1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie, sosul chilli si zaharul brun, pana ce acesta se topeste.
3. Se taie partea alba a cepei marunt,...
1. Fierbi pastele cu sare cam 6 minute, mai putin decat timpul complet de fierbere indicat pe pachet. La cuptor se vor hidrata suficient.
optional: intr-o tigaie larga calesti carnea tocata in 1-2 linguri de ulei, pana scade sucul. O scoti intr-o farfurie adanca si acoperi cu capac.
2....
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare.
Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute.
Se adauga vin, se presara cu piper...
Sosul ragu se poate pregati si cu 2-3 zile inainte dupa reteta de aici: sos Ragu Se pastreaza la frigider si se incalzeste usor cand il folositi la lasagna. Sosul este suficient pentru 5 straturi de foi la marimea tavii de 20x15 cm.
Pregatiti tava (eu am folosit vasul ceramic pentru ca...
Tagliatele Pad Thai
1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs. 2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie, sosul chilli si zaharul brun, pana ce acesta se topeste. 3. Se taie partea alba a cepei marunt,...
Serpentelli cu legume si cascaval
1. Fierbi pastele cu sare cam 6 minute, mai putin decat timpul complet de fierbere indicat pe pachet. La cuptor se vor hidrata suficient. optional: intr-o tigaie larga calesti carnea tocata in 1-2 linguri de ulei, pana scade sucul. O scoti intr-o farfurie adanca si acoperi cu capac. 2....
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg. Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute. Se adauga vin, se presara cu piper...
Lasagna cu sos ragu si parmezan
Sosul ragu se poate pregati si cu 2-3 zile inainte dupa reteta de aici: sos Ragu Se pastreaza la frigider si se incalzeste usor cand il folositi la lasagna. Sosul este suficient pentru 5 straturi de foi la marimea tavii de 20x15 cm. Pregatiti tava (eu am folosit vasul ceramic pentru ca...