Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu 200 gr zahar. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop gros. Il lasam deoparte sa se...
Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc pana se inmoaie.
Asezam gutuile pe fundul unei tavi. Turnam deasupra caramelul.
Decupam foaia de...
Spalam rucola si o asezam pe un platou. Asezam deasupra camembertul taiat felii. Miezul de nuca il prajim in cuptor si il sfaramam cu mana. Presaram peste rucola.
Adaugam boabele de struguri pe care le spala in prealabil.
Amestecam uleiul de masline cu zeama de lamaie si mierea de...
Taiem aluatul de foietaj in doua si pe una din parti asezam rotita de Camembert.
O ungem deasupra cu gemul de merisoare si presaram cu merisoare confiate si fisticul maruntit.
Impachetam rotita in foietaj avand grija sa strangem si sa lipim bine colturile.
Cealalta foaie de foietaj o...
Punem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia. Dupa caz putem adauga mai mult sau mai putin.
Formam chiftelutele si adaugam in mijloc cate un...
Eu am folosit o bucata de muschi de cca 500 gr, voi folositi in functie de cate persoane aveti la masa. Am spalat muschiul si l-am tamponat cu servetele absorbante. Intr-un bol am pus cate jumatate de lingurita din fiecare condiment si le-am amestecat cu o lingura ulei masline si o lingura de...
Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia. amestecati apoi adaugati uleiul si apa calduta si framantati pana obtineti un aluat omogen, pe care il...
Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt.
Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia.
Punem compozitia pe o folie alimentara si rulam astfel incat sa obtinem un rulou subtire. Dam la congelator cateva minute.
Batem...
Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana ce aceasta devine ferma. Cantitatea de zahar poate varia in functie de gustul fiecaruia. Adaugam iaurtul pe care l-am scurs bine in prealabil.
Omogenizam compozitia si adaugam esenta de vanilie.
Insiropam piscoturile in zeama de compot....
Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa.
Intr-un bol amestecam zaharul brun (eu am folosit Demerara) cu scortisoara si cu...
Curatam midiile de mustati si le curatam cu un burete abraziv. Cele deschise le aruncam fiindca nu sunt bune.
Punem intr-un wok uleiul de masline si usturoiul pisat. Lasam doar pana usturoiul isi elibereaza aroma, nu lasam ssa se arda fiindca va deveni amar.
Pasam rosiile din conserva...
Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa.
Omogenizam si adaugam faina, praful de copt si nuca de cocos.
Amestecam pana ce sunt incorporate total.
Tapetam forma de copt cu margini...
Batem usor ouale cu praful de sare.
Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta consistenta fata de cele de avicola, faina de tara(cea macinata direct la moara) e foarte...
Ingredientele le-am masurat cu o cana de 200 ml. Batem oul cu zaharul si adaugam laptele si untul topit.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Faina o adagati putin cate putin fiindca e posibil sa trebuiasca mai multa sau mai putina. Jumatate din nectarine le taiem...
Untul moale il batem cu zaharul pana devine cremos.
Adaugam oul si mixam.
Incorporam faina si praful de copt.
Punem aluatul in folie si dam la rece pentru circa 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si il framantam usor pana obtinem o bila de aluat compacta,...
Batem ouale cu laptele, sarea si piperul. Tocam ardeiul cubulete. Prazul il taiem rondele. Dam cascavalul pe razatoarea mica, iar ciupercile le scurgem si le trecem prin jet de apa. Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care le punem intr-o sita si le trecem prin jet de apa...
Amestecam intru-n bol laptele, uleiul, zaharul si esenta.
Adaugam oul, apoi faina si praful de copt.
Omogenizam si adagam afinele. Pastram cateva deoparte.
Umplem hartitele de briose cam trei sferturi.
Punem cateva afine deasupra si optional puteti presara putin zahar tos.
Dam la...
Blat : Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.
Crema : Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem...
Turnam laptele de cocos intr-un bol. Adaugam semintele de chia, fulgii de cocos si mierea de albine. Puteti folosi sirop de artar sau orice alt indulcitor preferati.
Amestecam energic sa se omonizeze compozitia si sa nu se foreze aglomerari de seminte. Le lasam la frigider cateva ore sa se...
Punem untul impreuna cu ciocolata rupta cubulete intr-un vas la bain-marie (pe baie de aburi).
Amestecam pana cand untul si ciocolata sunt complet topita si obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si o lasam sa se racoreasca usor. atentie nu o lasati foarte mult fiindca se va intari!...
Blat : Batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute. Omogenizam usor cu ajutorul unei spatule. Adaugam faina, putin cate putin si incorporam lejer, de jos in sus.
Tapetam...
Preparare Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie
Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.
Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam macul si cocosul.
Adaugam faina si amestecam usor cu ajutorul unei spatule....
Taiem dovleacul in bucati mai mici apoi il curatam de coaja.
