Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI121
Retete / Aperitive / Garnituri

Mic dejun cald

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Intr-un castron se amesteca oul,faina,sarea,praful de copt si uleiul. Forma din ceramica se unge cu putin ulei. Intreaga compozitie se toarna in forma,iar deasupra se pun muschiul de porc taiat felii subtiri si cascavalul ras. Se orneaza cu 3 felii de ardei si se da la cuptorul...

Puricei in tigaie

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2013

Mamaliga se marunteste cu ajutorul furculitei. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si apoi mamaliga. Lasam la prajit cam 5 minute mestecad sa nu se lipeasca. Intr-un castron batem ouale si le turnam peste mamaliga. Cand ouale s-au intarit punem branza deasupra si lasam pe foc 2-3...

Cartofi a la Bunica

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2013

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul. Ceapa spalata si curatat se taie solzisori. Se pune in tigaie  peste pieptul afumat . Cartofi se curata,se spala si se taie rondele...

Trigoane cu "Branza cremoasa din lapte de capra"de la Delaco

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Aluatul l-am lasat la dezghetat. L-am intins putin cu ajutorul sucitorului. Aluatul l-am taiat in forma de patrat Intr-un castonel am batut oul cu putina  sare si l-am amestecat cu branza sfaramata cu furculita. Pe fiecare patrat am pus branza,apoi l-am impaturit sub forma de...

Platou cu"Miez de lapte"

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2013

Ridichile,rosiile si castravetele se spala si se taie dupa dorinta.Si se taie dupa dorinta. Se scoate branza de ambalaj. Platoul se aranjeaza dupa priceperea si vointa fiecaruia.

Aperitiv "Delaco"

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2013

Bagheta se taie felii. Luam o felie de paine si o ungem cu ceva fin. Pe o  alta felie punem o felie de Miez de lapte. Cascavalul il asezam pe ultima felie. Le ornam dupa pricepere si plac.

Gustare calda cu cascaval "Delaco"

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2013

Forma ceramica se unge cu unt. Mamaliga se amesteca impreuna cu oul si de pune in forma. Deasupra se rade cascaval si se baga in cuptorul incins la 150 grade pentru 20-30 minute. Se serveste calda.

Cabanos in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2012

Cabanosul se taie bucati de 3 cm. si se cresteaza la capete. Foietajul decongelat se taie fasii de 1 cm.  Fiecare bucata de cabanos se infasoara cu foietaj. Fasiile de foietaj trebuie sa se suprapuna putin. Se pun in tava de copt tapetata cu hartie. Se ung cu ou si se presara...

Buseuri cu crema de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2012

Spalam ciupercile si le punem pe un servetel absorbant le scurs. Ceapa se curata,se spala si se marunteste in blender. Intr-o tigaie punem uleiul si ceapa. Ciupercile taiate in 4 se pun in blender si se maruntesc bine. Cand ceapa este sticloasa ,adaugam ciupercile. Dupa cateva...

Rulouri de legume cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2012

Vanata se taie pe lungime in felii subtiri si se pun in apa su sare pentru 20 min. Dovlecelul taiat felii subtiri pe lungime,se sareaza si se lasa 10 min.Dupa 10 min.se scurg de zeama lasata,se tamponeaza usor cu hartie prosop si se pun la gratinat in tigaia dry cooker.La fel se procedeaza si...

Sandwichuri mici pentru mofturici

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2012

Cascavalul se rade si se pune pe paine Mozzarella se taie cat felia de chifla. Rosia se taie bucati. firele de ceapa taiate pe lung.

Garnitura cartofi cu branza la cuptor, reteta simpla si savuroasa

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2012

Cum se prepara Garnitura cartofi cu branza la cuptor, reteta simpla si savuroasa: Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ouale se amesteca bine cu smantana. Branza se rade. Se pregateste o tava sau un vas termorezistent si se unge cu ulei Cartofii se taie rondele...

Drob de vinete

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2011

Vinetele se spala, se curata de coaja(1cm. da unul nu)se taie cubulete si se pun la fiert pana dau in clocot timp de 3-4 min.Se pun intr-o strecuratoare la scurs si racit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand este usor sticloasa se stinge focul si se lasa la racit.  Cand...

Melci aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2011

Se pregatesc ingredientele: cascavalul ras, maslinele, sucul de rosii, rosiile  uscate, patrunjelul tocat si oul batut. Aluatul se pune pe planseta si se adauga in ordine: - sucul de rosii se intinde pe toata  suprafata -cascavalul ras -maslinele fara samburi -rosiile...

Legume cu mustar

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2011

Se curata toate legumele, se spala, se taie pe lungime in bucati mai groase. Se pun in tava . Uleiul de masline, usturoiul zdrobit, mustarul, sare, piper se amesteca intr-un castronel si se toarna peste legume. Se presara oregano si se da la cuptor pana se rumenesc. Se pot servi...

