Maria68

1

Bucataras
incepator

Baia-Mare

Bucataras din 29.11.2011

RETETE99
PRIETENI142
Retete

Briose cu ciocolata si stafide

In Prajituri la 10 Apr 2012

Se incinge cuptorul la 180grade.Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose. Se bat untul cu zaharul,sarea,zaharul vanilat, coaja de lamaie cu mixerul pana seobtine o crema inspumata. Se adauga treptat ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza...

Corn cu Nutella (Finetti)

In Dulciuri la 9 Apr 2012

Se pun intr-un vas toate ingredientele si se framanta cu lapte pana se obtine un aluat potrivit(nu foarte tare).Se imparte aluatul in doua ,intr-o  jumatate se pun 3 linguri de cacao.Se lasa la crescut 1 ora. Din fiecare aluat se face o rulada pe care o taiem in 6-8 bucati(eu am taiat-o in...

Ardei umpluti

In Pui la 9 Apr 2012

Fiecarui ardei i se taie un capacel si i se scoate cotorul impreune cu semintele, se spala bine, se lasa la scurs,intorcandu-l cugura in jos. Apoi se pregateste umplutura.Carnea(eu am folosit piept de pui tocat, pt, Andrada) se amesteca cu orezul,ceapa verde sau uscata taiata marunt,rosiile...

Briose vesele

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Se incinge cuptorul la 180grade. Se tapeteaza cu suporturi de hartie , forma de briose. Se amesteca 280g faina cu 2 linguri praf de copt, cu zaharul si praful de sare.  Separat se amesteca iaurtul,280g, cu oul, cele 6 linguri de ulei, plicul de zahar vanilat si fiola esenta de...

Tort de visine

In Torturi la 7 Apr 2012

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase,ciocolata pe care intre timp...

Vita cu sos de masline

In Vita la 5 Apr 2012

Spalam carnea, o lasam la scurs bine. Dupa care se sareaza si pipereaza si se prajeste pe ambele fete in cele 3 linguri de ulei. Zarzavatul se curata, se spala, se taie si se pune la fiert cu carnea peste care am turnat supa de vita. Se lasa la  fiert la foc mic, cu vasul acoperit cca. o...

Tarta cu nectarine

In Prajituri la 3 Apr 2012

Se pune faina pe planseta si se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul, sarea si se incorporeaza in faina, se framanta pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul sa se odihneasca 1 ora. Se intinde o forma mare cat forma de tarta. Se coace in cuptor. Cand tarta este coapta...

Fursecuri" Ochisele"

In Prajituri la 1 Apr 2012

Se face o coca bine framantata din: 250g margarina Unirea, 50g zahar pudra, 4 galbenusuri(2 crude si 2 fierte, date prin sita), 380g faina, esenta de rom. Intindem o foaie ca de coltunasi si taiem cu forma dorita( noi am facut inimoare, floricele) . La jumatate din ele, scoatem din mijloc un...

Salata greceasca

In Salate la 30 Mar 2012

Spalam legumele sub jet puternic de apa. Rosiile si maslinele le taiem felii. Castravetele il feliem dupa ce indepartam coaja verde. punem intr-un castron legumele si adaugam branza Fetta taiata cubulete, apoi maslinele. La urma se adauga maslinele si condimentele.

Compot de gutui si mere

In Sirop / Compot la 29 Mar 2012

Se decojesc fructele si se taie pulpa bucati.Se aseaza intr-o cratita si se adauga mirodeniile si 3 linguri apa.Se acopera  cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca.15 min.Adaugam zaharul si se mai lasa sa fiarba 30 min.amestecand regulat. Cand s-au fiert, indepartam mirodeniile...

Tagliatelle cu ciuperci

In Paste la 28 Mar 2012

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se caleste in 1-2 linguri ulei de masline pana se inmoaie si se adauga ciupercile spalate si tocate cubulete(sau felii subtiri). Se sareaza ,se pipereaza si se lasa  sa fiarba la foc mic, adaugand daca este nevoie putina apa. Cand ciupercile au...

Prajitura cu pere rasturnata

In Prajituri la 25 Mar 2012

Se  curata perele, se taie in jumatati si li se taie cotorul. Eu am inlocuit murele din reteta originala cu prunele uscate. Se unge forma cu unt. Se topesc intr-o tigaie cu fundul gros, 50g zahar cu zeama de la lamaie, la foc mic, pana cand se caramelizeaza zaharul. Se toarna in forma....

Tort Sacher

In Torturi la 21 Mar 2012

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata,...

Tartine cu avocado si branza

In Vegan / Raw vegan la 19 Mar 2012

Se taie jumatati  fructele de avocado, se indeparteaza samburii si se desprind pulpa. Se adauga suc de lamaie si se zdrobeste cu furculita; se inglobeaza feta zdrobita, uleiul(eu am folosit ulei de masline), cimbru, maslinele tocate, usturoiul pisat, sare si piper.   Cu aceasta...

Tort de ciocolata si nuca de cocos

In Torturi la 15 Mar 2012

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, amestecam dupa care adaugam si cacao. Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina. Batem...

