Taiem paine in bucati mai mici, nu conteaza forma. Le punem la cuptor pana se rumenes sau le facem la prajitorul de paine.
Taiem fasii sau cubulete somonul, cascavalul, rosiile. Le condimentam dupa gust.
Apoi incepem sa asamblam dupa bunul plac, fara a avea o ordine exacta.
Feliile de sunca de pui le-am uns pe fiecare in parte cu cate o lingurita de crema de branza. Peste am pus cate un ficatel pe care l-am pregatit la dry cooker si am format rulouri. Ouale le-am taiat si am presarat pe ele putin busuioc.
Intindem aluatul de foietaj si il taiem in doua parti egale.
Prima foaie o ungem cu ketchup pe toata suprafata.
Salamul il taiem fasii de dimensiuni potrivite si le asezam una sub alta la distante mici pe toata suprafata aluatului.
Radem cascavalul si punem cealalta foaie deasupra nu...
Intindem aluatul de foietaj.
Taiem fasii pe lung.
Taiem cabanosii la dimensiunea dorita.
Punem carnaciorul la marginea fasiei si impaturim cam de 3 ori .
Asezam foaie de copt in tava si punem carnaciorii .
Ii ungem cu ou si presaram mac.
Ii lasam la cuptor pana se coace foietajul.
Batem oule si le condimentam. Punem putin ulei in tigaie si asezam forma de silicon in forma de inimioara in care punem jumatate din compozitia de oua. Lasam sa se rumeaneasca usor si o intoarcem pe partea cealalta. Le asezam in farfurie, ornam cu rosioarele , maslinele, ceapa si painica si...
Dupa ce s-a decongelat aluatul de foietaj l-am intins cu sucitorul putin si am taiat fasii ( vezi poza cat de groase).
Am pus cam cate 4 bucati de muschi de-a lungul fasiei ( felia taiata in doua ) si am rulat. ( la fel am procedat si cu sunca praga si cu sunca de casa).
Unele bucati...
Batem ouale impreuna cu zaharul. Punem o cratita cu ulei la incins. Trecem fiecare felie de paine prin oua, le scoatem pe o farfurie si le prajim in uleiul incins. Le scatem pe un prosop de bucatarie si le ungem cu ce dorim. Eu am pus gem de prune!
Asadar avem nevoie de un vas incapator ( am folosit ceaunul ....reteta spune un vas in care sa incapa 4 l de apa) pentru a fierbe ouale, tigaie pentru prajit sunculita si painea si vase pentru sos care va fi preparat la baie de aburi.
Untul il lasam la temperatura camerei si il taiem bucatele....
Inainte sa ne apucam de preparare incalzim cuptorul la 250 de grade. Intindem uleiul in tava pe care o folosim si o introducem in cuptor. Batem ouale bine bine, adaugam sarea si turnam laptele rece si amestecam bine, lasand apoi la odihnit pentru 15 minute. Apoi adaugam faina si amestecam...
Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie bucăți mai groase și se pun pe un șervet la scurs. Într-un castron punem uleiul de măsline și condimentele și amestecăm. După ce s-au scurs cartofii îi tăvălim bine bine în sosul obținut ( trebuie să...
Am lăsat foietajul deoparte pentru a se decongela. Am călit ceapa și ciupercile, după care am adăugat spanacul și condimentele și am lăsat pe foc până s-a făcut spanacul. Apoi am lăsat la scurs compoziția obținută. Între timp am dat prin răzătoare brânza....
Se curăță cartofii de coajă și se spală. Se taie bucățele mai mari. Se asezonează cu condimentele, tocăm usturoiul verde, punem apă cât să îi acopere, puțin ulei și îi punem la cuptor pentru circa 45 de minute.
Am pus apa la fiert cu o mână de sare ( pentru a se întări coaja) împreună cu ouăle. Între timp am fiert 500 de ml de apă peste care am adăugat soluția de vopsea și 3 linguri de oțet. După ce s-au fiert ouăle le-am introdus timp de 7 minute în...
Bruschete cu somon
Taiem paine in bucati mai mici, nu conteaza forma. Le punem la cuptor pana se rumenes sau le facem la prajitorul de paine. Taiem fasii sau cubulete somonul, cascavalul, rosiile. Le condimentam dupa gust. Apoi incepem sa asamblam dupa bunul plac, fara a avea o ordine exacta.
