Fierbem pieptul de pui, si separat, ciupercile. Intre timp pregatim maioneza. Dupa ce au fiert ciupercile le lasam sa se scurga bine, iar apoi, le tocam marunt impreuna cu pieptul de pui si le amestecam cu maioneza si cu usturoiul bine pisat.
Recomand ca sarea sa se adauge in maioneza...
Spalam bine frunzele de spanac si apoi le stergem cu un servet de hartie. Le taiem in bucati potrivite si le asezam intr-un bol impreuna cu legumele taiate julien si cu doua portocale feliate. Stoarcem lamaia si portocala ramasa, iar sucul obtinut il amestecam cu semintele...
Condimentam cartofii taiati cuburi si ciupercile, cu sare si chili dupa gust. Fierbem legumele in abur ( eu am folosit dry cooker) pana cand se patrund bine. Intre timp pregatim dressing-ul: omogenizam 2-3 lingurite de mustar cu sucul de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala. Cand...
Fierbem ouale 10 minute pentru a iesi tari, si separat, morcovul si telina. Le lasam sa se raceasca, iar apoi le taiem cuburi/felii si le asezam intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente, amestecand usor sa nu se farame. Adaugam uleiul, sucul de lamaie si sarea/piperul dupa gust....
Se asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care se toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude. Se lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute.
Intr-un vas mare, se amesteca bucatile de pepene...
Incepem cu pregatirea boulgour-ului pe care il vom fierbe in 300 ml apa cu putina sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte). Dupa ce a fiert pentru aproximativ 10 minute, il luam de pe foc si il lasam sa se umfle 5 minute acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a...
Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata consistenta...
Fierbem morcovul si cartofii taiati cuburi in apa cu putina sare (eu ii curat inainte, pentru ca daca sunt fierti in coaja au o culoare vinetie care nu imi place deloc).
Separat, dupa ce am spalat ouale, le punem la fiert (daca doriti sa folositi si galbenusul trebuie sa fie tari)....
Salata de ciuperci cu piept de pui
Fierbem pieptul de pui, si separat, ciupercile. Intre timp pregatim maioneza. Dupa ce au fiert ciupercile le lasam sa se scurga bine, iar apoi, le tocam marunt impreuna cu pieptul de pui si le amestecam cu maioneza si cu usturoiul bine pisat. Recomand ca sarea sa se adauge in maioneza...
Salata de spanac cu portocale
Spalam bine frunzele de spanac si apoi le stergem cu un servet de hartie. Le taiem in bucati potrivite si le asezam intr-un bol impreuna cu legumele taiate julien si cu doua portocale feliate. Stoarcem lamaia si portocala ramasa, iar sucul obtinut il amestecam cu semintele...
Salata aromata
Condimentam cartofii taiati cuburi si ciupercile, cu sare si chili dupa gust. Fierbem legumele in abur ( eu am folosit dry cooker) pana cand se patrund bine. Intre timp pregatim dressing-ul: omogenizam 2-3 lingurite de mustar cu sucul de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala. Cand...
Salata asezonata de primavara
Fierbem ouale 10 minute pentru a iesi tari, si separat, morcovul si telina. Le lasam sa se raceasca, iar apoi le taiem cuburi/felii si le asezam intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente, amestecand usor sa nu se farame. Adaugam uleiul, sucul de lamaie si sarea/piperul dupa gust....
Salata de pepene rosu
Se asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care se toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude. Se lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute. Intr-un vas mare, se amesteca bucatile de pepene...
Salata libaneza Tabouleh
Incepem cu pregatirea boulgour-ului pe care il vom fierbe in 300 ml apa cu putina sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte). Dupa ce a fiert pentru aproximativ 10 minute, il luam de pe foc si il lasam sa se umfle 5 minute acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a...
Salata de icre
Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata consistenta...
Salata orientala
Fierbem morcovul si cartofii taiati cuburi in apa cu putina sare (eu ii curat inainte, pentru ca daca sunt fierti in coaja au o culoare vinetie care nu imi place deloc). Separat, dupa ce am spalat ouale, le punem la fiert (daca doriti sa folositi si galbenusul trebuie sa fie tari)....