Spalam bine rosiile, le uscam, le asezam pe o tava uscata si le lasam la soare aproximativ 3-4 zile pana se usuca.
Intr-un bol punem uleiul de masline, sare marina dupa gust, usturoi dupa gust si busuioc prospat tocat marunt.
Intr-un borcan curat punem in strturi sos de busuioc cu...
Postaia se curata, se spala bine si se pune la oparit in apa cu sare.
Legumele se curata, se spala bine, se toaca marunt si se cales in ulei.
Adaugam postaia oparita si amestecam.
Asezonam cu sare si piper.
Adaugam conservantul, omogenizam si oprim focul....
Spalati ardeii bine si aranjati-i in borcan.
Intr-o catricioara masurati apa cu borcanul plin cu ardei, adaugati sare, zahar si otet dupa gust.
Lasati sa dea 2-3 clocote, dupa care turnati in borcan peste ardei.
Sigilati si pastrati-i la loc racoros.
Coaceti vinetele si curatati-le bine fara a lasa urme de coaja arsa.
Amestecati-le asa fierbinti cu ulei si sare dupa gust.
Adaugati conservantul si omogenizati.
Impartiti in borcane si dati-le la fiert in duns (pe aburi) pentru 50-60 minute.
Lasati-le sa se raceasca...
Spalam bine visinile si le scoatem samburii.
Le punem intr-un vas si punem zaharul peste ele.
Acoperim si le lasam 24h.
Scurgem sucul lasat de visine pisand bine fructele (care urmeaza a fi transformate in dulceata).
Punem la fiert pt 35-40 minute.
Cand mai sunt...
Spalati bine castraveciorii si lasatii la scurs.
Asezati in borcane cimbru si marar proaspat, hreanul taiat bastonase si castraveciorii.
Morcovii se taie rondele si se aranjeaza printre castraveti.
Cand sunt gata asezati in borcane castravetii umpleti cu apa, dupa care...
Spalati bine castraveciorii.
Pe fundul borcanului asezati cimbru si marar.
Asezam castraveciorii....morcovii taiati rondele si usturoiul.
Intr-o oala punem apa....plicul de pikant fix...otetul...zaharul...
Lasam la fiert 3-5 minute, dupa care punem compozitia peste...
Curatam merele si le dam pe razatoare.
Intr-o oala le calim bine...adaugam zaharul si conservantul.
Mai fierbem compozitia 10-15 minute.
Impartim in borcane si sigilam.
Patram la loc racoros.
Coacem vinetele, gogosarul si ardeii pe gratar.
Ii curatam si ii dam prin masina de tocat carne.
Ceapa o curatam si o dam prin masina de maruntit.
Intr-o oalamare punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa.
Cand aceasta devine cristalina adaugam ardeii.
Dupa...
Legumele se spala bine si se curata, astfel incat sa nu mai aiba seminte.
Se taie in bucati potrivite si se dau prin masina de carne sau robot de bucatarie.
Se amesteca toate cu sarea si conservantul.
Se impart in borcane de 800 ml.
Se depoziteaza imediat la loc uscat si racoros.
Gogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru.
Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust.
Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai mica, si incepem sa oparim gogosarii, lasandu-i in apa pana isi schimba culoarea.
Ii scoatem cu o...
Legumele se spala bine, se curata cele care necesita curatire si se feliaza subtire.
Intr-un castron mare le amestecam, adaugam condimentele dupa cust.
Le punem intr-o cratita mare pe foc pana incep sa isi schimbe culoarea, se adauga conservantul, se amesteca bine.
Se imparte in borcane...
Se aseaza ardeii in borcane impreuna cu hreanul
Intr-o oala se pune apa impreuna cu ingredientele pana da un clocot
Se toarna apa peste ardei si se infileteaza bine
Se domolesc in "carpe" pana a doua zi
Sunt gata de pusi in camara :)
Tarhonul proaspat cules se spala bine
Se indeparteaza frunzulitele de pe tulpina
Se aseaza in borcan, lasandu-se gol cam de 2 degete
Se adauga otetul amestecat cu o lingurita rasa de sare
Se infileteaza borcanul si se pune in camara pentru iarna :)
Se spala bine castravetii, frunzele de visin, cimbrul si mararul
Hreanul, usturoiul si morcovul se curata fiecare de coaja
Se aseaza pe fundul borcanului hrean, frunze de visin, cimbru si marar, dupa care se aseaza castravetii in borcane cu morcovul si alte bucati de hrean, deasupra...
ROSII AROMATE LA BORCAN
Spalam bine rosiile, le uscam, le asezam pe o tava uscata si le lasam la soare aproximativ 3-4 zile pana se usuca. Intr-un bol punem uleiul de masline, sare marina dupa gust, usturoi dupa gust si busuioc prospat tocat marunt. Intr-un borcan curat punem in strturi sos de busuioc cu...
