Iata cum se prepara Reteta de ciorba de cartofi cu smantana
M-am decis la varianta light, adică dietetică și fără prăjeli, dar am să vă prezint în paralel și varianta cu ceapa și roșiile prăjite în ulei.
Punem oala cu apă la fiert, cu puțină sare. Între timp...
Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar
Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o tăiem cubulețe, la fel și roșia, rădăcinoasele rondele, iar varza bucăți ceva mai mari (nu...
Pasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți
Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le tocăm mărunt.
Într-o tigaie încingem uleiul, călim ceapa împreună cu orezul...
Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.
Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau...
Într-o oală potrivită, puneți cca 4 l de apă la fiert, cu foarte puțină sare. Până ce apa fierbe, numai bine aveți timp să curățați pulpele de pielița aceea groasă, să le spălați bine, în apă călduță, după care să le puneți să stea în apă...
Pregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm mărunt, rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință iar cartofii...
Cum se prepara Ciorba taraneasca, cu carne de porc
Pregătirea c ărnii . Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele și va trebui să fiarbă cam o jumătate de oră. Într-o oală mai mare (eu am folosit una de...
Pregătirea legumelor. Spălăm v arza ș i o tăiem fideluțe (julienne) sau o tocăm mărunt, cum ne place. C ur ățăm ceapa, morcovul, p ă trunjelul și ț elina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și le tăiem cubulețe nu prea mari. Dacă nu aveți...
Cum se prepara Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post
Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.
Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar...
Cum p regăti m ciorbă de burtă :
Este de preferat burtă de vițel gata curățată, dar nu prefiartă, deoarece nu mai beneficiați de savoarea și gustul adevărat al ciorbei de burtă . C hiar dacă este albă și curată, pentru a îndepărta orice miros...
Curățarea și „tranșarea” puiului:
Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o strecurătoare. Aripile și spatele se spală de asemenea și se pun la scurs. Operațiunea de...
Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa:
Curățarea peștelui:
Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care...
Reteta de ciorba de cartofi cu smantana
Iata cum se prepara Reteta de ciorba de cartofi cu smantana M-am decis la varianta light, adică dietetică și fără prăjeli, dar am să vă prezint în paralel și varianta cu ceapa și roșiile prăjite în ulei. Punem oala cu apă la fiert, cu puțină sare. Între timp...
Reteta de lucicos ca la Satmar
Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o tăiem cubulețe, la fel și roșia, rădăcinoasele rondele, iar varza bucăți ceva mai mari (nu...
Ciorba de ardei umpluti
Pasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le tocăm mărunt. Într-o tigaie încingem uleiul, călim ceapa împreună cu orezul...
Ciorba de legume, cu varza acra
Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place. Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau...
Supa cu copanele de pui si taitei
Într-o oală potrivită, puneți cca 4 l de apă la fiert, cu foarte puțină sare. Până ce apa fierbe, numai bine aveți timp să curățați pulpele de pielița aceea groasă, să le spălați bine, în apă călduță, după care să le puneți să stea în apă...
Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii
Pregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm mărunt, rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință iar cartofii...
Ciorba taraneasca, cu carne de porc
Cum se prepara Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii . Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele și va trebui să fiarbă cam o jumătate de oră. Într-o oală mai mare (eu am folosit una de...
Ciorba de legume, cu varza dulce
Pregătirea legumelor. Spălăm v arza ș i o tăiem fideluțe (julienne) sau o tocăm mărunt, cum ne place. C ur ățăm ceapa, morcovul, p ă trunjelul și ț elina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și le tăiem cubulețe nu prea mari. Dacă nu aveți...
Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar...
Ciorba de burta
Cum p regăti m ciorbă de burtă : Este de preferat burtă de vițel gata curățată, dar nu prefiartă, deoarece nu mai beneficiați de savoarea și gustul adevărat al ciorbei de burtă . C hiar dacă este albă și curată, pentru a îndepărta orice miros...
Ciorba de pui cu legume
Curățarea și „tranșarea” puiului: Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o strecurătoare. Aripile și spatele se spală de asemenea și se pun la scurs. Operațiunea de...
Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa
Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa: Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care...