publicat la 04.04.2016
publicat la 15.03.2016
publicat la 07.03.2016
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Plachie de crap
Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper. Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase. In tigaia incinsa am pus putin ulei de masline (nu-mi place sa folosesc mult, sa nu iasa mancarea prea grasa) si ceapa taiata. Am...
Biban fript cu legume
Am curatat pestele si i-am taiat capul si coada. Am spalat cateva buchetele de broccoli si am curatat cartoful si ciupercile. Am pus tigaia la incins pe foc. Dupa cateva minute am asezat in tigaie pestele si cartoful feliat si am acoperit tigaia cu capacul. Dupa vreo 5 minute pestele...
Somon cu sos de mustar si miere
Am pregatit intai vasul de frigere. Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare. In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu capacul. Cnd s-a rumenit pestele usor, l-am intors pe partea cealalta, am pus din nou capacul si am...
Macrou fript cu legume in vas Zepter
Ma uit cateodata in frigider si habar n-am ce sa mai gatesc...cunoasteti senzatia, nu? Aia am mai facut-o, de aia n-am pofta si totusi ce pui pe masa? Pentru situatii din astea e bine sa ai la indemana o bucatica de carnita, vreo doua legume si incropesti ceva cat ai zice "...
Somon cu fenicul
Curatati si spalati bine somonul. Spalati si taiati feniculul in fasii foarte subtiri, puneti-l intr-un bol, acoperiti cu apa rece si tineti la frigider. Puneti medalioanele intr-un vas pe foc si frigeti pe ambele parti. Adaugati vin si inabusiti pentru 10 minute. Intre timp, scurgeti...
Pastrav pane la cuptor
Pastravii nu mai miscau, altfel nici n-as fi avut curajul sa-i prind de coada... Intai am condimentat pestii bine spalati cu sare, si piper, apoi i-am tavalit succesiv prin faina, ou si pesmet. I-am aruncat pe urma intr-o tava impreuna cu cativa cartofi unsi cu ulei de masline, am presarat...
Tilapia pane cu garnitura de brocolli si chipsuri...
Deci, filozofie mare sa pregatim pranzul... Am tavalit pestele prin faina, oua, pesmet si l-am pus la prajit intr-o tigaie de tefal. Ca sa ma simt si eu cu constiinta impacata le-am fiert si niste brocolli (inabusit in unt). Gata? Nu mai am nimic de zis? A, am aranjat frumos pestele, am...
Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline
Am pregatit 4 bucati de ton, le-am condimentat cu sare, piper, maghiran, tarhon, nucsoara si le-am stropit cu ulei de masline. Am incalzit un vas si am pus bucatile de ton la fript fara a mai adauga ulei (e suficient cel cu care a fost stropit tonul). Dupa 2-3 minute am intors bucatile de ton pe...
Pastrav cu migdale
Pastravii curatati i-am asezat intr-o tava, i-am condimentat simplu cu sare, piper si i-am stropit cu putin ulei, zeama de lamaie si apa si i-am pus la cuptor vreme de o ora. Si in timp ce ei se lasau patrunsi de caldura cuptorului eu am trecut la prepararea sosului. Intr-o tigaie am pus...
Crap la cuptor
Am crestat crapii si i-am asezat in tava. Am pus deasupra ceapa taiata, usturoiul, ardeii capia, ardeiul iute, foile de dafin si rondele de rosii. In plus am mai adaugat fasii de ardei copt. Am presarat verdeata pe deasupra, am stropit cu ulei, vin alb demisec, dupa care am pus...
Pastrav cu legume in stil chinezesc
Se pune pestele intr-o tava, se condimenteaza si se adauga sosul de capere. Pentru sos am topit untul intr-un vas, am adaugat zeama de lamaie si caperele. Se introduce tava in cuptor, la 180 grade si se lasa cam 45 minute. Intre timp pregatim legumele: Intr-o tigaie punem putin unt la...
Somon la cuptor cu gutui
Am asezat somonul in tava, l-am stropit cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, marar. Alaturi de el am asezat feliile de gutuie unse bine cu ulei si am bagat tava la cuptor pentru 45 min aproximativ. Aproape de final am adaugat si putin vin alb. Intre timp am pregatit sosul:...
Somon la cuptor cu sos de mustar si miere
Am preparat sosul amestecand ingredientele de mai sus, am asezat somonul in tava si am turnat sosul peste somon. Am pus tava la cuptor incalzit la 180 g Celsius si am lasat-o cam 45 min. Rezultatul? Apetisant! Si ca sa fie atractiv pentru copiii mei am garnisit somonul cu piure de...
Dorada la cuptor
Pestele se spala si se curata bine cu apa rece Se stropeste tava cu putin ulei Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa. Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul...