Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Stir fry chicken and vegetables
Taiem toate vegetalele fasii subtiri. Usturoil il taiem marunt. Taiem fasii pieptul de pui. Intr-o tigaie wok bine incalzita punem o lingura ulei de masline. Adaugam usturoiul si calim cam 30 secunde apoi punem legumele si prajim cam 3 minute. Aproape de sfarsit adaugam o lingura sos de soya....
Pui picant cu legume
Taiem ceapa mai mare, nu foarte marunt. Feliem ardeii si pieptul de pui. Intr-o tigaie punem o lingura ulei de masline, prajim ceapa, mai innebusit asa si apoi adaugam ardeiul si mai lasam 5 minute tot amestecand sa nu se prajeasca, sa se inabuseasca apoi adaugam rosiile taiate si fierbem pt 5...
Pulpa de curcan la cuptor cu cartofi
Condimentam pulpa de curcan si o lasam in frigider 2-3 ore sa se patrunda condimentele. Apoi o ungem cu uleiul de masline si o dam la cuptor. Eu am tinut-o la cuptor vreo 2 ore, prima ora acoperita cu folie si am intors-o pe amandoua partile, apoi inca o ora fara folie si am tot intors-o si...
Snitele de pui cu piure de cartofi si sote de mazare
Curatam si taiem cartofii si ii punem la fiert cu putina sare. Cand au fiert ii scurgem, adaugam margarina si putin lapte si ii facem piure. Lapte puneti cat de moale va place piureul. Taiem pieptul de pui in 2 si condimentam cu sare si piper. Batem ouale, punem faina si pesmetul in farfurii...
Copanele la cuptor cu cartofii arsi :)
Punem copanelele cu vegeta, piperul si curry si le lasam la macerat 20 minute. Cartofii se curata si se taie in 4 sau 6 depinde cat sunt de mari. Punem in tava de la coptor copanelele si cartofi si stropim cu putin ulei. Dupa 30min intoarcem copanele si lasam pana se rumenesc cartofii si...
Cotlet umplut
Se bat cotletele foarte bine,mai subtiri ca pentru snitele, condimentam cu sare/vegeta si piper. Umplem cu cascavalul ras, ciupercutele taiate fin si cate o feliuta de ardei rosu. Le dam prin faina, ou si pesmet si se prajesc la foc mediu.
Fried rice(Orez cu legume si prawns)
Se pune orezul nespalat la fiert. Cand e aproape fiert se spala cu apa rece pana cand apa se duce curata. Se pune deoparte. Intr-o oala se caleste ceapa in 2 linguri de ulei. Se adauga o lingurita curry, sare si cimbru dupa gust. Apoi se pune baconul cubulete se caleste 2 minute, se...
Shepherds Pie
Se pun cartofii la fiert, din care se va face un piure cu margarina si putin lapte rece. Nu se face foarte moale. In alta oala se caleste ceapa taiata cu morcovul, se adauga carnea tocata si se caleste 8 minute, se adauga sosul de rosii si ciupercile si se mai fierbe putin pana sunt prajite...
Nigerian chicken stew (stew nigerian de pui)
Se fierbe puiul ca pentru supa, cu vegeta si cimbru. De obicei il gatesc cu o seara inainte. NU se fierbe prea mult, riscati sa se imprastie in sos. Supa de pe pui se va folosi la sfarsitul sosului de rosii. Intr-un blender se pun cutiile de rosii, ardeiul rosu, chilli si cepele. Se blendeaza...
Aripioare de pui chinezesti
Peste aripioare se pune sosul de soya, sosul dulce de chilli si lingura de miere. Se amesteca bine si se dau la cuptor. Se intorc o data in mijlocul coacerii. Cand se scot din cuptor se presara cu susan.