Se pun in cuva aparatului ulei şi ceapa tocată mărunt şi se selectează programul STEW . Se amestecă din când în cand, apoi ,după 20 de minute se adaugă carnea spălată...
Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe.
Cârnatul se taie rondele.
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează pe modul FRY. Când s-a încins uleiul, se...
Se pune apa în vasul aparatului, apoi se setează programul BOIL. Când fierbe, se adaugă cubuleţele de fructe curăţate de coajă, zahăr după gust, zeama de...
De la bun inceput spun ca nu e nimic complicat, doar ca trebuie un pic de rabdare.Am inceput cu mousse-ul de capsuni
Mousse de capsuni : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece.Am scos capsunile din congelator le-am pus intr-o...
Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa.
Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la...
Puiul il parlim pe flacara aragazului bine de puf. Il portionam si il spalam bine. Curatam ceapa, o tocam, decojim morcovul, il facem rondele. Toate tipurile de ardei le curatam de seminte, le...
Cartofii, spalati bine, i-am pus la fiert in apa cat sa fie acoperiti si necuratati de coaja.
I-am lasat pe foc pana s-au patruns bine, verificand cu o furculita, apoi am scurs apa si i-am lasat...
Spalam ardeii, ii coacem, uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol.
Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic,...
Se coc ardeii, in cazul meu pe aragaz, asezati pe un gratar deasupra flacarii.
Ideal ar fi sa fie coptdi pe un gratar cu jar.
Dupa ce se innegresc pe toate partile, se aseaza pe un platou sau...
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile.
Eu am folosit si o tigaie teflonata la care mi s-a rupt manerul. Este foarte buna pentru copt in ea.
Cand sunt...
Cum se prepara Prajitura Adelaide, cu crema de portocale - Desert rafinat si delicios
Blat : Mi-am scos albusurile de la congelator cu o seara inainte si le-am lasat la dezghetat. Am folosit o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de...
Legumele taiate dupa bunul plac, se potrivesc de gust cu sare, se asezoneaza cu ulei de masline si suc proaspat de lamaie si se amesteca usor pentru combinarea aromelor. Se pastreaza la rece pentru...
Carnea si legumele se fierb in vase separate, (cartofii i-am pastrat in coaja), iar dupa ce s-au racit suficient se toaca cubulete mici. Se adauga maslinele, mazarea (fiarta) si castravetii tocati...
Se curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul,ca sa nu se oxideze fructele. Se adauga apa de trandafir si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau...
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca...
Vasul roman se scufunda in apa rece si se tine asa 30 minute inainte de a fi folosit. Aceasta operatiune este obligatorie pentru ca altfel se poate crapa in cuptor. Si o alta regula de baza e ca se...
Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.
Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci.
Separat, intr-un castron, am amestecat nuca...
Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....
1.Am frecat untul/margarina cu zaharul pana a devenit ca o crema.
2.Apoi am pus faina cernuta,in ploaie,si am continuat sa mestec pana se incorporeaza bine.
3.Am uns tava de cuptor cu...
Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa.
Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in...
Spalam pieptul de pui, apoi il punem la fiert la foc mic in apa rece (4 l) cu putina sare.
Spuma care se face deasupra o indepartam cu o paleta cu gauri.
Dupa ce s-a fiert, strecuram supa si...
Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra...
Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.
Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa...
Cum se prepara aceste Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase
Intr-un castron am cantarit untura smantana, am adaugat sarea, zaharul vanilat, cele 2 galbenusuri si vinul, am amestecat bine apoi am adaugat faina, am framantat...
Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Aluat:
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua...
Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii.
Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera....
Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...
Pentru astazi am ales
Ciorbă de potroace – Multicooker
Se pun in cuva aparatului ulei şi ceapa tocată mărunt şi se selectează programul STEW . Se amestecă din când în cand, apoi ,după 20 de minute se adaugă carnea spălată...
Tochitură – Multicooker
Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Cârnatul se taie rondele. În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează pe modul FRY. Când s-a încins uleiul, se...
Compot cu cireşe confiate – Multicooker
Se pune apa în vasul aparatului, apoi se setează programul BOIL. Când fierbe, se adaugă cubuleţele de fructe curăţate de coajă, zahăr după gust, zeama de...