Preparati Aluatul de pizza clasic Protejati cu hartie de copt o tava de aragaz de cca 30x30cm, eu am tava mai mare si am copt deodata si figurinele. Voi puteti sa faceti o portie mai mica de pizza si atunci incap si figurinele daca n-aveti tava mai mare. Feliem foarte fin toate legumele si...
Confectionam mai intai sablonul cu forma mumiei. Eu am facut rapoarte si proportii ca sa stabilesc dimensiunile sablonului pornind de la dimensiunea celei mai mari tavi pe care o am (37x37 fundul), Mumia fiind ingusta la capete, incape bine pe diagonala asa ca am croit un tipar de 42cm lungime...
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit de data asta drojdie proaspata, nu granule si a iesit mai bun blatul. Drojdia ungureasca f. buna. Intindeti cu sucitorul cat de cat un dreptunghi cam de 5 mm grosime pe blatul de lucru infainat....
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Puneti la fiert ouale de prepelita. Ungeti cu ulei un castron de tabla ca sa adere hartia de copt, altfel sta ridicata. Opriti...
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic . Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Intindeti pe lung o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste...
Framantati un aluat de pizza clasic dupa cantitatile din reteta.
Am folosit drojdie proaspata, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Abia astept sa o testez si pe paine. Intindeti o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un castron centrul si petalele cu altul ceva mai mic...
Cernem faina intr-un vas (fiindca era de la tara).
Eu am cernut-o chiar pe ziar cum se face la tara :D.
Drojdia o frecam cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza si adaugam apa calduta.
Facem un cuib in faina si turnam lichidul preparat.
Amestecam cu putin din faina, presaram...
Preparam aluatul dupa reteta aluat de pizza clasic In timp ce il lasam la crescut, preparam:
AMESTECUL CU CARNE
Oparim rosiile timp de 1 min. Lasam sa se racoreasca. Taiem ceapa marunt. Taiem rosiile decojite cubulete mici. Le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei....
Rezumat operatiuni:
- autolyse: 20 min
- mixat / framantat: 5-8 min cu mana
- prima dospire: 60 min
- dat forma: 5 minute
- a doua dospire: cca 90 min (sa-si mareasca volumul dar nu dublu)
- copt: la 240°C timp de 10 min cu aburi, si apoi fara aburi 40 … 45 min,...
Preparati Aluatul de pizza dupa reteta: aluat de pizza clasic , urmati toti pasii. Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza. Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul. Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, cam cu vreo 3 cm in plus, ca sa avem loc pentru...
Preparare Reteta simpla de lipii rapide la tigaie
1.Intr-un vas gradat se masoara 125 ml apa calduta. Se adauga 1 lingurita de zahar, drojdia uscata, se amesteca si se lasa amestecul 10-15 minute sau pana face spuma. Se tine intr-un loc ferit de curent.
Atentie! Daca folositi drojdie...
1.Ungeti cu ulei tavile pentru pizza (cantitatile de ingrediente sunt pentru 2 pizza de 28/30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca. 2.Pregatiti toate ingredientele pentru pizza: - Taiati rondele subtiri salamul - Scurgeti ciupercile de apa - Taiati rondele maslinele...
1.Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta.
Se adauga 1 lingurita rasa de zahar, drojdie conform instructiunilor de pe plic, se omogenizeaza si se lasa amestecul 10-15 min sau pana face spuma.
Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti...
Pizza interactiva pentru copiii mofturosi
Preparati Aluatul de pizza clasic Protejati cu hartie de copt o tava de aragaz de cca 30x30cm, eu am tava mai mare si am copt deodata si figurinele. Voi puteti sa faceti o portie mai mica de pizza si atunci incap si figurinele daca n-aveti tava mai mare. Feliem foarte fin toate legumele si...
Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza
Confectionam mai intai sablonul cu forma mumiei. Eu am facut rapoarte si proportii ca sa stabilesc dimensiunile sablonului pornind de la dimensiunea celei mai mari tavi pe care o am (37x37 fundul), Mumia fiind ingusta la capete, incape bine pe diagonala asa ca am croit un tipar de 42cm lungime...
Pizza cu mazare
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit de data asta drojdie proaspata, nu granule si a iesit mai bun blatul. Drojdia ungureasca f. buna. Intindeti cu sucitorul cat de cat un dreptunghi cam de 5 mm grosime pe blatul de lucru infainat....
Pizza cuib de prepelita
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Puneti la fiert ouale de prepelita. Ungeti cu ulei un castron de tabla ca sa adere hartia de copt, altfel sta ridicata. Opriti...
Pizza chili
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic . Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Intindeti pe lung o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste...
Multipizza floare
Framantati un aluat de pizza clasic dupa cantitatile din reteta. Am folosit drojdie proaspata, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Abia astept sa o testez si pe paine. Intindeti o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un castron centrul si petalele cu altul ceva mai mic...
Paine ca la tara
Cernem faina intr-un vas (fiindca era de la tara). Eu am cernut-o chiar pe ziar cum se face la tara :D. Drojdia o frecam cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza si adaugam apa calduta. Facem un cuib in faina si turnam lichidul preparat. Amestecam cu putin din faina, presaram...
"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca
Preparam aluatul dupa reteta aluat de pizza clasic In timp ce il lasam la crescut, preparam: AMESTECUL CU CARNE Oparim rosiile timp de 1 min. Lasam sa se racoreasca. Taiem ceapa marunt. Taiem rosiile decojite cubulete mici. Le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei....
Paine din secara cu masline Kalamata, coaja de lamaie si herbes de Provence
Rezumat operatiuni: - autolyse: 20 min - mixat / framantat: 5-8 min cu mana - prima dospire: 60 min - dat forma: 5 minute - a doua dospire: cca 90 min (sa-si mareasca volumul dar nu dublu) - copt: la 240°C timp de 10 min cu aburi, si apoi fara aburi 40 … 45 min,...
Pizza cu coronita
Preparati Aluatul de pizza dupa reteta: aluat de pizza clasic , urmati toti pasii. Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza. Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul. Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, cam cu vreo 3 cm in plus, ca sa avem loc pentru...
Reteta simpla de lipii rapide la tigaie
Preparare Reteta simpla de lipii rapide la tigaie 1.Intr-un vas gradat se masoara 125 ml apa calduta. Se adauga 1 lingurita de zahar, drojdia uscata, se amesteca si se lasa amestecul 10-15 minute sau pana face spuma. Se tine intr-un loc ferit de curent. Atentie! Daca folositi drojdie...
Pizza simpla de casa
1.Ungeti cu ulei tavile pentru pizza (cantitatile de ingrediente sunt pentru 2 pizza de 28/30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca. 2.Pregatiti toate ingredientele pentru pizza: - Taiati rondele subtiri salamul - Scurgeti ciupercile de apa - Taiati rondele maslinele...
Aluat de pizza clasic
1.Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingurita rasa de zahar, drojdie conform instructiunilor de pe plic, se omogenizeaza si se lasa amestecul 10-15 min sau pana face spuma. Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti...