Lia_

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.08.2013

RETETE143
PRIETENI186
Retete / Pizza

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

In Pizza la 4 Noi 2013

Preparati Aluatul de pizza clasic Protejati cu hartie de copt o tava de aragaz de cca 30x30cm, eu am tava mai mare si am copt deodata si figurinele. Voi puteti sa faceti o portie mai mica de pizza si atunci incap si figurinele daca n-aveti tava mai mare. Feliem foarte fin toate legumele si...

Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza

In Pizza la 31 Oct 2013

Confectionam mai intai sablonul cu forma mumiei. Eu am facut rapoarte si proportii ca sa stabilesc dimensiunile sablonului pornind de la dimensiunea celei mai mari tavi pe care o am (37x37 fundul), Mumia fiind ingusta la capete, incape bine pe diagonala asa ca am croit un tipar de 42cm lungime...

Pizza cu mazare

In Pizza la 11 Oct 2013

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit de data asta drojdie proaspata, nu granule si a iesit mai bun blatul. Drojdia ungureasca f. buna. Intindeti cu sucitorul cat de cat un dreptunghi cam de 5 mm grosime pe blatul de lucru infainat....

Pizza cuib de prepelita

In Pizza la 11 Oct 2013

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Puneti la fiert ouale de prepelita. Ungeti cu ulei un castron de tabla ca sa adere hartia de copt, altfel sta ridicata. Opriti...

Pizza chili

In Pizza la 11 Oct 2013

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic . Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Intindeti pe lung o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste...

Multipizza floare

In Pizza la 10 Oct 2013

Framantati un aluat de pizza clasic dupa cantitatile din reteta. Am folosit drojdie proaspata, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Abia astept sa o testez si pe paine. Intindeti o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un castron centrul si petalele cu altul ceva mai mic...

Paine ca la tara

In Piine la 6 Oct 2013

Cernem faina intr-un vas (fiindca era de la tara). Eu am cernut-o chiar pe ziar cum se face la tara :D. Drojdia o frecam cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza si adaugam apa calduta. Facem un cuib in faina si turnam lichidul preparat. Amestecam cu putin din faina, presaram...

"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

In Pizza la 30 Sep 2013

Preparam aluatul dupa reteta aluat de pizza clasic  In timp ce il lasam la crescut, preparam: AMESTECUL CU CARNE Oparim rosiile timp de 1 min. Lasam sa se racoreasca. Taiem ceapa marunt. Taiem rosiile decojite cubulete mici.  Le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei....

Paine din secara cu masline Kalamata, coaja de lamaie si herbes de Provence

In Piine la 18 Sep 2013

Rezumat operatiuni: - autolyse: 20 min - mixat / framantat: 5-8 min cu mana - prima dospire: 60 min - dat forma: 5 minute - a doua dospire: cca 90 min (sa-si mareasca volumul dar nu dublu) - copt: la 240°C timp de 10 min cu aburi, si apoi fara aburi 40 … 45 min,...

Pizza cu coronita

In Pizza la 17 Sep 2013

Preparati Aluatul de pizza dupa reteta: aluat de pizza clasic , urmati toti pasii. Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza. Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul. Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, cam cu vreo 3 cm in plus, ca sa avem loc pentru...

Reteta simpla de lipii rapide la tigaie

In Piine la 29 Aug 2013

Preparare Reteta simpla de lipii rapide la tigaie 1.Intr-un vas gradat se masoara 125 ml apa calduta. Se adauga 1 lingurita de zahar, drojdia uscata, se amesteca si se lasa amestecul 10-15 minute sau pana face spuma. Se tine intr-un loc ferit de curent. Atentie! Daca folositi drojdie...

Pizza simpla de casa

In Pizza la 28 Aug 2013

1.Ungeti cu ulei tavile pentru pizza (cantitatile de ingrediente sunt pentru 2 pizza de 28/30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca. 2.Pregatiti toate ingredientele pentru pizza: - Taiati rondele subtiri salamul - Scurgeti ciupercile de apa - Taiati rondele maslinele...

Aluat de pizza clasic

In Pizza la 28 Aug 2013

1.Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingurita rasa de zahar, drojdie conform instructiunilor de pe plic, se omogenizeaza si se lasa amestecul 10-15 min sau pana face spuma. Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti...

Afisate 1 - 13 din 13 retete    
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]