Cum se prepara Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj
Lasam aluatul sa se dezghete.
800 ml lapte se pune la fiert.
200ml lapte se amesteca cu 2 plicuri budinca.
Cand laptele a inceput sa fiarba, se da deoparte, se adauga indulcitorul si budinca, amestecand cu...
Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa
Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit si ii punem in forma pe care o tapetam cu folie. Distribuim pe toata suprafata si presam usor cu o...
Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor
Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia uscata si zaharul. Am turnat apoi laptele caldut amestecat cu esenta de vanilie, ouale frecate cu sarea...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta
Pregatim foile:
Intr-un vas, amestecam apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam uleiul si faina cu amoniacul. Facem un aluat pe care il impartim in trei bucati. Fiecare bucata de aluat o intindem pe...
Iata cum se prepara Reteta de dulceata de prune cu scortisoara
Am spalat prunele, le-am curatat de codite si samburi. Le-am taiat in jumatate pentru ca au fost micute. Intr-o oala, am pus un rand de prune, unul de zahar, pana am terminat zaharul si prunele. Ultimul strat a fost de zahar. Am...
Iata cum se prepara Reteta de dulceata de menta
Spalam lamaile.
Menta se spala si ea in cateva ape pentru a se curata de praf si orice impuritati ar avea.
Se lasa la scurs, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu o lamaie taiata cuburi sau felii, Aducem la punctul de fierbere,...
Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.
Separam albusurile de galbenusuri.
10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare.
Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un vas.
Fierbem laptele si turnam imediat zaharul si coaja de citrice....
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere
Curatam merele, le taiem in patru si apoi feliute subtiri. Stoarcem zeama de lamaie peste ele si ne ocupam de aluat.
Batem ouale cu sarea si zaharul pana ce acesta se topeste.
Adaugam zaharul vanilat, laptele, untul topit si faina...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere
Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel.
Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele.
Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja.
Le stoarcem de zeama....
Iata cum se prepara Reteta de marmelada de gutui:
Spalam gutuile, le curatam de cotoare si le taiem cuburi mai mari. Ca sa nu se oxideze, le punem in apa rece pana terminam de taiat toate gutuile. Eu am aruncat 500g cotoare de gutui, deci am ramas cu 3 kg.
Nu le curat de coaja.
Le...
Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine
Eu am pregatit blatul cu o zi inainte de asamblare, din cauza timpului scurt avut la dispozitie.
Pentru bat ingrediente la temperatura camerei
Facem o cafeluta, ne infruptam si noi din ea,dar 160g o turnam...
Pentru crema:
Amestecam branza cu ouale, grisul, zaharul, zaharul vanilat si smantana, apoi lasam deoparte si ne ocupam de blat.
Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul, zaharul vanilat si un varf cutit de sare.
Frecam un pic galbenusurile cu uleiul si il amestecam cu albusurile...
Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.
Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos.
Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator.
Am pus miezul de nuca la cuptor...
Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit
Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit.
Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele in care s-a activat drojdia, coaja rasa,esența și le amestecam.
Incepem sa frământăm...
Aluat pentru foi
Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în patru bucăți egale.
Am întins cate o bucata de aluat pe fundul tăvii,am înțepat-o...
Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu bicarbonatul, cacao, apoi coaja de portocala. Se amesteca cu mixerul sau putem folosi un tel de...
Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot.
Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare.
Adăugăm și laptele. Mixam bine până nu mai avem zahar netopit, apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt...
Mai întâi incepem cu crema, pentru că trebuie ținută de pe o zi pe alta, la frigider.
Amestecam oul cu zaharul, faina și cacaua, apoi fierbem totul la foc mic pentru 5 min. Se da deoparte și se amestecă cu margarina, până ce aceasta se topește și apoi nuca macinata...
Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj
Cum se prepara Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj Lasam aluatul sa se dezghete. 800 ml lapte se pune la fiert. 200ml lapte se amesteca cu 2 plicuri budinca. Cand laptele a inceput sa fiarba, se da deoparte, se adauga indulcitorul si budinca, amestecand cu...
Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa
Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit si ii punem in forma pe care o tapetam cu folie. Distribuim pe toata suprafata si presam usor cu o...
Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor
Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia uscata si zaharul. Am turnat apoi laptele caldut amestecat cu esenta de vanilie, ouale frecate cu sarea...
Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta Pregatim foile: Intr-un vas, amestecam apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam uleiul si faina cu amoniacul. Facem un aluat pe care il impartim in trei bucati. Fiecare bucata de aluat o intindem pe...
Reteta de dulceata de prune cu scortisoara
Iata cum se prepara Reteta de dulceata de prune cu scortisoara Am spalat prunele, le-am curatat de codite si samburi. Le-am taiat in jumatate pentru ca au fost micute. Intr-o oala, am pus un rand de prune, unul de zahar, pana am terminat zaharul si prunele. Ultimul strat a fost de zahar. Am...
Reteta de dulceata de menta
Iata cum se prepara Reteta de dulceata de menta Spalam lamaile. Menta se spala si ea in cateva ape pentru a se curata de praf si orice impuritati ar avea. Se lasa la scurs, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu o lamaie taiata cuburi sau felii, Aducem la punctul de fierbere,...
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit
Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori. Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un vas. Fierbem laptele si turnam imediat zaharul si coaja de citrice....
Reteta de prajitura cu mere
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere Curatam merele, le taiem in patru si apoi feliute subtiri. Stoarcem zeama de lamaie peste ele si ne ocupam de aluat. Batem ouale cu sarea si zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam zaharul vanilat, laptele, untul topit si faina...
Reteta de prajitura de post cu mere
Iata cum se prepara Reteta de prajitura de post cu mere Amestecam apa, uleiul sarea, zaharul si praful de copt, cu un tel. Adaugam faina, framantam si lasam deoparte pana pregatim merele. Spalam merele, curatam de petele nedorite si le radem cu tot cu coaja. Le stoarcem de zeama....
Reteta de marmelada de gutui
Iata cum se prepara Reteta de marmelada de gutui: Spalam gutuile, le curatam de cotoare si le taiem cuburi mai mari. Ca sa nu se oxideze, le punem in apa rece pana terminam de taiat toate gutuile. Eu am aruncat 500g cotoare de gutui, deci am ramas cu 3 kg. Nu le curat de coaja. Le...
Reteta de tort cu crema de branza si visine
Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine Eu am pregatit blatul cu o zi inainte de asamblare, din cauza timpului scurt avut la dispozitie. Pentru bat ingrediente la temperatura camerei Facem o cafeluta, ne infruptam si noi din ea,dar 160g o turnam...
Desert prajitura cu branza de vaci si afine
Pentru crema: Amestecam branza cu ouale, grisul, zaharul, zaharul vanilat si smantana, apoi lasam deoparte si ne ocupam de blat. Pentru blat: Batem bine albusurile cu zaharul, zaharul vanilat si un varf cutit de sare. Frecam un pic galbenusurile cu uleiul si il amestecam cu albusurile...
Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca
Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul. Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos. Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator. Am pus miezul de nuca la cuptor...
Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit
Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele in care s-a activat drojdia, coaja rasa,esența și le amestecam. Incepem sa frământăm...
Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine
Aluat pentru foi Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în patru bucăți egale. Am întins cate o bucata de aluat pe fundul tăvii,am înțepat-o...
Desert negresa cu fructe
Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu bicarbonatul, cacao, apoi coaja de portocala. Se amesteca cu mixerul sau putem folosi un tel de...
Desert briose cu visine, glazurate
Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot. Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare. Adăugăm și laptele. Mixam bine până nu mai avem zahar netopit, apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt...
Desert faguri umpluti cu crema de cacao si nuca macinata
Mai întâi incepem cu crema, pentru că trebuie ținută de pe o zi pe alta, la frigider. Amestecam oul cu zaharul, faina și cacaua, apoi fierbem totul la foc mic pentru 5 min. Se da deoparte și se amestecă cu margarina, până ce aceasta se topește și apoi nuca macinata...