Telina si marul se curata, se spala si se taie in forma de bastonase subtiri. Marul poate fi lasat cu tot cu coaja. Se pun intr-un bol si se amesteca cu patrunjel tocat marunt si miez de nuca. Peste ele se toarna amestecul format din ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Salata se...
Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se fierbe in apa sarata cu foi de dafin, piper, cimbru si chimen. Impreuna cu fasolea se fierb si 200 g carne afumata, care se toaca patratele si se pune la salata. Se scurge fasolea de apa si se amesteca cu ulei, otet, rosia taiata bucati mici,...
Ceapa se toaca pestisori, se pune intr-un castron si se freaca cu sare. Se adauga piper, ulei,patrunjel si otet dupa gust. La sfarsit se pune pestele afumat taiat in bucati.
Este foarte buna servita imediat, dar mult mai buna este daca se lasa la rece 20-30 minute.
Simplu si delicios!
Vinetele se coc , se curata de coaja ,apoi se lasa sa se scurga bine de zeama.
Vinetele se coc direct pe flacara- este cel mai indicat mod, recomandat de foarte multi bucatari.
Se toaca apoi cu un cutit din lemn sau sticla- pentru a evita oxidarea.
Se pot folosi...
Cuconul Costache Labusca povesteste lui Mihail Sadoveanu, prietenul sau intr-ale pescuitului, despre crap:
" Trebuie sa stii, coane Mihaita, ca dintre toti pestii, eu mai ales pe crap il urmaresc. Poti fi incredintat ca in apele noastre nu se gaseste alt peste mai bogat si mai...
Cartofii se pun la fiert in coaja, apoi se curata si se taie in cuburi mici.
Telina, sfecla si morcovul , dupa ce se curata se taie in betisoare subtiri.
Branza si sunca se taie in cuburi mici.
Patrunjelul se toaca marunt.
Se pun toate intr-un bol si se toarna peste ele...
Curatam si spalam morcovul, apoi il taiem in bastonase subtiri. Tijele de telina le taiem in bucati mai mari, iar frunzele le tocam marunt.
Rosiile cherry, le taiem in doua sau in 4. Punem totul intr-un bol. Saram dupa gust , adaugam zeama de lamaie si stropim cu...
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata ... :)
Taiem morcovul in rondele foarte subtiri. Ceapa o tocam marunt.
Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu 3 linguri ulei si 5-6 linguri cu apa.
Calim pana se inmoaie putin...
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se taie fasii.
Telina si sfecla ,curatate si spalate,se taie in betisoare foarte subtiri.
Grapefruit-ul se curata de coaja si de pielita alba. Vom folosi doar pulpa
taiata in bucati mici.
Preparam maioneza din : 2 galbenusuri, 200 ml...
Radem mic: morcovul, telina si sfecla.
Radem mai mare marul, cu tot cu coaja.
Punem totul intr-o sita si presam bine, sa se scurga de zeama.
Amestecam totul cu : ardeiul gras tocat cuburi, patrunjelul si frunzele
de telina tocate marunt, sare, piper si zeama de lamaie-dupa...
Spalam fasolea si ii rupem coditele. Punem un vas cu apa si sare la fiert iar cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si fierbem 10 minute.
Scurgem bine fasolea de apa, o lasam sa se raceasca si o taiem in rondele mici.
Preparam maioneza, apoi o amestecam cu fasolea taiata, morcovul...
Curatam si spalam partea alba de la telina. O dam pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi de zeama, presand-o usor.
Preparam maioneza si o amestecam cu telina rasa, sare si piper dupa gust si cateva frunze de telina tocate marunt.
Putem servi salata pe tije de telina.
Spalam bine fasolea , ii rupem varfurile si o lasam intreaga sau o rupem in doua.
Punem apa cu un praf de sare la fiert. Cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si o lasam sa fiarba 8-10min. O lasam sa fie al dente, nu vrem sa o fierbem prea mult si sa-si piarda din...
Batem bine ouale cu sare, piper ,marar si patrunjel tocate fin. Prajim din acest amestec, doua omlete peste care radem imediat branza si rulam.
Cele doua omlete le vom taia apoi rondele. Le asezam intr-un bol si peste ele punem rosia si castravetii felii, patrunjel si marar...
Se fierb ciupercile in apa cu sare si cateva picaturi de lamaie (ca sa nu se innegresca), timp de 20min.
Dupa ce au fiert ,se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt.
Maioneza o facem din 2 galbenusuri ( unul fiert si unul crud) , 200 ml ulei , o lingurita...
Salata de telina cu mere si nuci
Telina si marul se curata, se spala si se taie in forma de bastonase subtiri. Marul poate fi lasat cu tot cu coaja. Se pun intr-un bol si se amesteca cu patrunjel tocat marunt si miez de nuca. Peste ele se toarna amestecul format din ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Salata se...
