Mai intai punem stafidele in 1 lingura de zahar,2-3 linguri de apa si cateva picaturi esenta de rom sau vanilie(dupa gust).
Amestecam toate tipurile de faina si praful de sare.
Batem untul si zaharul pana devine cremos si se topeste zaharul.
Separam albusurile de galbenusuri si batem...
Incepem cu bucatile de carne pe care le condimentam cu sare si piper(sau ce va place)si le punem la prajit cu o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta.Le prajim bine pe toate,toate partile sa ne asiguram ca se vor inchide toti porii bine.Cand sunt gata rumenite le scoatem pe o...
Condimentam pulpele si le punem pe gratar. Punem ceapa la calit, inclusiv ceapa verde, apoi adaugam pe rand ciupercile si ardeiul taiate cuburi si orezul. Lasam cateva secunde orezul sa se calesca sa i se inchida porii, apoi adaugam apa sa se acopere. Adaugam mararul tocat marunt si condimentam...
Mai intai condimentam carnea cu sare,piper,cimbru si usturoi pisat bine sa se amestece aromele.
Punem 2 oua la fiert si le fierbem tari.
Ardeii ii taiem fasii subtiri si ii punem in tigaie la calit cu capacul pus.Cand sunt gata se scot si se face sosul agro-dolce...adica:in uleiul din...
Punem laptele putin la incalzit,sau poate fi la temperatura camerei.In mixer sau robot de bucatarie punem pe rand:fulgii de ovaz,fulgii de porumb,semintele de floarea soarelui si zaharul.
Le mixam bine pana se face un malai mai mare.
Intr-un bol mai mare punem pe rand:faina integrala,faina...
Intr-un ibric punem untul la topit,iar cand e gata turnam laptele peste el si mai lasam putin sa se incalzeasca si laptele.Intre timp,intr-un bol punem cestile de faina si tarate,sarea si zaharul,si facem in mijloc un loc in care punm drojdia.Turnam laptele cu untul topit(sa nu fie prea calde)...
Prajitura "Mamaliga Dulce"
Mai intai punem stafidele in 1 lingura de zahar,2-3 linguri de apa si cateva picaturi esenta de rom sau vanilie(dupa gust). Amestecam toate tipurile de faina si praful de sare. Batem untul si zaharul pana devine cremos si se topeste zaharul. Separam albusurile de galbenusuri si batem...
Vita Wellington
Incepem cu bucatile de carne pe care le condimentam cu sare si piper(sau ce va place)si le punem la prajit cu o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta.Le prajim bine pe toate,toate partile sa ne asiguram ca se vor inchide toti porii bine.Cand sunt gata rumenite le scoatem pe o...
Pulpe la gratar cu garnitura de orez cu legume
Condimentam pulpele si le punem pe gratar. Punem ceapa la calit, inclusiv ceapa verde, apoi adaugam pe rand ciupercile si ardeiul taiate cuburi si orezul. Lasam cateva secunde orezul sa se calesca sa i se inchida porii, apoi adaugam apa sa se acopere. Adaugam mararul tocat marunt si condimentam...
Rulada de carne cu ardei agro-dolce
Mai intai condimentam carnea cu sare,piper,cimbru si usturoi pisat bine sa se amestece aromele. Punem 2 oua la fiert si le fierbem tari. Ardeii ii taiem fasii subtiri si ii punem in tigaie la calit cu capacul pus.Cand sunt gata se scot si se face sosul agro-dolce...adica:in uleiul din...
Biscuiti integrali
Punem laptele putin la incalzit,sau poate fi la temperatura camerei.In mixer sau robot de bucatarie punem pe rand:fulgii de ovaz,fulgii de porumb,semintele de floarea soarelui si zaharul. Le mixam bine pana se face un malai mai mare. Intr-un bol mai mare punem pe rand:faina integrala,faina...
Paine Integrala
Intr-un ibric punem untul la topit,iar cand e gata turnam laptele peste el si mai lasam putin sa se incalzeasca si laptele.Intre timp,intr-un bol punem cestile de faina si tarate,sarea si zaharul,si facem in mijloc un loc in care punm drojdia.Turnam laptele cu untul topit(sa nu fie prea calde)...