publicat la 09.05.2019
publicat la 19.03.2019
publicat la 11.03.2019
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Supa crema de conopida si praz
1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari. 2. Se toarna apa peste legume pana ce acestea sunt acoperite. Punem sare si le fierbem aproximativ 20 minute pana ce acestea sunt bine...
Ciorba de rosii
Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg. Punem rosiile decojite in oala si le "storcim" cu ajutorul aparatului pentru piure. Nu...
Ciorba taraneasca de legume
Legumele se spala, se curata si se taie cubulete, mai putin fasolea galbena pe care o taiem in trei si floarea de marar si telina verde pe care le punem intregi. La aceasta ciorba, mie imi plac legumele taiate mai mare. Se pun legumele la calit 2-3 minute. Adaugam sarea si apa, in jur...
Supa de pasare cu galuste de gris
Se spala si se portioneaza pasarea. Se pune la fiert in apa rece cu sare la foc domol, adunandu-se permanent spuma formata. Se va aduna cu mare atentie, altfel exista riscul ca supa sa nu ramana limpede, ci sa se tulbure. Carnea va fierbe in functie de cat de batrana este gaina, asadar, va trebui...
Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa: Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se controleaza cu o furculita daca este bine patrunsa. Pulpele si pieptul le-am pastrat si le-am facut ostropel,...
Ciorba de vacuta
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa. Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul taiat cubulete mici ( mai putin ardeiul gras, cartofii si rosiile ) se pun 2 minute la calit in 2...
Bors de peste
Mod de preparare bors de peste .Se curata capul de branhii si de osul amar si se pune intr-o oala mare la fiert luand spuma formata. Curatam legumele, le tocam si le punem la calit in putin ulei pret de 5 minute.Pentru acest bors de peste am folosit o oala de 6 kg. Adaugam din zeama...
Supa de rosii cu galuste
Se curata legumele, se taie si se pun la calit ( mai putin cartoful, ardeiul gras si ceapa ) cu doua linguri de ulei timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga 2,5 litri de apa, o lingura de sare si se lasa la fiert 15 minute. Se adauga apoi si ceapa,...
Ciorba de sfecla rosie
Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2 minute in ulei. Se spala si se curata de coaja sfecla, morcovii si pastarnacul, se rad pe razatoarea cu gauri mari, adaugandu-le peste ceapa. Lasam putin la calit, adaugam 2 litri de apa si cartofii taiati cubulete si potrivim de sare. Din...
Reteta delicioasa de Supa de rosii cu galuste
Cum se prepara Reteta delicioasa de Supa de rosii cu galuste: Se curata legumele, se taie si se pun la calit ( mai putin cartoful, ardeiul gras si ceapa ) cu doua linguri de ulei timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga 2,5 litri de apa, o lingura de...
Supa crema de legume
Morcovi, prazul, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei la foc iute, amestecand continuu. Adaugam ciupercile taiate. Apoi ardeiul gras si cartoful taiat cubulete. Punem supa de pui sau adaugam apa pana le acopera, condimentam cu...