Salata de fasole boabe
Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se fierbe in apa sarata cu foi de dafin, piper, cimbru si chimen. Impreuna cu fasolea se fierb si 200 g carne afumata, care se toaca patratele si se pune la salata. Se scurge fasolea de apa si se amesteca cu ulei, otet, rosia taiata bucati mici,...
Salata de ceapa cu peste afumat
Ceapa se toaca pestisori, se pune intr-un castron si se freaca cu sare. Se adauga piper, ulei,patrunjel si otet dupa gust. La sfarsit se pune pestele afumat taiat in bucati. Este foarte buna servita imediat, dar mult mai buna este daca se lasa la rece 20-30 minute. Simplu si delicios!
Salata simpla de vinete
Vinetele se coc , se curata de coaja ,apoi se lasa sa se scurga bine de zeama. Vinetele se coc direct pe flacara- este cel mai indicat mod, recomandat de foarte multi bucatari. Se toaca apoi cu un cutit din lemn sau sticla- pentru a evita oxidarea. Se pot folosi...
Ceapa umpluta cu icre de crap
Cuconul Costache Labusca povesteste lui Mihail Sadoveanu, prietenul sau intr-ale pescuitului, despre crap: " Trebuie sa stii, coane Mihaita, ca dintre toti pestii, eu mai ales pe crap il urmaresc. Poti fi incredintat ca in apele noastre nu se gaseste alt peste mai bogat si mai...
Salata California
Cartofii se pun la fiert in coaja, apoi se curata si se taie in cuburi mici. Telina, sfecla si morcovul , dupa ce se curata se taie in betisoare subtiri. Branza si sunca se taie in cuburi mici. Patrunjelul se toaca marunt. Se pun toate intr-un bol si se toarna peste ele...
Salata de morcov cu rosii cherry si crutoane
Curatam si spalam morcovul, apoi il taiem in bastonase subtiri. Tijele de telina le taiem in bucati mai mari, iar frunzele le tocam marunt. Rosiile cherry, le taiem in doua sau in 4. Punem totul intr-un bol. Saram dupa gust , adaugam zeama de lamaie si stropim cu...
Salata picanta cu broccoli
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata ... :) Taiem morcovul in rondele foarte subtiri. Ceapa o tocam marunt. Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu 3 linguri ulei si 5-6 linguri cu apa. Calim pana se inmoaie putin...
Salata din piept de pui cu grapefruit
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se taie fasii. Telina si sfecla ,curatate si spalate,se taie in betisoare foarte subtiri. Grapefruit-ul se curata de coaja si de pielita alba. Vom folosi doar pulpa taiata in bucati mici. Preparam maioneza din : 2 galbenusuri, 200 ml...
Cruditati cu maioneza
Radem mic: morcovul, telina si sfecla. Radem mai mare marul, cu tot cu coaja. Punem totul intr-o sita si presam bine, sa se scurga de zeama. Amestecam totul cu : ardeiul gras tocat cuburi, patrunjelul si frunzele de telina tocate marunt, sare, piper si zeama de lamaie-dupa...
Fasole verde cu maioneza
Spalam fasolea si ii rupem coditele. Punem un vas cu apa si sare la fiert iar cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si fierbem 10 minute. Scurgem bine fasolea de apa, o lasam sa se raceasca si o taiem in rondele mici. Preparam maioneza, apoi o amestecam cu fasolea taiata, morcovul...
Telina cu maioneza
Curatam si spalam partea alba de la telina. O dam pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi de zeama, presand-o usor. Preparam maioneza si o amestecam cu telina rasa, sare si piper dupa gust si cateva frunze de telina tocate marunt. Putem servi salata pe tije de telina.
Fasole verde rasol
Spalam bine fasolea , ii rupem varfurile si o lasam intreaga sau o rupem in doua. Punem apa cu un praf de sare la fiert. Cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si o lasam sa fiarba 8-10min. O lasam sa fie al dente, nu vrem sa o fierbem prea mult si sa-si piarda din...
Salata din omleta
Batem bine ouale cu sare, piper ,marar si patrunjel tocate fin. Prajim din acest amestec, doua omlete peste care radem imediat branza si rulam. Cele doua omlete le vom taia apoi rondele. Le asezam intr-un bol si peste ele punem rosia si castravetii felii, patrunjel si marar...
Salata de ciuperci cu maioneza si porumb
Se fierb ciupercile in apa cu sare si cateva picaturi de lamaie (ca sa nu se innegresca), timp de 20min. Dupa ce au fiert ,se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt. Maioneza o facem din 2 galbenusuri ( unul fiert si unul crud) , 200 ml ulei , o lingurita...