publicat la 02.05.2013
publicat la 02.05.2013
publicat la 30.04.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Piept de pui cu cartofi si porumb la tigaie
Cartofii se fierb in coaja ( pe jumatate)...in momentul in care intra furculita in ei sunt buni. Pieptul de pui se spala si se taie fasii. Ceapa se spala si se taie marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste carnea intorcand-o pe toate partile sa se patrunde bine. Se scoate intr-un vas...
Cartofi si carnati afumati la cuptor
Se curta si se spala cartofii, Se taie in 4 sau dupa preferinta. Cateii de uturoi se toaca si carnatii se taie bucati. Intro-o tava punem putin ulei si asezam prima data usturoiul tocat, apoi carnatii si peste punem cartofii. Condimentam cu sare, piper, boia si putin marar tocat ( eu am...
Pulpe de pui cu costita la gratar
Se spala bine pulpele de pui si se aseaza intr-un castran unde se condimenteaza cu usturoi pisat, sare, piper, boia si putin ulei. Se acopera castronul si se tine putin la rece pentru ca, condimentele sa patrunda in pulpe. Invelim pulpele in feliile de costita si pindem in scobitoare....
Iepure cu carnati, ciuperci si masline la cuptor
Se spala si se portioneaza carnea de iepure. Se aseaza intr-o tava cu putin ulei impreuna cu usturoiul tocat, foi de dafin, condimentat dupa gust cu sare si piper. Se acopera cu apa si sa introduce tava la cuptor. Cand carnea de iepure este aproape fiarta se pun in tava ciupercile curatate,...
Snitel de pui cu cascaval afumat
Spalam bine si feliem pieptul de pui. Batem carnea invelita in folie alimentara cu ajutorul batatorului pentru carne. Piperam si saram dupa gust. Pe fiecare buncata de carne punem o felie de cascaval, pliemcarnea astfel incat cascavalul sa ramana complect acolerit. Dam snitelul prin faina,...
Mini Rulada De Pui
Am spalat bine pieptul de pui apoi l-am taiat felii si l-am invelit in folie alimentare iar apoi l-am batut cu batatorul pentru carne. Cand carnea a avut grosimea dorita am asezat pe ea fasii ( bastonase) de muschi afumat, cascaval afumat, ardei rosu si verde. Am rulat carnea de pui si...
Drob de ied
Maruntaiele se spala bine si se fierb in apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg si se lasa la racit. Cand sunt reci le tocam la robot impreuna cu legumele ( morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei....). In compozitia obtinuta adaugam verdeata tocata marunt si potrivim gustul cu sare si...
Mancare de cartofi cu carne de porc
Am pus prima data in oala costita si carnatii cu-n strop de ulei, si cand au inceput sa se prajeasca putin am adaugat zarzavaturile si am calit impreuna pana cand legumele s-au muiat putin. Am pus apoi carnea proaspata ( ceafa), boia si am acoperit cu apa calda, Am pus sare si piper...
Tocanita de ciuperci si piept de pui in cuib de mamaliga
Tocanita: Am cutatat ceapa si am taiat-o solzisori. ardeiul rosu l-am taiat pe acelasi principiu. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus ceapa si ardeiul presarand sare si piper. Cand au inceput sa se moaie am pus peste pieptul de pui ( spalat bine si taiat fasii subtiri). Cand...
Pilaf cu carnaciori la cuptor
Ceapa, morcovul si telina le-am dat pe razatoarea mare. Ardeii i-am tocat. Intr-o cratita am pus putin ulei apoi am pus carnaciorii taiati si legumele...le-am dinstuit putin impreuna. Apoi am pus apa si am lasat sa fiarba. Am pus sare si piper dupa gust. Cand a inceput sa clocoteasca am pus...
Snitel de porc
Am avut jumate kilogram de cotlet de porc si mi-au iesit 10 feliute. Carnea se bate si se sareazasi se pipereaza. Batem ouale ca pentru omleta cu putina sare. Da-m prin faina bucatile de carne si apoi prin ou. Se prajesc in ulei incins. Uneori folosesc si pesmet si atunci procedez...
Pui infoliat a la Nadina
Am feliat pieptul de pui in felii groase. Apoi am feliat cascavalul si muschiul file. Cartofii i-am curatat, taiat si prajit. Am uns cu putin ulei o folie de aluminiu pe care am asezat o bucata de piept de pui pe care l-am condimentat cu sare si piper, peste, am pus cateva bucati de...