Radem dovleacul pe razatoarea mare si il punem intr-un vas. Adaugam zaharul, untul si scortisoara si il lasam pe foc pana se inmoaie bine de tot dovleacul. Adaugam amidonul in ploaie si amestecam. Dam deoparte sa se racoreasca....
Curatam dovleacul si il taiem in bucati potrivit de mari.
Radem bucatile de dovleac pe razatoarea mare si adaugam zaharul. Cel mai bine e sa potriviti dupa gust.
Calim dovleacul cu zaharul si cand incepe sa se inmoaie adaugam amidonul si lasam pe foc pana se ingroasa usor. Dam deoparte,...
Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le trecem prin jet de apa rece. Intr-un vas innabusim in doua linguri de unt prazul taiat rondele si legumele. Ungem o tava termorezistenta cu unt. Amestecam pastele cu legumele si le punem in tava.
Facem un amestec din lapte,...
Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le trecem prin jet de apa rece apoi le punem intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.
Rupem deasupra bucati jumatate din cantitatea de mozzarella.
Spalam vinetele, le taiem felii subtiri, le presaram cu sare si le lasam cateva minute apoi...
Intr-un vas incingem untul si adaugam ceapa si doi catei de usturoi tocati marunt. Ii lasam pe foc pana isi elibereaza aroma apoi adaugam smantana, piperul mozaic proaspat rasnit si sare dupa gust si cele doua tipuri de branza rupte bucati. Lasam pe foc pana se topesc branzeturile si obtinem un...
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .
O lasam pana isi dubleaza volumul .
Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.
Turnam...
Taiem cubulete sunca presata, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea mare.
Adaugam ouale batute usor, sarea, piperul si condimentul pentru pizza.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam compozitia.
Umplem formele de briose trei sferturi cu compozitie.
Dam la...
Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare apoi framantam usor. Lasam la dospit.
Cat creste aluatul pregatim umplutura. Taiem pieptul de pui cubulete mici. Intr-un vasde teflon sotam usor pieptul de pui in doua linguri de ulei de masline. Adaugam apoi ardeiul gras si...
Desert la pahar cu cus-cus si gutui
Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu 200 gr zahar. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop gros. Il lasam deoparte sa se...
Tarta Tatin cu gutui
Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc pana se inmoaie. Asezam gutuile pe fundul unei tavi. Turnam deasupra caramelul. Decupam foaia de...
Salata cu camembert, rucola si struguri
Spalam rucola si o asezam pe un platou. Asezam deasupra camembertul taiat felii. Miezul de nuca il prajim in cuptor si il sfaramam cu mana. Presaram peste rucola. Adaugam boabele de struguri pe care le spala in prealabil. Amestecam uleiul de masline cu zeama de lamaie si mierea de...
Camembert in foietaj cu merisoare si fistic
Taiem aluatul de foietaj in doua si pe una din parti asezam rotita de Camembert. O ungem deasupra cu gemul de merisoare si presaram cu merisoare confiate si fisticul maruntit. Impachetam rotita in foietaj avand grija sa strangem si sa lipim bine colturile. Cealalta foaie de foietaj o...
Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella
Punem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia. Dupa caz putem adauga mai mult sau mai putin. Formam chiftelutele si adaugam in mijloc cate un...
Muschi de vitel cu sos de rodii
Eu am folosit o bucata de muschi de cca 500 gr, voi folositi in functie de cate persoane aveti la masa. Am spalat muschiul si l-am tamponat cu servetele absorbante. Intr-un bol am pus cate jumatate de lingurita din fiecare condiment si le-am amestecat cu o lingura ulei masline si o lingura de...
Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan
Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia. amestecati apoi adaugati uleiul si apa calduta si framantati pana obtineti un aluat omogen, pe care il...
Pui Kiev
Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt. Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia. Punem compozitia pe o folie alimentara si rulam astfel incat sa obtinem un rulou subtire. Dam la congelator cateva minute. Batem...
Desert la pahar cu crema de iaurt si caise
Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana ce aceasta devine ferma. Cantitatea de zahar poate varia in functie de gustul fiecaruia. Adaugam iaurtul pe care l-am scurs bine in prealabil. Omogenizam compozitia si adaugam esenta de vanilie. Insiropam piscoturile in zeama de compot....
Cinnamon Rolls
Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa. Intr-un bol amestecam zaharul brun (eu am folosit Demerara) cu scortisoara si cu...
Midii cu sos de rosii si usturoi
Curatam midiile de mustati si le curatam cu un burete abraziv. Cele deschise le aruncam fiindca nu sunt bune. Punem intr-un wok uleiul de masline si usturoiul pisat. Lasam doar pana usturoiul isi elibereaza aroma, nu lasam ssa se arda fiindca va deveni amar. Pasam rosiile din conserva...
Tort Raffaello cu zmeura
Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa. Omogenizam si adaugam faina, praful de copt si nuca de cocos. Amestecam pana ce sunt incorporate total. Tapetam forma de copt cu margini...
