retete bune

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 24.02.2015

RETETE20
PRIETENI27
Retete / Dulciuri

Branzoiace bune de tot

In Dulciuri la 29 Noi 2015

Punem faina intr-un bol peste care adaugam sarea,lamaia razalita, oul si cele 3 galbenusuri si unsoarea de porc. Intr-o cratita punem la incalzit laptele si apa pe foc in care adaugam zaharul si cel vanilat si drojdia. Cand compozitia este calduta dam deoparte, nu trebuie sa fie fierbinte...

Prajitura rapida cu mere

In Prajituri la 12 Noi 2015

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiu si se freaca pana se incorporeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul precedat alterand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se curata...

Cornulete in doua culori

In Dulciuri la 11 Noi 2015

Faina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul impreuna cu drojdia pe care le vom lasa sa stea cam 10 minute. Adaugam in faina oul si sarea si...

Gogosi pufoase

In Dulciuri la 8 Apr 2015

Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o lingura de faina ,amestecam din nou si lasam maiaua la dopit pt 15 minute.Punem laptele la incalzit sa fie...

Cornulete insiropate

In Dulciuri la 7 Apr 2015

Amestecati toate ingredientele cu laptele caldut si framantati un aluat nici prea tare nici prea moale pe care il lasati la dospit o jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul. Impartiti aluatul in 5 bucati egale iar din fiecare bucata intindeti o foaie rotunda pe care o impartiti in 8-12...

Malai dulce

In Dulciuri la 30 Mar 2015

Preincalziti cuptorul la 180 grade. Punem intr-un bol toate ingredientele uscate si le amestecam cu telul.In alt bol batem bine oul dupa care adaugam laptele si uleiul iar la final inglobam ingredientele uscate.Intr-o tava de chec punem hartie de copt si turnam compozitia pe care o coacem 25-30...

Savarine cu pesmet

In Prajituri la 6 Mar 2015

Incalzim cuptorul la 180 grade iar intre timp separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine iar cand sunt bine batute adaugam o lingura de zahar. Galbanusurile le mixam cu restul de zahar plus cel vanilat pana isi schimpa usor culoarea apoi adaugam esenta de rom. Separat intr-un...

Savarine

In Dulciuri la 27 Feb 2015

Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam bine compozitia. O acoperim cu o folie si o lasam la dospit 30 minute sau pana isi dubleaza...

Briose cu scortisoara

In Dulciuri la 26 Feb 2015

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,scortisoara si sarea.Intr-un alt vas batem oul adaugand laptele si uleiul, iar peste acestea adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se omogenizeaza.Acoperim cu hartiute o tava pentru briose sau formele pt...

Afisate 1 - 9 din 9 retete    

Postari recente

publicat la 29.11.2015

Branzoiace bune de tot

publicat la 16.11.2015

Cartofi scazuti cu chiftele

publicat la 14.11.2015

Tocanita de porc

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]