Pranz Dukan
Feliile de sunca de pui le-am uns pe fiecare in parte cu cate o lingurita de crema de branza. Peste am pus cate un ficatel pe care l-am pregatit la dry cooker si am format rulouri. Ouale le-am taiat si am presarat pe ele putin busuioc.
Spirale cu salam si cascaval
Intindem aluatul de foietaj si il taiem in doua parti egale. Prima foaie o ungem cu ketchup pe toata suprafata. Salamul il taiem fasii de dimensiuni potrivite si le asezam una sub alta la distante mici pe toata suprafata aluatului. Radem cascavalul si punem cealalta foaie deasupra nu...
Carnaciori in aluat de foietaj
Intindem aluatul de foietaj. Taiem fasii pe lung. Taiem cabanosii la dimensiunea dorita. Punem carnaciorul la marginea fasiei si impaturim cam de 3 ori . Asezam foaie de copt in tava si punem carnaciorii . Ii ungem cu ou si presaram mac. Ii lasam la cuptor pana se coace foietajul.
Omletica "love"
Batem oule si le condimentam. Punem putin ulei in tigaie si asezam forma de silicon in forma de inimioara in care punem jumatate din compozitia de oua. Lasam sa se rumeaneasca usor si o intoarcem pe partea cealalta. Le asezam in farfurie, ornam cu rosioarele , maslinele, ceapa si painica si...
Trandafiri aperitiv
Dupa ce s-a decongelat aluatul de foietaj l-am intins cu sucitorul putin si am taiat fasii ( vezi poza cat de groase). Am pus cam cate 4 bucati de muschi de-a lungul fasiei ( felia taiata in doua ) si am rulat. ( la fel am procedat si cu sunca praga si cu sunca de casa). Unele bucati...
Paine in ou
Batem ouale impreuna cu zaharul. Punem o cratita cu ulei la incins. Trecem fiecare felie de paine prin oua, le scoatem pe o farfurie si le prajim in uleiul incins. Le scatem pe un prosop de bucatarie si le ungem cu ce dorim. Eu am pus gem de prune!
Oua Benedict
Asadar avem nevoie de un vas incapator ( am folosit ceaunul ....reteta spune un vas in care sa incapa 4 l de apa) pentru a fierbe ouale, tigaie pentru prajit sunculita si painea si vase pentru sos care va fi preparat la baie de aburi. Untul il lasam la temperatura camerei si il taiem bucatele....
Budinca Yorkshire
Inainte sa ne apucam de preparare incalzim cuptorul la 250 de grade. Intindem uleiul in tava pe care o folosim si o introducem in cuptor. Batem ouale bine bine, adaugam sarea si turnam laptele rece si amestecam bine, lasand apoi la odihnit pentru 15 minute. Apoi adaugam faina si amestecam...
Cremă de brânză cu ardei și mărar
Am tocat ardeiul, mărarul, iar apoi am amestecat toate ingredientele și le-am potrivit de sare și piper.
Cartofi wedges
Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie bucăți mai groase și se pun pe un șervet la scurs. Într-un castron punem uleiul de măsline și condimentele și amestecăm. După ce s-au scurs cartofii îi tăvălim bine bine în sosul obținut ( trebuie să...
Placinta cu spanac si branza
Am lăsat foietajul deoparte pentru a se decongela. Am călit ceapa și ciupercile, după care am adăugat spanacul și condimentele și am lăsat pe foc până s-a făcut spanacul. Apoi am lăsat la scurs compoziția obținută. Între timp am dat prin răzătoare brânza....
Omletă cu ciuperci
Batem ouăle și le condimentăm. Călim ciupercuțele, iar apoi adăugăm ouăle și lăsăm pe foc până se fac aurii pe o parte și pe alta.
Cartofiori la cuptor
Se curăță cartofii de coajă și se spală. Se taie bucățele mai mari. Se asezonează cu condimentele, tocăm usturoiul verde, punem apă cât să îi acopere, puțin ulei și îi punem la cuptor pentru circa 45 de minute.
Ouă roșii
Am pus apa la fiert cu o mână de sare ( pentru a se întări coaja) împreună cu ouăle. Între timp am fiert 500 de ml de apă peste care am adăugat soluția de vopsea și 3 linguri de oțet. După ce s-au fiert ouăle le-am introdus timp de 7 minute în...