Uscatele
Batem usor ouale cu praful de sare. Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta consistenta fata de cele de avicola, faina de tara(cea macinata direct la moara) e foarte...
Briose cu nectarine si lavanda
Ingredientele le-am masurat cu o cana de 200 ml. Batem oul cu zaharul si adaugam laptele si untul topit. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Faina o adagati putin cate putin fiindca e posibil sa trebuiasca mai multa sau mai putina. Jumatate din nectarine le taiem...
Fursecuri cu lavanda
Untul moale il batem cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul si mixam. Incorporam faina si praful de copt. Punem aluatul in folie si dam la rece pentru circa 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si il framantam usor pana obtinem o bila de aluat compacta,...
Aperitiv frittata cu paste si legume
Batem ouale cu laptele, sarea si piperul. Tocam ardeiul cubulete. Prazul il taiem rondele. Dam cascavalul pe razatoarea mica, iar ciupercile le scurgem si le trecem prin jet de apa. Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care le punem intr-o sita si le trecem prin jet de apa...
Briose cu afine
Amestecam intru-n bol laptele, uleiul, zaharul si esenta. Adaugam oul, apoi faina si praful de copt. Omogenizam si adagam afinele. Pastram cateva deoparte. Umplem hartitele de briose cam trei sferturi. Punem cateva afine deasupra si optional puteti presara putin zahar tos. Dam la...
Desert tort diplomat de mere
Blat : Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste. Crema : Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem...
Budinca de chia cu lapte de cocos si afine
Turnam laptele de cocos intr-un bol. Adaugam semintele de chia, fulgii de cocos si mierea de albine. Puteti folosi sirop de artar sau orice alt indulcitor preferati. Amestecam energic sa se omonizeze compozitia si sa nu se foreze aglomerari de seminte. Le lasam la frigider cateva ore sa se...
Negrese americane (Brownies)
Punem untul impreuna cu ciocolata rupta cubulete intr-un vas la bain-marie (pe baie de aburi). Amestecam pana cand untul si ciocolata sunt complet topita si obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si o lasam sa se racoreasca usor. atentie nu o lasati foarte mult fiindca se va intari!...
Desert prajitura Krantz
Blat : Batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute. Omogenizam usor cu ajutorul unei spatule. Adaugam faina, putin cate putin si incorporam lejer, de jos in sus. Tapetam...
Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie
Preparare Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam macul si cocosul. Adaugam faina si amestecam usor cu ajutorul unei spatule....
Prajitura frageda cu dovleac
Taiem dovleacul in bucati mai mici apoi il curatam de coaja. Radem dovleacul pe razatoarea mare si il punem intr-un vas. Adaugam zaharul, untul si scortisoara si il lasam pe foc pana se inmoaie bine de tot dovleacul. Adaugam amidonul in ploaie si amestecam. Dam deoparte sa se racoreasca....
Strudel cu dovleac
Curatam dovleacul si il taiem in bucati potrivit de mari. Radem bucatile de dovleac pe razatoarea mare si adaugam zaharul. Cel mai bine e sa potriviti dupa gust. Calim dovleacul cu zaharul si cand incepe sa se inmoaie adaugam amidonul si lasam pe foc pana se ingroasa usor. Dam deoparte,...
Penne rigate cu legume gratinate
Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le trecem prin jet de apa rece. Intr-un vas innabusim in doua linguri de unt prazul taiat rondele si legumele. Ungem o tava termorezistenta cu unt. Amestecam pastele cu legumele si le punem in tava. Facem un amestec din lapte,...
Penne rigate cu vinete si mozzarella
Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le trecem prin jet de apa rece apoi le punem intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Rupem deasupra bucati jumatate din cantitatea de mozzarella. Spalam vinetele, le taiem felii subtiri, le presaram cu sare si le lasam cateva minute apoi...
Penne cu ciuperci si sos alb
Intr-un vas incingem untul si adaugam ceapa si doi catei de usturoi tocati marunt. Ii lasam pe foc pana isi elibereaza aroma apoi adaugam smantana, piperul mozaic proaspat rasnit si sare dupa gust si cele doua tipuri de branza rupte bucati. Lasam pe foc pana se topesc branzeturile si obtinem un...
Pizza Expres
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit . O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam...
Briose pizza
Taiem cubulete sunca presata, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea mare. Adaugam ouale batute usor, sarea, piperul si condimentul pentru pizza. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam compozitia. Umplem formele de briose trei sferturi cu compozitie. Dam la...
Pizza cu pui si legume
Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare apoi framantam usor. Lasam la dospit. Cat creste aluatul pregatim umplutura. Taiem pieptul de pui cubulete mici. Intr-un vasde teflon sotam usor pieptul de pui in doua linguri de ulei de masline. Adaugam apoi ardeiul gras si...