Portionam carnea de pui, o saram , piperam si apoi o prajim in ulei incins.
Separat in 3-4 linguri ulei ,calim morcovul taiat rondele, ciupercile taiate felii si arpagicul.
Cand s-au inmuiat de ajuns, adaugam rosiile tocate cuburi, usturoiul taiat
feliute subtiri si ardeiul...
Cum se prepara Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare
Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta.
Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici.
Intr-o tigaie cu cateva...
Ficat de pui folosim cat dorim iar bacon -cate o felie pentru fiecare bucata de ficat.
Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Se presara cu sare si piper. Se taie apoi in bucati mai mici si se infasoara in felii de bacon. Se prind rulourile cu scobitori sa nu se...
Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si se presara cimbru. Deasupra se mai pune inca...
Taiem ceapa marunt si o punem la inabusit in 3 linguri apa si 3 linguri ulei, adaugam apoi morcovul ras,ardeiul tocat cuburi si cartoful taiat cuburi foarte mici. In timpul prepararii cartoful se va topi si va ingrosa putin mancarea. Cand s-au inmuiat legumele,se...
Se face un aluat ca la clatite din oua,sos de soia, mustar, marar,sare, piper si faina.
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Se ia fiecare bucata de carne si se trece intai prin aluat si apoi prin susan.
Se prajesc in ulei incins.
Sunt la fel de...
Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de pui. O asezam apoi in gril si o lasam sa se rumeneasca, intorcand-o din cand in cand.
Intre timp pregatim saramura. Intr-un vas punem o cana cu apa apoi:usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul...
Inainte de a pune carnea, gretarul incins se sterge cu o bucata de ceapa.Carnea nu se va mai lipi si va capata si o aroma deosebita!
Mai intai frigem carnea de porc.
In timpul frigerii dungile de slaninuta din fasiile de carne se vor topi ,pregatind gretarul numai bine pentru ficatul de...
Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe jumatate.
Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie in bucati mai mici.
Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare,piper, busuioc,...
Carnea se toaca. Morcovul si cartoful se rad si apoi se scurg bine de zeama. Se piseaza usturoiul si se toaca marunt verdeata. Se amesteca apoi toate ingredientele. Condimente se pun dupa gustul fiecaruia: sare, vegeta, piper, boia ,condiment de chiftele. In cazul in care compozitia a iesit...
Carnea se toaca.
Cartofii se curata de coaja,se taie felii si se pun la fiert.
Din cartofii fierti preparam un piure adaugand margarina, laptele,sare, vegeta.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa.
Atunci cand s-a inmuiat se adauga si...
Se amesteca bine toate ingredientele si se pun condimente dupa gust.
Se umplu foile de vita de vie si se formeaza sarmalute mici.
Se aseaza in oala straturi de sarmale si intre ele se presara cimbru,piper,bulion si cateva linguri cu ulei. Se umple oala cu bors cat sa se acopere...
Gaina curatata si spalata se pune la fiert intreaga in apa cu sare .Tot in aceeasi apa vom pune morcovul intreg si o ceapa taiata in doua.
Lasam sa fiarba pana gaina este facuta pe jumatate.
Varza se toaca marunt ,se freaca cu sare si se pune in oala cu uleiul incins in care am prajit putin...
Spalam ficatul si il lasam sa se scurga bine de apa. Incingem uleiul si punem ficatul la prajit pana se rumeneste putin si pe o parte si pe alta. Oprim focul si abia apoi presaram sarea dupa gust.
Usturoiul pisat il frecam cu o lingurita de ulei si un praf de sare apoi il amestecam cu rosia...
Ouale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine.
Trecem fiecare bucata de ficat prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet.
Prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Servim preparatul cald ,alaturi de...
Ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare se pun la calit in 4-5 linguri ulei si tot atata apa. Dupa ce s-au inmuiat , adaugam mazarea si acoperim cu apa fiarta.
Lasam sa fiarba 10-15 minute si cand mazarea e gata adaugam bulionul, mararul si patrunjelul tocate...
Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte .Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte,de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin...
Varza se toaca marunt si se freaca cu sare, sa se inmoaie putin si sa ne incapa in oala. Ceapa se toaca si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se continua inabusirea. Morcovul astfel gatit va da o culoare frumoasa mancarii noastre.
Se...
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in apa cu sare.Ii fierbem doar pe jumatate , sa nu se sfarame de tot feliile...Dupa care ii scurgem de apa.
Sunca o taiem bucati mici. Mararul il tocam foarte fin. Dam branza pe razatoare.Batem bine ouale...
Pregatim foile:
Amestecam toate ingredientele sa ne iasa un aluat ca de clatite dar mai gros.
Prajim in tigaie 10 clatite groase.
Pieptul de pui se frige pe grill sau se prajeste in putin ulei, se sareaza si se pipereaza.
Cartofii se taie si se prajesc in ulei.
Se taie feliute ardeiul...
Carnea, morcovul, mararul, patrunjelul si ceapa se trec prin masina de tocat apoi se amesteca cu orezul spalat, oul, bulionul si condimente dupa gust( sare, piper, boia, cimbru, condiment de sarmale).
Putem folosi ardei proaspeti pe care ii spalam si ii golim de...
Pui cu arpagic si ciuperci
Portionam carnea de pui, o saram , piperam si apoi o prajim in ulei incins. Separat in 3-4 linguri ulei ,calim morcovul taiat rondele, ciupercile taiate felii si arpagicul. Cand s-au inmuiat de ajuns, adaugam rosiile tocate cuburi, usturoiul taiat feliute subtiri si ardeiul...
Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare
Cum se prepara Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta. Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici. Intr-o tigaie cu cateva...
Ficat de pui in bacon
Ficat de pui folosim cat dorim iar bacon -cate o felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Se presara cu sare si piper. Se taie apoi in bucati mai mici si se infasoara in felii de bacon. Se prind rulourile cu scobitori sa nu se...
Sarmalute in foi de varza
Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si se presara cimbru. Deasupra se mai pune inca...
Mazare cu carne de pui
Taiem ceapa marunt si o punem la inabusit in 3 linguri apa si 3 linguri ulei, adaugam apoi morcovul ras,ardeiul tocat cuburi si cartoful taiat cuburi foarte mici. In timpul prepararii cartoful se va topi si va ingrosa putin mancarea. Cand s-au inmuiat legumele,se...
Pui Shanghai
Se face un aluat ca la clatite din oua,sos de soia, mustar, marar,sare, piper si faina. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Se ia fiecare bucata de carne si se trece intai prin aluat si apoi prin susan. Se prajesc in ulei incins. Sunt la fel de...
Saramura de pui
Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de pui. O asezam apoi in gril si o lasam sa se rumeneasca, intorcand-o din cand in cand. Intre timp pregatim saramura. Intr-un vas punem o cana cu apa apoi:usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul...
Delicii la gretar
Inainte de a pune carnea, gretarul incins se sterge cu o bucata de ceapa.Carnea nu se va mai lipi si va capata si o aroma deosebita! Mai intai frigem carnea de porc. In timpul frigerii dungile de slaninuta din fasiile de carne se vor topi ,pregatind gretarul numai bine pentru ficatul de...
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe jumatate. Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie in bucati mai mici. Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare,piper, busuioc,...
Chiftelute de pui
Carnea se toaca. Morcovul si cartoful se rad si apoi se scurg bine de zeama. Se piseaza usturoiul si se toaca marunt verdeata. Se amesteca apoi toate ingredientele. Condimente se pun dupa gustul fiecaruia: sare, vegeta, piper, boia ,condiment de chiftele. In cazul in care compozitia a iesit...
Musaca simpla
Carnea se toaca. Cartofii se curata de coaja,se taie felii si se pun la fiert. Din cartofii fierti preparam un piure adaugand margarina, laptele,sare, vegeta. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Atunci cand s-a inmuiat se adauga si...
Sarmalute de curcan in foi de vita de vie
Se amesteca bine toate ingredientele si se pun condimente dupa gust. Se umplu foile de vita de vie si se formeaza sarmalute mici. Se aseaza in oala straturi de sarmale si intre ele se presara cimbru,piper,bulion si cateva linguri cu ulei. Se umple oala cu bors cat sa se acopere...
Gaina intreaga pe varza noua
Gaina curatata si spalata se pune la fiert intreaga in apa cu sare .Tot in aceeasi apa vom pune morcovul intreg si o ceapa taiata in doua. Lasam sa fiarba pana gaina este facuta pe jumatate. Varza se toaca marunt ,se freaca cu sare si se pune in oala cu uleiul incins in care am prajit putin...
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga
Spalam ficatul si il lasam sa se scurga bine de apa. Incingem uleiul si punem ficatul la prajit pana se rumeneste putin si pe o parte si pe alta. Oprim focul si abia apoi presaram sarea dupa gust. Usturoiul pisat il frecam cu o lingurita de ulei si un praf de sare apoi il amestecam cu rosia...
Ficat de rata in crusta crocanta
Ouale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine. Trecem fiecare bucata de ficat prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet. Prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Servim preparatul cald ,alaturi de...
Mazare noua cu carnati
Ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare se pun la calit in 4-5 linguri ulei si tot atata apa. Dupa ce s-au inmuiat , adaugam mazarea si acoperim cu apa fiarta. Lasam sa fiarba 10-15 minute si cand mazarea e gata adaugam bulionul, mararul si patrunjelul tocate...
Iahnie de fasole cu carnati
Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte .Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte,de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin...
Rata pe varza
Varza se toaca marunt si se freaca cu sare, sa se inmoaie putin si sa ne incapa in oala. Ceapa se toaca si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se continua inabusirea. Morcovul astfel gatit va da o culoare frumoasa mancarii noastre. Se...
Budinca de cartofi
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in apa cu sare.Ii fierbem doar pe jumatate , sa nu se sfarame de tot feliile...Dupa care ii scurgem de apa. Sunca o taiem bucati mici. Mararul il tocam foarte fin. Dam branza pe razatoare.Batem bine ouale...
Shaorma
Pregatim foile: Amestecam toate ingredientele sa ne iasa un aluat ca de clatite dar mai gros. Prajim in tigaie 10 clatite groase. Pieptul de pui se frige pe grill sau se prajeste in putin ulei, se sareaza si se pipereaza. Cartofii se taie si se prajesc in ulei. Se taie feliute ardeiul...
Ardei umpluti cu carne de curcan
Carnea, morcovul, mararul, patrunjelul si ceapa se trec prin masina de tocat apoi se amesteca cu orezul spalat, oul, bulionul si condimente dupa gust( sare, piper, boia, cimbru, condiment de sarmale). Putem folosi ardei proaspeti pe care ii spalam si ii golim de...