Pastai la borcan pentru iarna
Postaia se curata, se spala bine si se pune la oparit in apa cu sare. Legumele se curata, se spala bine, se toaca marunt si se cales in ulei. Adaugam postaia oparita si amestecam. Asezonam cu sare si piper. Adaugam conservantul, omogenizam si oprim focul....
Ardei iuti marinati
Spalati ardeii bine si aranjati-i in borcan. Intr-o catricioara masurati apa cu borcanul plin cu ardei, adaugati sare, zahar si otet dupa gust. Lasati sa dea 2-3 clocote, dupa care turnati in borcan peste ardei. Sigilati si pastrati-i la loc racoros.
Vinete conservate pentru iarna
Coaceti vinetele si curatati-le bine fara a lasa urme de coaja arsa. Amestecati-le asa fierbinti cu ulei si sare dupa gust. Adaugati conservantul si omogenizati. Impartiti in borcane si dati-le la fiert in duns (pe aburi) pentru 50-60 minute. Lasati-le sa se raceasca...
Sirop de visine
Spalam bine visinile si le scoatem samburii. Le punem intr-un vas si punem zaharul peste ele. Acoperim si le lasam 24h. Scurgem sucul lasat de visine pisand bine fructele (care urmeaza a fi transformate in dulceata). Punem la fiert pt 35-40 minute. Cand mai sunt...
Castraveti murati traditionali
Spalati bine castraveciorii si lasatii la scurs. Asezati in borcane cimbru si marar proaspat, hreanul taiat bastonase si castraveciorii. Morcovii se taie rondele si se aranjeaza printre castraveti. Cand sunt gata asezati in borcane castravetii umpleti cu apa, dupa care...
Castraveti bulgaresti reteta
Spalati bine castraveciorii. Pe fundul borcanului asezati cimbru si marar. Asezam castraveciorii....morcovii taiati rondele si usturoiul. Intr-o oala punem apa....plicul de pikant fix...otetul...zaharul... Lasam la fiert 3-5 minute, dupa care punem compozitia peste...
Mere conservate pt placinta
Curatam merele si le dam pe razatoare. Intr-o oala le calim bine...adaugam zaharul si conservantul. Mai fierbem compozitia 10-15 minute. Impartim in borcane si sigilam. Patram la loc racoros.
Zacusca
Coacem vinetele, gogosarul si ardeii pe gratar. Ii curatam si ii dam prin masina de tocat carne. Ceapa o curatam si o dam prin masina de maruntit. Intr-o oalamare punem uleiul la incins. Adaugam ceapa. Cand aceasta devine cristalina adaugam ardeii. Dupa...
Zarzavat
Legumele se spala bine si se curata, astfel incat sa nu mai aiba seminte. Se taie in bucati potrivite si se dau prin masina de carne sau robot de bucatarie. Se amesteca toate cu sarea si conservantul. Se impart in borcane de 800 ml. Se depoziteaza imediat la loc uscat si racoros.
Gogosari murati
Gogosarii se spala, se curata bine, se taie in patru. Punem apa la fiert, in care adaugam condimentele, otetul, sarea si zaharul dupa gust. Cand apa fierbe, lasam focul pe treapta cea mai mica, si incepem sa oparim gogosarii, lasandu-i in apa pana isi schimba culoarea. Ii scoatem cu o...
" Hasca "
Legumele se spala bine, se curata cele care necesita curatire si se feliaza subtire. Intr-un castron mare le amestecam, adaugam condimentele dupa cust. Le punem intr-o cratita mare pe foc pana incep sa isi schimbe culoarea, se adauga conservantul, se amesteca bine. Se imparte in borcane...
Ardei iuti murati
Se aseaza ardeii in borcane impreuna cu hreanul Intr-o oala se pune apa impreuna cu ingredientele pana da un clocot Se toarna apa peste ardei si se infileteaza bine Se domolesc in "carpe" pana a doua zi Sunt gata de pusi in camara :)
Tarhon in otet
Tarhonul proaspat cules se spala bine Se indeparteaza frunzulitele de pe tulpina Se aseaza in borcan, lasandu-se gol cam de 2 degete Se adauga otetul amestecat cu o lingurita rasa de sare Se infileteaza borcanul si se pune in camara pentru iarna :)
Castraveti murati
Se spala bine castravetii, frunzele de visin, cimbrul si mararul Hreanul, usturoiul si morcovul se curata fiecare de coaja Se aseaza pe fundul borcanului hrean, frunze de visin, cimbru si marar, dupa care se aseaza castravetii in borcane cu morcovul si alte bucati de hrean, deasupra...