Bastonase din piept de pui
Am spalat bine pieptii de pui apoi i-am taiat in fasii de grosimea unui deget. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am amestecat apoi cu cateii de usturoi pisati si am potrivit gustul cu sare si piper. Am dat fasiile de carne prin ou apoi prin faina, din nou prin ou si la final prin pesmet...
Ardei umpluti
Am spalat si curatat ardeii. Carnea macinata am amestecat-o cu ceapa data prin razatoare, cu orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, ou, si cimbru. Am umplut apoi ardeii cu amestecul obtinut. Am pus ardeii intr-o cratita iar peste ei am turnat apa si am potrivit gustul cu apa si...
Mancare de legume cu pui si galuste
Cum tot am primit pasari de curte de la soacra si de la mama am avut prin congelator mai multe maruntisuri si m-am gandit sa fac o mancare cu ele. Ceapa, morcovii, telina, patrunjelul si ardeiul le-am tocat si apoi le-am calit putin in ulei pana s-au muiat. Apoi am adaugat maruntisurile de...
Dovlecei Umpluti
Am curatat dovleceii de coaja iar mijlocul l-am scos cu grija cu ajutorul unei lingurite. Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoare si le-am amestecat cu carnea, am pus si orezul bine spalat si scurs de apa si am amestecat bine toata compozitia adaugand si oul. Am potrivit gustul cu sare si...
Mancare de cartofi si pulpe de pui
Am curatat, spalat si tocat toate legumele. Prima data am pus in cratita morcovul, ceapa, ardeiul, pastarnacul, patrunjelul, telina in putin ulei cu sare si piper. Cand s-au inmuiat legumele am adaugat apa incalzita si am lasat sa fiarba si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pulpele si...
Carne de gaina prajita cu ou
Dupa ce carnea fiarta in supa s-a racit am dezosat-o si apoi am condimentat-o cu sare si piper. Am batut ouale ca pentru omleta iar impreuna cu faina si celelalte condiente le-am facut un aluat de consistenta aluatului de caltite. Am dat bucatile de carne prin aluatul obtinut si le-am...
Tocanita cu pipote si inimi
Am spalat si curatat bine pipotele si inimile...le-am taiat si pus in apa sa iasa sangele din ele. Am taiat ceapa si ardeiul mai mare, apoi le-am pus in uleiul incins si le-am calit putin ...nu foarte mult pana cand ceapa a devenit sticloasa, le-am asezonat cu sare si piper. Am adaugat apoi...
Cartofi cu carnati si oua la cuptor
Am fiert cartofii in coaja . Am fiert 5 oua. Intr-o forma de yena unsa cu unt am asezat un strat de cartofi taiati rondele, un strat de carnati de casa, un strat de oua si la sfarsit un strat de cartofi. deasupra am pus 2oua batute cu smantana si cum nu mai aveam in frigider decat putin...
Mititei la gratar
Am amestecat carnea tocata cu usturoiul ( pisat), boia dulce, sare, piper, si bicarbonat ( stins cu zeama de lamaie), cimbru. Mi-am umezit mainile cu apa si am dat forma dorita micilor. Am facut mici pe gratarul pentru aragaz. Am asezat primul recipient al gratarului in care am turnat...
Pulpe de pui la gratar
Pulpele de pui se spala bine si apoi se pun in marinata facuta din ingredientele de mai sus ( sare, piper, boia, usturoi, ....). Eu le-am lasat de la 10:30 pana la 15:30 cand le-am pus pe grataru pentru aragaz. Le-am servit alaturi de orez cu legume.
Piept de pui cu sunca si cascaval
Spalam bine pieptul de pui. Il taiem si il batem putin ca pentru snitel. Condimentam cu sare, piper si condiment pentru pui. Pus in interior fasii se sunca si cascaval.Rulam si prindem cu scobitori. Ouale se bat cu sare si putin piper ca si pentru omleta.Dam rulourile de carne prin...
Iepure cu masline si ciuperci
Am inabusit carnea portionata in ulei si vin rosu, piper .Cand a fost bine facuta am adaugat ciupercutele intregi apoi maslinele oparite,am pus bulion ,maghiran,boia dulce si foi de dafin si am bagat la cuptor (sa se lege sosul cu o lingurita de faina frecata cu apa rece)cam 30 de minute. Am...
Iepure umplut la cuptor
Se fierb in apa cu sare capul, inima, rinichii, plamanii. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata toata carnea de pe cap si impreuna cu ficatul ( crud) inima, plamanii, rinichii si legumele se dau prin masina de carne. Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper, iar apoi se amesteca si...