Cum se prepara Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos
Mai intai m-am ocupat de masline, am avut de 3 feluri, verzi , unele negre , negre si urate, le-am luat din Thassos de la un muzeu al maslinelor-masline specifice...
Am spalat rosiile si le-am crestat cu un aparat special,apoi le-am presarat putina sare si piper.
Am tocat ardeiul(1/2) marunt si l-am pus in interiorul rosiei impreuna cu Kaiserul afumat.
Pe...
Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am mixat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de lamaie pana s-au albit si au devenit cremoase.
Am adaugat uleiul si apa...
Cum se prepara Prajitura cu zmeura - Deliciu fin si aromat
Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm, tapetata cu hartie de copt, tava nu este foarte inalta.Am sa scriu cum am procedat pentrul primul blat, al doilea este la fel,...
Intr-un vas se adauga 5 oua,5 linguri de faina si 5 linguri de smantana.Toate acestea se amesteca bine si se adauga apoi 300 de grame de salam/sunca taiat cubulete, apoi 2-3 ardei grasi si un...
Se taie muschiul de porc julien, se condimenteaza (se lasa 24 de ore daca se poate sa absoarba mirodeniile). Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron de inox uns cu ulei in care s-a pus...
Foi maro:
Intr-un vas se bat ouale cu zaharul si uleiul, se adauga laptele fierbinte in care se adauga in prealabil amoniul. Atentie, ca laptele se va umfla si va face spume :) Se adauga apoi...
Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul...
Iata cum se prepara reteta de jambon la cuptor
Mai intai am lasat jambonul sa se dezghete. Separat am amestecat piper, sare, boia si putin ulei de masline, am amestecat bine. Am luat bucatile de...
Iata cum se prepara Reteta de duo mousse ciocolata alba si caise
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare....
Cum se prepara Mascota cu stafide imbatate-n rom si prajitura cu piscoturi
Crema pt. mascote: Mai intai am pus intr-o craticioara apa si cacao, am amestecat bine si am pus craticioara pe baie de abur si am amestecat continuu pana a capatat o...
Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul...
Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.
Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e...
Fierbem fasolea avand grija sa schimbam apa (cu o alta fierbinte) de una-doua ori.
Intre timp, pregatim prajeala. Tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei, cat sa se rumeneasca usor....
Intr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza...
Foile: Totul se pregateste pe foc. Se pune intr-un vas uleiul, laptele, zaharul, iar cand incepe sa fiarba se adauga mierea, ouale batute si bicarbonatul nestins, amestecand continuu. Se...
Cum se prepara Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic
Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste...
Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul.
Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla.
Hidratam 1 plic de gelatina in apa rece...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se toarna peste...
Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.
Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete.
Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se...
Preparare Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale
Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti....
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru.
Separăm albușurile de...
Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos
Cum se prepara Bagheta rasucita, cu masline - Paine crocanta cu miez pufos Mai intai m-am ocupat de masline, am avut de 3 feluri, verzi , unele negre , negre si urate, le-am luat din Thassos de la un muzeu al maslinelor-masline specifice...