publicat la 22.04.2021
publicat la 22.04.2021
publicat la 13.11.2019
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza cu de toate
Eu am folosit faina pentru pizza 550 pentru ca nu am gasit altceva. Cantitatea de faina trebuie sa fie dubla fata de apa si se masoara cu aceeasi cana. Daca aluatul este prea moale mai adaugam cate putin faina. Eu am mai folosit inca 4 linguri cu varf pe care le-am presarat pe masa de lucru in...
Paine alba impletita
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator. Se face un loc la mijloc unde pui drojdia amestecata cu zaharul si putin lapte cald formand maiaua. Dupa ce a crescut adaugi oul, sarea si restul de lapte caldut framantand pana devine elastic. Se adauga cate putin uleiul cald si se framanta pana se...
Paine neagra de casa
Se framanta un aluat din faina, apa, sare, zahar, drojdie, uleiul si apa calduta. Adaugam cateva seminte si framantam. Lasam la dospit 1 ora. Se unge cu ou batut, se presara seminte deasupra si se da la cuptor circa 1 ora.
Foccacia
Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa...
Pizza
Se pun cei 80 ml ulei de masline pe foc cu paharul de bullion, oregano, cimbru si busuioc dupa gust si se lasa aproximativ 10-15 minute sa fiarba la foc mic pana se leaga un sos mai gros. Se desface drojdia cu putin lapte caldut nu fierbinte si zahar si se adauga 1-2 linguri de faina din...