Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru aroma. Nu este necesar sa-i folositi.
Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva pulsatii pana biscuitii se zdrobesc. Se adauga...
Ne pregatim ingredientele pentru tocanita. Fiind foarte cald afara am preferat sa fac tocanita la aparatul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se cupleaza aparatul la sursa de curent, se alege functia Brown/Saute, se apasa butonul Start/Stop. Se pune uleiul in vasul aparatului si se lasa sa...
Pregatim ingredientele, le scoatem din frigider, feliile de paine le punem la prajit si in acelasi timp facem si sosul Bechamel.
Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam faina si cu un tel tip para amestecam pana la incorporare. Lasati pe foc 1 minut, apoi adaugati treptat laptele...
Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste cartoful, se face un piure. Se adauga 1 lingura faina, se amesteca, se adauga galbenusul si se amesteca din...
Spalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de fistic si laptele. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Setam aparatul pe functia”slow” si...
Taiem chifla in doua pe lungime. O punem in prajitor si o prajim pentru 3-4 minute. Stropim feliile cu putin ulei de dovleac. Luam 4-5 capsuni, le indepartam coditele si le taiem cuburi. Le punem intr-un castronel, adaugam putin ulei de dovleac si un praf de sare. Amestecam si le lasam 5 minute...
Punem zaharul brut la fiert impreuna cu pastaia de vanilie, crestata pe jumatate si scoase semintele din ea si puse in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Cand laptele da in clocot tragem cratita deoparte. Scoatem pastaia de vanilie si spumam laptele.E bine sa faceti...
Pentru aluat: eu l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am lasat masina sa framante aluatul, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut pentru 30 minute.
Pentru umplutura: am spalat ciupercile si le-am lasat sa se...
Se caleste ardeiul in putin ulei de masline pt 3-4 minute. Se adauga rosiile taite cuburi si se continua calirea pt inca 2-3 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga frunzele tinere de spanac, se amesteca si imediat se sparg si se pun deasupra ouale si bucatele de branza. Se pune...
Ceapa verde se spala, se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul gras taiat julien(daca aveti prospat folositi-l, eu am avut din proviziile din toamna de la congelator), rosiile taiate cuburi, se pune capac pe tigaie si se lasa sa se calesca la foc iute 3-4 minute....
Chifla sa fie veche de 1 sau 2 zile. Se taie in jumatate, se scobeste miezul. Albusul de ou se bate cu un praf de sare, se adauga miezul de chifla facut bucatele, branzica de la Delaco, pasta de patrunjel, smantana, ementalerul ras fin.
Se amesteca toate ingredientele si cu pasta rezultata se...
Cerealele pernite se pun intr-un bol, se adauga suc din compotul de ananas precum si 1-2 linguri de fructe din compot. Peste se pun musli crunchy de ciocolata, peste musli para taiata cubulete si cativa mieji de lapte. Daca mai este necesar mai adaugati suc din compot.
Pofta buna copii!!!
Punem putin ulei la incins intr-o tigaie, adaugam baconul taiat feliute, lasam 1 minut, adaugam rosiile chery, le lasam si pe ele tot 1 minut, iar peste adaugam ouale batute cu un praf de sare si branzica cu smantana si masline verzi de la Delaco. Punem capac peste tigaie si lasam 1-2 minute la...
Pregatim aluatul la masina de paine si punem ingredientele in masina in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul sa creasca 20 minute, apoi il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei. intindem cu sucitorul o foaie din care taiem cu paharul sau cu o forma rotunda, rondele. In forma de briose...
Fructele le-am pregatit de cu seara: pepenele curatat de coaja si taiat cubulete, piersicile din compot(fara sirop) taiate cubulete, ciresele fara simburi, se amesteca toate fructele taiate cu miere.
Dupa ce au stat ceva timp in frigider, se distribuie in pahare: 1 lingurita fulgi de ovaz, 2-3...
Punem laptele intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa fiarba laptele, punem grisul in ploaie, iar in tot acest timp amestecam cu un tel. Amestecati grisul si nu-l lasati sa se prinda de fundul vasului si sa se afume, iar daca consistenta lui nu va place mai puteti...
Baconul il taiem feliute si-l prajim intr-o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit usor adaugam ceapa taiata feliute si ardeiul gras. Mai lasam si legumele 1-2 minute pe foc, iar apoi adaugam ouale batute cu sare, piper dupa gust si brinzeturile. Deasupra punem bucatele de cascaval...
Crenvustii ii taiem pe toata lungimea lor, dar nu de tot, iar in crapatura formata punem cite o jumatate de felie de cascaval. Ii dam la cuptorul incins 10 minute, pina crenvustii se rumenesc putin la suprafata. Facem un sos din 2 linguri de maioneza, iaurt grecesc, sare si marar. Pregatim si...
Cheesecake fara coacere cu caise
Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru aroma. Nu este necesar sa-i folositi. Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva pulsatii pana biscuitii se zdrobesc. Se adauga...
Tocana de legume cu galbiori si frigarui
Ne pregatim ingredientele pentru tocanita. Fiind foarte cald afara am preferat sa fac tocanita la aparatul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se cupleaza aparatul la sursa de curent, se alege functia Brown/Saute, se apasa butonul Start/Stop. Se pune uleiul in vasul aparatului si se lasa sa...
Croque Madame/Croque Monsieur
Pregatim ingredientele, le scoatem din frigider, feliile de paine le punem la prajit si in acelasi timp facem si sosul Bechamel. Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam faina si cu un tel tip para amestecam pana la incorporare. Lasati pe foc 1 minut, apoi adaugati treptat laptele...
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare
Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste cartoful, se face un piure. Se adauga 1 lingura faina, se amesteca, se adauga galbenusul si se amesteca din...
Orez cu lapte fisticos
Spalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de fistic si laptele. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Setam aparatul pe functia”slow” si...
Mic dejun cu capsuni
Taiem chifla in doua pe lungime. O punem in prajitor si o prajim pentru 3-4 minute. Stropim feliile cu putin ulei de dovleac. Luam 4-5 capsuni, le indepartam coditele si le taiem cuburi. Le punem intr-un castronel, adaugam putin ulei de dovleac si un praf de sare. Amestecam si le lasam 5 minute...
Lapte de pasare
Punem zaharul brut la fiert impreuna cu pastaia de vanilie, crestata pe jumatate si scoase semintele din ea si puse in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Cand laptele da in clocot tragem cratita deoparte. Scoatem pastaia de vanilie si spumam laptele.E bine sa faceti...
Chifle cu ciuperci sau ce-mi pune mama in traista
Pentru aluat: eu l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am lasat masina sa framante aluatul, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut pentru 30 minute. Pentru umplutura: am spalat ciupercile si le-am lasat sa se...
MIC DEJUN CU OUA PE PAT DE LEGUME(PARTEA A DOUA)
Se caleste ardeiul in putin ulei de masline pt 3-4 minute. Se adauga rosiile taite cuburi si se continua calirea pt inca 2-3 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga frunzele tinere de spanac, se amesteca si imediat se sparg si se pun deasupra ouale si bucatele de branza. Se pune...
Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)
Ceapa verde se spala, se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul gras taiat julien(daca aveti prospat folositi-l, eu am avut din proviziile din toamna de la congelator), rosiile taiate cuburi, se pune capac pe tigaie si se lasa sa se calesca la foc iute 3-4 minute....
Chifle umplute cu branzeturi si masline la cuptor
Chifla sa fie veche de 1 sau 2 zile. Se taie in jumatate, se scobeste miezul. Albusul de ou se bate cu un praf de sare, se adauga miezul de chifla facut bucatele, branzica de la Delaco, pasta de patrunjel, smantana, ementalerul ras fin. Se amesteca toate ingredientele si cu pasta rezultata se...
Mic dejun cu cereale, fructe si Miez de lapte
Cerealele pernite se pun intr-un bol, se adauga suc din compotul de ananas precum si 1-2 linguri de fructe din compot. Peste se pun musli crunchy de ciocolata, peste musli para taiata cubulete si cativa mieji de lapte. Daca mai este necesar mai adaugati suc din compot. Pofta buna copii!!!
Omleta cu rosii cherry, bacon si branzica ceva fin de la Delaco
Punem putin ulei la incins intr-o tigaie, adaugam baconul taiat feliute, lasam 1 minut, adaugam rosiile chery, le lasam si pe ele tot 1 minut, iar peste adaugam ouale batute cu un praf de sare si branzica cu smantana si masline verzi de la Delaco. Punem capac peste tigaie si lasam 1-2 minute la...
Briose aperitiv cu legume si menta
Pregatim aluatul la masina de paine si punem ingredientele in masina in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul sa creasca 20 minute, apoi il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei. intindem cu sucitorul o foaie din care taiem cu paharul sau cu o forma rotunda, rondele. In forma de briose...
Desert cu fructe
Fructele le-am pregatit de cu seara: pepenele curatat de coaja si taiat cubulete, piersicile din compot(fara sirop) taiate cubulete, ciresele fara simburi, se amesteca toate fructele taiate cu miere. Dupa ce au stat ceva timp in frigider, se distribuie in pahare: 1 lingurita fulgi de ovaz, 2-3...
Gris cu lapte-Desertul copilariei
Punem laptele intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa fiarba laptele, punem grisul in ploaie, iar in tot acest timp amestecam cu un tel. Amestecati grisul si nu-l lasati sa se prinda de fundul vasului si sa se afume, iar daca consistenta lui nu va place mai puteti...
Omleta casei
Baconul il taiem feliute si-l prajim intr-o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit usor adaugam ceapa taiata feliute si ardeiul gras. Mai lasam si legumele 1-2 minute pe foc, iar apoi adaugam ouale batute cu sare, piper dupa gust si brinzeturile. Deasupra punem bucatele de cascaval...
Crenvusti impanati cu sos de marar si salata
Crenvustii ii taiem pe toata lungimea lor, dar nu de tot, iar in crapatura formata punem cite o jumatate de felie de cascaval. Ii dam la cuptorul incins 10 minute, pina crenvustii se rumenesc putin la suprafata. Facem un sos din 2 linguri de maioneza, iaurt grecesc, sare si marar. Pregatim si...