Scurge bine tofu de zeama, apoi taie-l in bucati potrivite.
Pregateste amestecul de amidon, boia si chimen, da bucatile de tofu prin acest amestec.
Incinge tigaia gratar, unge-o cu putin ulei de masline si aranjeaza bucatile de tofu in tigaie. Intoarce pe toate partile bucatile de...
Pune fulgii de ovaz intr-un vas pentru cuptor. Adauga seminte, migdale, alune si nuci,ingredient care sunt surse de fibre si proteine atat de necesare organismului.
Taie curmalele si smochinele in bucati si nu uita sa adaugi merisoarele si stafidele.
Pune cacao si scortisoara, eu am pus...
Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa.
Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa...
Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite.
Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.
Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura...
Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta.
Scoate-i si pune-i deoparte.
Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie...
Pune pentru inceput fulgii de cereale la inmuiat in lapte de migdale, cat sa le acopere. Sunt foarte bune pentru digestie consumate in acest mod.
Altfel, le poti pune intr-o tigaie la rumenit usor, daca preferi o textura crocanta.
Cum prepari smoothie-ul:
Curata de coaja o...
Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm.
Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.
Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei.
Adauga ghimbirul,...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.
Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si esenta de vanilie. Adauga bucatele de capsuni si afinele.
Transfera compozitia in tava tapetata...
Prajeste painea intai.
Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place.
Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza deasupra felii de avocado, apoi decoreaza cu germeni de ridiche, frunze de menta si busuioc.
Reteta...
Paste de Konjac cu sos pesto, rosii uscate si tofu crispy la gratar
Scurge bine tofu de zeama, apoi taie-l in bucati potrivite. Pregateste amestecul de amidon, boia si chimen, da bucatile de tofu prin acest amestec. Incinge tigaia gratar, unge-o cu putin ulei de masline si aranjeaza bucatile de tofu in tigaie. Intoarce pe toate partile bucatile de...
Cum sa faci granola in casa
Pune fulgii de ovaz intr-un vas pentru cuptor. Adauga seminte, migdale, alune si nuci,ingredient care sunt surse de fibre si proteine atat de necesare organismului. Taie curmalele si smochinele in bucati si nu uita sa adaugi merisoarele si stafidele. Pune cacao si scortisoara, eu am pus...
Hrisca cu legume la grill
Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa. Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa...
Otet de mere cu miere de albine, facut in casa
Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa. Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura...
Burger vegan cu legume pai prajite
Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea cealalta. Scoate-i si pune-i deoparte. Intre timp pune legumele pai in tava tapetata cu hartie...
Smoothie bowl cu fructe de padure si banane
Pune pentru inceput fulgii de cereale la inmuiat in lapte de migdale, cat sa le acopere. Sunt foarte bune pentru digestie consumate in acest mod. Altfel, le poti pune intr-o tigaie la rumenit usor, daca preferi o textura crocanta. Cum prepari smoothie-ul: Curata de coaja o...
Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)
Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm. Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei. Adauga ghimbirul,...
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt. Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si esenta de vanilie. Adauga bucatele de capsuni si afinele. Transfera compozitia in tava tapetata...
Tartine cu hummus, sfecla rosie si avocado
Prajeste painea intai. Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place. Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza deasupra felii de avocado, apoi decoreaza cu germeni de ridiche, frunze de menta si busuioc. Reteta...