Se bat ouale cu sarea, se adauga faina si se framanta bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apoi cate putin lapte rece, potrivind compozitia in asa fel incat sa iasa subtire. Adaugam lamaie rasa, esenta rom si visine in sirop pentru prajituri. In caz ca este prea ingrosata, se...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,50 g smantana, faina,1/2 lingurita sare si albusurile batute spuma.Se amesteca bine compozitia pana la omogenizare.
Se ia cate o lingura din aluat si se tavaleste prin faina ,apoi modelam cu mana aluatul in...
Capsunile se spala si se curata de frunzulita si se taie rondele.
Merele curatate si taiate cubulete, grepfruit-ul curatat si rupt bucati si portocala la fel.
Se pun toate intr-un bol si se adauga 50 ml de coniac si se lasa 15 minute, la frigider.
Dupa ce scoatem de la frigider punem...
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul,laptele si uleiul ,se adauga praful de copt si apoi bicarbonatul stins cu lamaie,otet sau bors.
Mestecam bine pana obtinem un aluat mai gros decat la clatite.
La final adaugam visinele.
Se tapeteaza cu faina 2 forme ,turnam...
Galbenusurile se amesteca cu sarea si se tin la cald .Stafidele se curata si se pun la inmuiat in rom.
Miezul de nuca se alege de impuritati si se da prin masina.Drojdia se amesteca cu 10 g de zahar pana se obtine o compozitie fluida,dupa care se dizolva in 70 ml lapte cald si treptat...
Faina se cerne si se amesteca cu ouale batute sare si putin lapte.Laptele se adauga treptat pana obtinem o compozitie omogena
Tigaia se unge cu ulei si se incinge bine ,apoi se toarna un polonic din compozitie pentru o foaie de clatita care se intinde pe toata suprafata tigaii...
Visinile se spala si li se scot samburii cu un ac pentru ca sa nu le strivim de tot.
Se pun intr-un vas mare si se presara zaharul peste ele si se amesteca bine in ele pana se dizolva zaharul.
Se lasa 24 de ore pana lasa zeama si se pun in borcane si se dau la loc racoros.
Visinile se...
Ouale se separa, albusurile se bat bine pana se fac spuma, treptat adaugam zaharul pudra si la final nuca macinata si amestecam cu telul usor incat compozitia sa prinda aer. Se imparte compozitia in trei parti egale.
Foile trebuie sa le coacem pe dosul unei tavi, dar inainte de asta dosul...
Ouale se amesteca cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 1 ora jumate la rece. Se amesteca iar si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se mai subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani.
Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie si se infierbanta,...
Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 2-3 linguri de faina.
Lasam sa cresca la loc cald.Frecam spuma 3 galbenusuri cu zaharul si sarea,se amesteca cu drojdia dospita in lapte,coaja de lamaie ,smantana,faina si vanilia.
Se framanta aluatul timp de 20 de minute adaugand...
Clatite cu gem de caise
Se bat ouale cu sarea, se adauga faina si se framanta bine cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apoi cate putin lapte rece, potrivind compozitia in asa fel incat sa iasa subtire. Adaugam lamaie rasa, esenta rom si visine in sirop pentru prajituri. In caz ca este prea ingrosata, se...
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (prajiti)
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,50 g smantana, faina,1/2 lingurita sare si albusurile batute spuma.Se amesteca bine compozitia pana la omogenizare. Se ia cate o lingura din aluat si se tavaleste prin faina ,apoi modelam cu mana aluatul in...
Salata de fructe si inghetata de vanilie (altfel)
Capsunile se spala si se curata de frunzulita si se taie rondele. Merele curatate si taiate cubulete, grepfruit-ul curatat si rupt bucati si portocala la fel. Se pun toate intr-un bol si se adauga 50 ml de coniac si se lasa 15 minute, la frigider. Dupa ce scoatem de la frigider punem...
Chec cu visine
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul,laptele si uleiul ,se adauga praful de copt si apoi bicarbonatul stins cu lamaie,otet sau bors. Mestecam bine pana obtinem un aluat mai gros decat la clatite. La final adaugam visinele. Se tapeteaza cu faina 2 forme ,turnam...
Cozonaci
Galbenusurile se amesteca cu sarea si se tin la cald .Stafidele se curata si se pun la inmuiat in rom. Miezul de nuca se alege de impuritati si se da prin masina.Drojdia se amesteca cu 10 g de zahar pana se obtine o compozitie fluida,dupa care se dizolva in 70 ml lapte cald si treptat...
Clatite cu branza de vaci si smantana la cuptor
Faina se cerne si se amesteca cu ouale batute sare si putin lapte.Laptele se adauga treptat pana obtinem o compozitie omogena Tigaia se unge cu ulei si se incinge bine ,apoi se toarna un polonic din compozitie pentru o foaie de clatita care se intinde pe toata suprafata tigaii...
Visine in sirop (pt prajituri)
Visinile se spala si li se scot samburii cu un ac pentru ca sa nu le strivim de tot. Se pun intr-un vas mare si se presara zaharul peste ele si se amesteca bine in ele pana se dizolva zaharul. Se lasa 24 de ore pana lasa zeama si se pun in borcane si se dau la loc racoros. Visinile se...
Desert prajitura cu nuca si ness
Ouale se separa, albusurile se bat bine pana se fac spuma, treptat adaugam zaharul pudra si la final nuca macinata si amestecam cu telul usor incat compozitia sa prinda aer. Se imparte compozitia in trei parti egale. Foile trebuie sa le coacem pe dosul unei tavi, dar inainte de asta dosul...
Clatite cu branza
Ouale se amesteca cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 1 ora jumate la rece. Se amesteca iar si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se mai subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie si se infierbanta,...
Placinte cu branza
Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa cresca la loc cald.Frecam spuma 3 galbenusuri cu zaharul si sarea,se amesteca cu drojdia dospita in lapte,coaja de lamaie ,smantana,faina si vanilia. Se framanta aluatul timp de 20 de minute adaugand...