfurilor care se pastreaza pentru a fi adaugate ulterior,ceapa tocata marunt se pune la calit in untul incins foarte bine,se adauga sparanghelul iar cand acesta se inmoaie se adauga faina si...
Blatul:
Mixam albusurile apoi adaugam zaharul,galbenusurile, uleiul,faina impreuna cu praful de copt,coaja rasa de portocala/lamaie si in final esenta de portocala/ lamaie.Tapetam tava cu unt si faina si o dam la cuptor aprox 40-45...
RoxanaIonela a devenit prieten cu miremirc