publicat la 18.11.2013
publicat la 29.04.2013
publicat la 19.03.2013
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec de carne
Painea se taie cubulete, se amesteca cu ouale si se lasa cateva ore la frigider( eu am lasat 6 ore). Dupa care se adauga carnea taiata bucatele, usturoiul si patrunjelul taiat marunt. Ceapa se inmoaie in ulei incins si se adauga in compozitie, iar daca ulterior amestecul este prea uscat,...
Tarta cu legume si bacon
Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta. Aluatul se da la frigider 30 de minute. Se unge o forma (26 cm) si se tapeteaza cu faina. Se intinde o foaie de aluat, se aseaza in forma si se ridica marginea. Se...
Carnaciori de bere in aluat
Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul decongelat in prealabil, la temperatura camerei. Din aluat taiem fasii de exact dimensiunea carnaciorilor si apoi rulam in aluat . Dupa care asezam fiecare rulou in tava de copt. Oul se bate cu laptele si apoi cu o pensula de bucatarie, ungem...
Omleta la cuptor
Intr-un castron, amestecam ouale cu laptele, sarea si piperul. Dupa care incorporam smantana, cascavalul si parmezanul ras. Ungem o forma cu ulei(nu foarte mare) termorezistenta si turnam amestecul de oua. Presaram mararul tocat si somonul rupt in bucati. Lasam la cuptor la foc moderat...
Quiche cu aluat de casa
Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga untul moale si un praf de sare si se lucreaza rapid cu degetele pentru a ingloba bine untul. Se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Apoi se intinde in forma de tarta unsa cu unt si se inteapa cu furculita. Rosiile se taie si se curata de...
Cartofi frantuzesti
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se taie felii.De regula pentru reteta aceasta ouale se fierb tari dar eu le-am batut. Sunca se taie fasii mai grosute si dupa aia cubulete. Se unge cu unt un vas de sticla incasabil, se aseaza un rand de felii de cartofi, se...
Rulada de carne
Feliile de carne se spala, se sterge si se bate. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza deasupra carnatul. Se ruleaza carnea si se leaga cu ata. Deasupra presaram oregano si frunzulitele de mente, stropim un pic de ulei si introducem vasul la cuptor. Intre timp cu o lingura stropim bucatile...
Snitel cu cornflakes
Portionam carnea ( felii mai subtiri), o batem putin cu ci0canul de snitele dupa care presaram sare si piper. Separat preparam o compozitie din faina si ou.Trecem snitele prin aceasta compozitie si pe urma il imbracam in cornflakes(fulgi de cereale). Se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul...
Rulouri cu cascaval
Cascavalul se taie felii, se aseaza pe bacon dupa care se ruleaza. Tava se unge cu unt dupa care se aranjeaza rulourile. Se lasa in cuptor cca. 15-20 min. in functie de cuptor(pana cand rulourile devin rumene)
Rulada de pui in manta de bacon
Se rad morcovii si ceapa.Se toaca usturoiul. Gogosarul se taie rondele. Ingredientele pregatite se amesteca intr-un castron cu zahar, mustar, 1 lingura suc de lamaie si ulei de masline; se sareaza si se pipereaza. Se incinge cuptorul la 200 grade, se stropesc feliile de carne cu 2 linguri suc...