Prajitura cu mere si scortisoara

In Prajituri la 10 Mar 2012

Se decojesc merele si se curata de cotoare,se scobesc mijlocul merelor cu o lingurita,iar in interiorul fiecarui mar punem zahar si scortisoara.Dupa ce asezam merele in tava , le introducem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Le lasam in cuptor cca10-15 min. Intre timp preparam...

Tort de nuci si ciocolata

In Torturi la 9 Mar 2012

Intr-un castron se amesteca untul, zaharul si sarea. Se separa ouale. Se bate albusul. Nucile se amesteca impreuna cu faina si praful de copt. Se bate spuma compozitia de unt si se inglobeaza ouale, unul cate unul. Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza...

Fleica de porc la gratar

In Porc la 6 Mar 2012

Feliile de fleica dupa ce sunt spalate si lasate un pic sa se  zvante, le condimentam cu condimente pentru carne de porc, putina sare si piper.Le lasam un pic pentru a fi patrunse de condimente, dupa care le asezam pe gratar(pentru aragaz). Pentru a nu se prinde bucatile de fleica pe...

Pulpe de pui marinate si cu scortisoara

In Pui la 3 Mar 2012

Curatam pulpitele de eventuale urme de pene, le spalam .Din plicul de la Maggi, folosim doar jumatate(pentru3-4 bucati) deoarece el se foloseste la 1 kg carne. Punem pulpele in punga impreuna cu jumatate din continutul pachetului Maggi la Gratar Pui marinat si condimentat picant,  cele 5...

Tort cu nuca si ciocolata

In Torturi la 25 Feb 2012

Pentru blat: Batem ouale foarte bine cu un praf de sare, cu zaharul tos si cu scortisoara, pana isi dubleaza volumul. Adaugam cate o lingura de unt topita, mai batem 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului adaugam  treptat faina amestecata cu praful de copt, praful...

Bagels

In Piine la 21 Feb 2012

Se pune faina intr-un castron. Se adauga sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc. Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din faina. Se adauga aproximativ 200 ml apa calduta la faina. Se amesteca totul cu spirala pentru aluat a...

Rulada de carne

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2012

Feliile de carne se spala, se sterge si se bate. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza deasupra carnatul. Se ruleaza carnea si se leaga cu ata. Deasupra presaram oregano si frunzulitele de mente, stropim un pic de ulei si introducem vasul la cuptor. Intre timp cu o lingura stropim bucatile...

Salata Mediteraneana

In Salate la 15 Feb 2012

Spalam bine si in multa apa salata si rosiile.Feliem rosiile mari si rupem in bucati mici salata. Feliem mozzarella. Aranjam ingredientele pe un platou,alternand branza cu rosiile feliate.In functie de inspiratia fiecaruia complectam cu salata,frunzele de menta,rosiile cherry.Cand suntem gata...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 13 Feb 2012

Tiramisu reţetă cu frisca Aranjam piscoturile pe o farfurie. Preparam 150 ml cafea expreso din cafeaua macinata, lasam sa se raceasca putin si turnam peste piscoturi. Separam ouale, batem bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam amestecand branza Mascarpone. Batem frisca si...

Orez cu pipote

In Mancaruri cu carne la 10 Feb 2012

Pipotele se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa. Ceapa se toaca marunt , se caleste in ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare. Adaugam pipotele spalate , se amesteca putin pana acestea se albesc putin, adaugam sare, piper, 1 lingura  pasta de...

Snitel cu cornflakes

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2012

Portionam carnea ( felii mai subtiri), o batem putin cu ci0canul de snitele dupa care presaram sare si piper. Separat preparam o compozitie din faina si ou.Trecem snitele prin aceasta compozitie si pe urma il imbracam in cornflakes(fulgi de cereale). Se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul...

Rulouri cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2012

Cascavalul se taie felii, se aseaza pe bacon dupa care se ruleaza. Tava se unge cu unt dupa care se aranjeaza rulourile. Se lasa in cuptor cca. 15-20 min. in functie de cuptor(pana cand rulourile devin rumene)  

Placinta cu mere

In Prajituri la 5 Feb 2012

Pentru blat: intr-un castron asezam faina cu zaharul tos si zaharul vanilat.Untul il maruntim cu cutitul si-l adai\ugam in castron, impreuna cu oul.Se adauga coaja de lamaie rasa. Framantam aluatul si facem din el o bila, dupa care o infasuram in folie transparenta si lasam sa stea la...

Prajitura cu mac si cocos

In Prajituri la 4 Feb 2012

Albusurile cu zaharul se bat spuma. Se adauga treptat cocosul, macul macinat,faina si praful de copt. Se amesteca incet dupa care se pune la cuptor. Intre timp amestecam ingredientele pentru crema: galbenusurile, zaharul faina si laptele pana devine o ingroseala si se fierbe amestecand...

Tort Barbie

In Torturi la 1 Feb 2012

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri) apa amestecand continuu. Cand am terminat adaugam faina, dar sa nu fie lingurile incarcate de faina, ci mai degraba rase. Separat mixam albusurile...

Afisate 61 - 90 din 99 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2013

Placinta cu mere

publicat la 29.04.2013

Pulpe cu masline

publicat la 19.03.2013

Amandine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]