Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam 60 ml de lapte si mixam usor.
Separat amestecam ouale cu restul de lapte si cu scortisoara si il turnam peste amestecul de faina. Mixam pana obtinem o crema fina....
Pregatim tava de muffin. Pentru un aspect mai rustic, de toamna, eu am ales sa inlocuiesc formele de hartie pentru muffins cu hartie simpla de copt.
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul.Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos.Adaugam 60 ml de lapte si...
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina.
Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios.
Lasam aluatul la frigider 1...
Amestecam merele rase cu zaharul, cu bicarbonatul si cu esenta de vanilie. Lasam amestecul la frigider 1 ora. Apoi amestecam merele cu ouale batute spuma si cu faina.
Turnam aluatul in formele de guguluf sau intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie de copt (dimensiuni aproximative 27x40...
Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in cubulete mici. Coaja de portocala am pus-o intr-o craticioara, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la fiert...
Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt. Amestecam cu un tel, pana cand amaestecul ajunge de consistenta unei smantani groase. Apoi il lasam 10 minute...
Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie si esenta de migdale. Cand compozitia se intareste di nou, adaugam zaharul fin, cate 2 lingurite o data.
Peste albusurile batute spuma se...
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora....
Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu...
Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de pere.
Nu uitam sa aromam amestecul cu esenta de vanilie, miere si 1/4 lingurita scortisoara. Lasam umplutura la foc mic timp de 5 minute.Curatam merele de coaja si scoatem casuta samburilor...
Curatam piersicile de coaja, le feliem si le amestecam cu 100 gr de zahar.
Batem ouale cu 200 gr de zahar si cu zaharul vanilat timp de 15 minute. Adaugam apoi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie.
Ungem o tava cu 100 g de unt si aranjam feliile de piersici....
Mixam ouale cu zaharul si cu vanilia. Adaugam uleiul si iaurtul. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, apoi o incorporam in crema de oua si iaurt amestecand prin rasturnare cu o spatula. Umplem formele de muffins cu aluat. Peste aluat aranjam ciresele fara samburi. (Inainte de a aranja...
Hidratam gelatina in 150 ml apa rece timp de 10 minute.
Amestecam smantana cu zaharul si zaharul vanilat si le punem pe aragaz la foc mediu pana ajung la punctul de fierbere. Adaugam gelatina si amestecam pana ce aceasta este complet dizolvata.
Lasam amestecul la racit timp de...
Preparare prajitura cu visine:
Visinele fara samburi le amestecam cu 5 linguri de zahar si le lasam 1 ora la frigider, apoi le punem intr-o sita si le lasam la scurs pana pregatim aluatul.
Pentru blat amestecam galbenusurile cu praful de copt si le lasam 10 minute. Dupa ce au trecut...
Curatam merele de coaja si le coacem 25 minute. Intre timp amestecam untul l(a temperatura camerei) cu gemul de caise si cu musli.
Dupa 25 de minute, umplem merele cu aceasta compozitie si le mai dam la cuptor 10 - 15 minute pana se rumenesc.
In cupe sau pahare aranjam fructele.
Pentru crema de gris punem 400 ml lapte la fiert. In momentul in care laptele fierbe adaugam grisul amestecat cu 100 ml lapte. Lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia si il adaugam peste gris. Mai lasam la foc...
Cupcakes cu dovleac si ciocolata
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam 60 ml de lapte si mixam usor. Separat amestecam ouale cu restul de lapte si cu scortisoara si il turnam peste amestecul de faina. Mixam pana obtinem o crema fina....
Pear Crumble Muffins
Pregatim tava de muffin. Pentru un aspect mai rustic, de toamna, eu am ales sa inlocuiesc formele de hartie pentru muffins cu hartie simpla de copt. Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul.Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos.Adaugam 60 ml de lapte si...
Biscuiti vitrati
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la frigider 1...
Mini guguluf cu mere
Amestecam merele rase cu zaharul, cu bicarbonatul si cu esenta de vanilie. Lasam amestecul la frigider 1 ora. Apoi amestecam merele cu ouale batute spuma si cu faina. Turnam aluatul in formele de guguluf sau intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie de copt (dimensiuni aproximative 27x40...
Tort Mascota
Pentru coaja de portocala confiata am cumparat 3 portocale, le-am spalat bine bine si le-am curatat de coaja. De pe coaja am indepartat cu un cutit ascutit toata partea alba si am taiat-o in cubulete mici. Coaja de portocala am pus-o intr-o craticioara, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la fiert...
Tort Medovnik
Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt. Amestecam cu un tel, pana cand amaestecul ajunge de consistenta unei smantani groase. Apoi il lasam 10 minute...
Prajitura Ingerilor - Angels Cake
Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie si esenta de migdale. Cand compozitia se intareste di nou, adaugam zaharul fin, cate 2 lingurite o data. Peste albusurile batute spuma se...
Fursecuri cu martipan si fistic
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora....
Banuti cu portocale si ghimbir
Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu...
Mere, pere...in aluat
Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de pere. Nu uitam sa aromam amestecul cu esenta de vanilie, miere si 1/4 lingurita scortisoara. Lasam umplutura la foc mic timp de 5 minute.Curatam merele de coaja si scoatem casuta samburilor...
Prajitura cu piersici
Curatam piersicile de coaja, le feliem si le amestecam cu 100 gr de zahar. Batem ouale cu 200 gr de zahar si cu zaharul vanilat timp de 15 minute. Adaugam apoi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Ungem o tava cu 100 g de unt si aranjam feliile de piersici....
Cherry Cupcakes
Mixam ouale cu zaharul si cu vanilia. Adaugam uleiul si iaurtul. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, apoi o incorporam in crema de oua si iaurt amestecand prin rasturnare cu o spatula. Umplem formele de muffins cu aluat. Peste aluat aranjam ciresele fara samburi. (Inainte de a aranja...
Panna cotta cu fructe de padure
Hidratam gelatina in 150 ml apa rece timp de 10 minute. Amestecam smantana cu zaharul si zaharul vanilat si le punem pe aragaz la foc mediu pana ajung la punctul de fierbere. Adaugam gelatina si amestecam pana ce aceasta este complet dizolvata. Lasam amestecul la racit timp de...
Prajitura cu visine
Preparare prajitura cu visine: Visinele fara samburi le amestecam cu 5 linguri de zahar si le lasam 1 ora la frigider, apoi le punem intr-o sita si le lasam la scurs pana pregatim aluatul. Pentru blat amestecam galbenusurile cu praful de copt si le lasam 10 minute. Dupa ce au trecut...
Mere Fancy
Curatam merele de coaja si le coacem 25 minute. Intre timp amestecam untul l(a temperatura camerei) cu gemul de caise si cu musli. Dupa 25 de minute, umplem merele cu aceasta compozitie si le mai dam la cuptor 10 - 15 minute pana se rumenesc.
Cupe Paradis
In cupe sau pahare aranjam fructele. Pentru crema de gris punem 400 ml lapte la fiert. In momentul in care laptele fierbe adaugam grisul amestecat cu 100 ml lapte. Lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia si il adaugam peste gris. Mai lasam la foc...