publicat la 09.05.2019
publicat la 19.03.2019
publicat la 11.03.2019
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu linte rosie
1. Intr-un vas de doi litri puneti la calit cu o lingura de ulei ceapa, usturoiul, telina apio si morcovii. Lasati la calit 10 minute, apoi adaugati pudra de curry si mai gatiti inca un minut. 2. Adaugati lintea si stock-ul de legume si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute pana ce legumele...
Chiftelute de dovlecei
1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia ceapa tocata marunt, usturoiul dat prin presa, branza si morcovul date prin razatoarea cu gauri mici....
Orez aromat cu dovleac
1. Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm. 2. Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam. Potrivim de sare. 3. Separat, dupa ce spalam orezul, il punem la fiert cu putina sare ,...
Mancare de bame
Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele. Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri de otet. Otetul se foloseste pentru a elimina vascozitatea care rezulta la contactul cu apa. Cand...
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Cum se prepara Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat: 1. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare 5 minute. Se lasa la racit si la scurs intr-o sita, apoi se mai storc cu mana astfel incat continutul de apa sa fie cat mai mic. In cazul in care coditele sunt lungi, se...
Cartofi noi aromati
1. Cartofii se spala bine, se taie in doua sau trei daca sunt mari si se pun la fiert, la abur pentru 15-20 minute. Daca sunt mici , ii putem tine mai putin.Nu trebuie sa se fiarba complet. 2. Separat, amestecam cimbrul, boiaua, sarea si piperul. 3. Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu...
Ciuperci sote II
Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii. Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate cubulete.Punem si otetul balsamic. Se da focul tare, astfel incat zeama care se lasa sa se evapore...
Mancare de telina
Tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam telina taiata cubulete si vegeta si lasam 10 minute la calit la foc mic. Nu trebuie ca ceapa sa se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugam apa, sarea si punem capacul lasand inca 10 minute pana cand telina este fiarta. Putem controla...
Conopida gratinata
Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs. Prepararea sosului...
Spaghete de zucchini cu sos pesto
Sosul pe care l-am pregatit, nu este cel original de pesto, am preparat un sos cu ce-am avut la-ndemana, la baza avand busuioc si patrunjel, la care am adaugat si restul de ingrediente si le-am maruntit cu ajutorul robotului de bucatarie. Daca e prea uscat amestecul, mai adaugam una, doua linguri...