Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI259
Retete / Mancaruri de post

Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

In Mancaruri de post la 24 Apr 2019

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se cantaresc, scurse de apa. Ceapa, morcovul si legumele mexicane se pun intr-un wok impreuna cu 6 linguri...

Sarmalute de post in frunze de stevie

In Mancaruri de post la 30 Mar 2016

Frunzele de stevie se spala, dupa care se oparesc in apa clocotita, apoi se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca. Ciupercile de padure si ceapa (curatata de foi si spalata) se dau prin robotul de bucatarie, apoi se calesc in ulei cu putina sare. Se adauga orezul spalat, se amesteca timp de...

Prajitura cu mere si nuci, de post

In Mancaruri de post la 26 Mar 2016

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea in care au fost prezentate si se amesteca cu mana pana cand se...

Mancare de bob cu prajeala

In Mancaruri de post la 25 Mar 2016

Bobul uscat se pune in apa rece si se lasa sa se umfle peste noapte. A doua zi, se indeparteaza coaja bobului cu ajutorul unui cutit mic si, eventual, gargaritele sau alte stricaciuni. Se spala, se scurge de apa si se pune la fiert in apa curata cu putina sare. Se completeaza cu apa daca este...

Icre de fasole

In Mancaruri de post la 24 Mar 2016

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora. Dupa aceea, fasolea se clateste in apa rece intr-o...

Mancare de mazare (de post)

In Mancaruri de post la 18 Mar 2016

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Tija de apio se spala si se taie rondele. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii groase. Aceste legume se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul,...

Placinta cu mere, de post

In Mancaruri de post la 17 Mar 2016

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul...

Mancare de urzici

In Mancaruri de post la 13 Mar 2016

Urzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse in ulei cu putina apa pana cand devine aurie, apoi se adauga urzicile tocate, o cana din zeama in care...

Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 28 Noi 2015

Orezul se spala in 2-3 ape si se pune intr-un tuci cu uleiul si putina sare. Cepele se curata de foi, iar morcovul de coaja. Se spala, apoi se toaca marunt la robotul de bucatarie si se pun langa orez. Se adauga ciupercile clatite cu apa rece si scurse, bulionul, boiaua de ardei dulce si...

Tocanita din ciuperci de padure

In Mancaruri de post la 9 Noi 2015

Cepele se curata de foi, se spala si se toaca marunt, dupa care se pun la calit in ulei, preferabil intr-un vas antiaderent. Ciupercile se spala, se taie marunt si se pun peste ceapa impreuna cu putina sare. Se mesteca des prin ele. Cand s-au inmuiat bine, se iau de pe foc si se adauga mararul...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 7 Iun 2015

Fasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere. Ceapa se curata de foi si se spala, ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala, iar morcovul se curata de...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 6 Mai 2015

Se curata ceapa, se toaca si se inabuse in ulei si putina apa cu sare, dupa care se adauga ciupercile taiate feliute. Se tin la foc pana cand se patrund si, daca este necesar, se mai adauga apa, dar mancarea rezultata trebuie sa fie scazuta. La final, se adauga mararul tocat. Pofta buna!

Mancare de bob

In Mancaruri de post la 6 Apr 2015

Bobul se pune in apa rece la inmuiat cu o zi inainte de preparare. A doua zi, se ia fiecare bob si se curata de piele, eventual de gargarite. Se fierbe in oala sub presiune cu o ceapa tocata si 2-3 linguri de ulei cu apa cat sa il acopere circa o ora. Dupa aceea se pune intr-o cratita si se...

Cartofi cu ierburi aromatice

In Mancaruri de post la 6 Feb 2015

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza. Se stropesc cu ulei si se presara celelalte ingrediente peste ei. Se baga la cuptor intr-un vas de yena cu capac pentru aproximativ doua ore.

Afisate 1 - 14 din 14 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]