Baghete pentru micul dejun

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2011

Aluatul l-am facut in masina de paine ( apa, sare, ulei, faina, drojdie). Cat aluatul este in masina se pregatesc umpluturile. Umplutura din 1 ou+branza, maslinele se curata de samburi, rosiile uscate, cremvusti. Se scoate aluatul, se portioneaza, se intinde cu sucitorul, se pune umplutura,...

Salata orientala

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2011

-Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert. -Se curata ceapa si se taie rondele. Se freaca bine cu sare si apoi se toarna otet peste ea lasandu-se 15 min.  -Se taie gogonelele felii.   -Cat fierb cartofii se face maioneza dintr-un ou fierrt + unul...

Butoiase vesele

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2010

 Se curata si se spala dovleceii,se taie in bucati mai mari. Se scobesc cu lingurita pentru a putea fi introdusa umplutura.   Umplutura :se pun doua linguri de ulei de masline in tigaie,usturoiul taiat in patru,se caleste putin apoi se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa a devenit...

Sufleu de vinete

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2010

 Se coace vanata si se curata.  Ceapa se toaca marunt. Se pun toate ingredientele in vasul de mixer si se amesteca.  Se toarna intr-un vas de ceramica,uns si tapetat cu faina.  Se da la cuptorul incins pentru 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in vas apoi se...

Dovlecei gratinati cu dresing de iaurt cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

Se curata dovleceii de coaja, se spala,  se taie pe lungime, se ung cu ulei sare piper dupa gust. se pun in tava si se dau la cuptor la foc potrivit timp de 40 minute. Cat dovleceii stau la copt se prepara dresingul. Usturoiul se taie marunt si se piseaza. Peste el se adauga iaurtul (eu...

Mincare de urzici

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2010

Se curata urzicile, obligatoriu cu manusi de menaj. Se fierb urzicile cam 90 de minute, apoi se separa de zeama (care este excelenta pentru o limpezire a parului) si se baga in blender. Se caleste ceapa taiata marunt, cind devine sticloasa se pun  urzicile si se adauga un polonic de zeama...

Rulada de carne

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2009

Se fac 8 foi de clatita. Se caleste in ulei ceapa,se adauga legumele,sarea, piperul,cimbrul si mararul. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga carnea. Intreaga compozitie se imparte in 8 parti si se intinde pe folile de clatita . Peste carne se pune oul taiat marunt. Se ruleaza, se...

Palmieri ca la Nisa

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2009

Se curata maslinele si se taie marunt. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie de teflon, cu putin ulei de masline, sotati ceapa si ardeiul. Sarati, piperati, adaugati maslinele tocate, patrunjelul si cimbrul. Amestecati si lasati deoparte sa se raceasca....

Pateute de Craciun

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2009

Se toaca ceapa marunt, se caleste putin, pana devine sticloasa, se adauga ciupercile taiate marunt, sare, piper, marar si se lasa 5-10 minute la inabusit. Cascavalul si sunca se taie fasii. Se intinde aluatul, se decupeaza figurinele pe care le doresti, se pun ciupercile , cascavalul si...

Lebarvursti de casa

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2009

Matele se spala, se curata de grasime, asa cum am spus la caltabosi. Ficatul se taie in bucati mici, care se pun in apa fiarta pentru 10-15 minute. In acest timp se taie marunt carnea, grasimea si se pun la fiert. Cand sunt gata fierte se scot se lasa la racit si se dau (carnea, grasimea,...

Aperitiv caltabosi

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2009

Matul se spala bine cu malai, se curata de grasime, se spala pe ambele parti. Intr-un castron se pune o ceapa taiata marunt, se adauga 1 lingura de sare mare si se freaca bine matul, lasandu-se apoi 30 minute acolo. Se scoate, se spala bine si asteapta sa fie umplut. Compozitia: Se dau carnea...

Salata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2009

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert alturi de pieptul de pui. Cat se fierb acestea se toaca marunt castravetii si se lasa la scurs. Se face maioneza. Cand s-au fiert cartoifii se taie cubulete.Daca se poate cartofii sa fie cat mai fierbinti si se amesteca , cu maioneza. Se taie in...

Minipateuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2009

Se desface foietajul, se intinde si se taie sub forma de patrat cu latura de6 cm. In mijlocul patratului se pune branza ,se pliaza si se pun in tava. Se baga in cuptorul incins circa 20 min.

Rulada de pui

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2009

Se face un aluat de clatite din: 2ouă, 1 cană de făină, 200 ml. lapte, 100 ml. apa, sare, 100 ml. ulei. Se amestecă toate ingredientele, se lasă 15 min. sa se odihnească si se fac apoi clatitele. Atentie! Clătitele să fie mai groase. Umplutura Se taie pieptul de pui în...

Lutica

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2009

Se coc vinetele si rosiile.Se curata, se lasa la scurs si se mixeaza, se adauga uleiul, usturoiul pisat si sarea. Se servesc tartinabile (pe paine prajita sunt delicioase) sau ca salata.

Afisate 31 - 60 din 66 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]