untul rece se incorporeaza cu faina
se adauga apoi galbenusul, apa si sarea si amestecam
se lasa aluatul la frigider
apoi il intindem in tava si lasam iar la frigider aprox 20 min
punem tava la copt aprox 20 min
preparam crema ; topim la bain marine ciocolata impreuna cu smantana...
Se pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit.
Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si se amesteca foarte bine.
Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata.
Punem...
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie.
Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste aceasta se adauga si coaja de lamaie rasa.
Treptat, adaugam galbenusurile peste albusurile batute...
Ouale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand.
Aluatul se toarna in tava tapetata si se da la foc mic aproximativ jumatate de ora.
Dupa ce blatul incepe sa devina auriu,...
Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat
Rupem biscuitii in bucatele potrivite.
Rahatul il taiem cubulete si il punem peste biscuiti.
Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de romsepun la foc mic pana se formeaza un sirop.
Luam siropul de pe foc si punem stafidele in el, pentru...
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga otetul, amidonul si sarea si continuam sa mixam bine pana cand albusurile vor arata ca o spuma tare.
Apoi, pe rand adaugam cate o lingura de zahar pudra si mixam foarte bine pana cand compozitia este tare si nu curge de pe palea mixerului.
Optional,...
Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi.
Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata.
Dupa aceea luam cratita de pe foc...
Se amesteca cu mixerul ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul.
Se adauga treptat celelalte ingrediente, rand pe rand, amestecandu-se in continuare cu mixerul.
Se pune toarna in tava speciala de copt si se lasa la copt aprox 30 minute.
Eu am ales sa le decorez pe acestea...
Tarta cu ciocolata, capsuni si kiwi
untul rece se incorporeaza cu faina se adauga apoi galbenusul, apa si sarea si amestecam se lasa aluatul la frigider apoi il intindem in tava si lasam iar la frigider aprox 20 min punem tava la copt aprox 20 min preparam crema ; topim la bain marine ciocolata impreuna cu smantana...
Negresa
Se pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si se amesteca foarte bine. Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata. Punem...
Chec cu lamaie
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste aceasta se adauga si coaja de lamaie rasa. Treptat, adaugam galbenusurile peste albusurile batute...
Prajitura ieftina si rapida
Ouale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand. Aluatul se toarna in tava tapetata si se da la foc mic aproximativ jumatate de ora. Dupa ce blatul incepe sa devina auriu,...
Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat
Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat Rupem biscuitii in bucatele potrivite. Rahatul il taiem cubulete si il punem peste biscuiti. Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de romsepun la foc mic pana se formeaza un sirop. Luam siropul de pe foc si punem stafidele in el, pentru...
Bezele
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga otetul, amidonul si sarea si continuam sa mixam bine pana cand albusurile vor arata ca o spuma tare. Apoi, pe rand adaugam cate o lingura de zahar pudra si mixam foarte bine pana cand compozitia este tare si nu curge de pe palea mixerului. Optional,...
Eclere
Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi. Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata. Dupa aceea luam cratita de pe foc...
Briose cu portocale si merisoare
Se amesteca cu mixerul ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga treptat celelalte ingrediente, rand pe rand, amestecandu-se in continuare cu mixerul. Se pune toarna in tava speciala de copt si se lasa la copt aprox 30 minute. Eu am ales sa le decorez pe acestea...