MIMI

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 29.09.2009

RETETE15
PRIETENI4
Retete

ICRE DE CRAP ROASPETE

In Salate la 30 Dec 2009

Se pune apa la fiert pt gris cu putina sare.Cand fierbe apa incepem sa punem putin cate putin gris pana se face tare.Trebuie sa fie tare ,dupa care il lasam sa se raceasca foarte bine.Intre timp pasam cu mixerul foarte bine icrele pana cand iese o zeama din ele si se leaga foarte bine,dupa care...

Cozonac cu nuca si rahat

In Prajituri la 29 Dec 2009

Se freaca ce trei oua intregi cu zaharul si drojdia,dupa care punem laptele caldut.Se amesteca totul bine apoi se presara putina faina deasupra si se pune un prosop si se lasa la temperatura camerei 12 ore.Intre timp se pregateste nuca cu cacao si rahat.A doua zi se pune intr-un lighean...

PIZZA TARANEASCA DE CASA

In Pizza la 16 Dec 2009

Eu folosesc ca reteta pt pizza,placinte,aperitive aceasi reteta ca la placinta cu branza.Eu o numesc  "coca buna la toate",numai ca pt prajituri pun mai mult zahar in coca ,iar pt pizza sau aperitive o fac mai sarata.Iar pt ornat se taie toate fideluta. Se unge tava cu putin ulei ,se intinde...

Placinta cu branza si stafide

In Prajituri la 16 Dec 2009

Pentru umplutura: Amestecam branza cu zaharul,ouale,stafidele,zaharul vanilinat. Pentru coca : Se pune faina intr-un castron ,se pune praful de sare si uleiul. Separat intr-o canuta mica dizolvam jumate din cubul de drojdie cu o lingurita de zahar si putina apa calda. O lasam sa...

Ciorba de porc cu zeama de varza

In Supe/Ciorbe la 14 Dec 2009

Punem carnea la fiert si o spumuim bine,o mai lasam putin si schimbam apa.Dupa ce am schimbat apa punem sare si lasam sa fiarba bine.Cand aproape a fiert punem legumele date pe razatoare.Cand au fiert legumele punem cartofi,piperul si zeama de varza si iarasi lasam sa fiarba.Cand este aproape...

Tocana cu afumatura si muraturi

In Porc la 14 Dec 2009

Se pune la fiert carnea afumata si se lasa sa fiarba bine.Separat se toaca ceapa si cartofi taiati cubulete.Se caleste ceapa pana devine aurie dupa care punem cartofi.Ii lasam pana se fac galbui si ai inabusim cu putina apa.Dupa  ce a afiert canea o punem peste carotofi si lasam sa...

Rasucite cu lapte si portocale

In Prajituri la 14 Dec 2009

Se pune apa la fiert intr-o oala.Cand fierbe apa in clocot se pune praful de sare si pastele.Se lasa sa fiarba pana devine apa laptoasa,cand au fiert(am un mic secret sa incerc pastele daca sunt fierte)se scurge apa si se pune laptele,dupa care punem zaharul, coaja rasa,zaharul...

Musaca taraneasca

In Mancaruri cu carne la 14 Dec 2009

Se fierb putin cartofi in coaja dupa care se curata si se taie rondele.Separat se sfarama telemeau care se amesteca cu o parte din cascaval,cele 4 oua si legatura de marar verde tocat fin.Se taie cubulete kaizerul si carnaciorii.Se unge tava cu unt dupa care se pune un rand de cartofi se pune o...

Crap proaspat cu mamaliga si mujdei

In Peste la 28 Noi 2009

Se iau bucatile de peste se dau cu sare si piper.Se tapeteaza cu faina si se prajesc in ulei bine incins.Cand se scot se pun pe un servetel ca sa absoarba grasimea ramasa.Apoi curatam cativa catei de usturoi si facem mujdeiul in care punem si smantana.La final facem mamaliga.La servire sa nu...

Budinca a la nasu'

In Dulciuri la 28 Noi 2009

Se pun la fiert pastele si intre timp se pregateste branza. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, zaharul vanilinat, coaja de lamaie. Dupa ce au fiert pastele se scurg bine de apa si se trec printr-un jet rece de apa. Apoi se amesteca cu branza. Se dau la cuptor pt....

Varza calita cu mamaliguta

In Porc la 28 Noi 2009

Mai intai se toaca varza si se freaca bine cu sare.Se taie carnea si se prajeste putin dupa care se adauga si ceapa si se lasa sa se caleasca putin.Apoi punem si varza dar trebuie sa o stoarcem bine,pt ca varza alba isi lasa zeama multa.se lasa cam jumatate de ora se fiarba,dupa care se adauga...

Ciorba de miel reteta cu smantana si bors

In Supe/Ciorbe la 28 Noi 2009

Va recomand aceasta reteta de ciorba de miel  ... Se pune carnea la fiert cu putina sare.Prima apa se arunca,dupa care se lasa sa fiarba pana apa devine laptoasa si carnea se desprinde usor de pe oase.Cand e aproape fiarta se adauga zarzavaturile tocate marunt,borsul si sarea dupa gust.La...

Salata de cruditati cu piept de pui

In Salate la 28 Noi 2009

Se pune pieptul de pui la fiert,intre timp se dau pe razatoarea mica morcovii,telina,si mere care sunt curatate de coaja.Dupa ce a fiert pieptul de pui se toaca marunt si se amesteca cu cruditatile.Se pune maioneza,sarea si piperul dupa gust si se amesteca toate.Se serveste rece de la frigider.

Salata de post

In Mancaruri de post la 28 Noi 2009

Se fierb cartofii si se taie in cubulete mici.Se taie ceapa fin(solzi de peste),la fel si castravetele se taie rondele subtiri.Se adauga maslinele si maioneza iar sare,piper si boia dupa gust.La sfarsit se adauga si legatura de marar verde tocata marunt.Se amesteca toate si se orneaza dupa...

Bulgarasi de zapada

In Prajituri la 26 Noi 2009

Se freaca margarina cu zaharul foarte bine,se adauga zaharul vanilinat,apoi nuca,biscuiti,cele doua linguri de cacao,esenta de rom si se omogenizeaza bine.Se adauga laptele pana nu mai ramane compozitia sfaramicioasa,devine o compozitie omogena.Cand compozitia este gata se formeaza bilute...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Berbec

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]