publicat la 10.07.2012
publicat la 10.07.2012
publicat la 26.06.2012
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de fasole
Am ales si spalat bine fasolea si am pus-o la fiert in apa rece pana a clocotit dupa care i-am schimbat apa. Am lasat sa fiarba 20 min. Am taiat legumele. Le-am adaugat peste fasole, am lasat sa fiarba si cand au fost aproape gata am adaugat rosiile taiate cuburi mici si pasta de tomate. Am...
Ciorba de dovlecei
Am taiat ceapa si morcovii si i-am pus la fiert in apa cu sare. Am curatat dovleceii de coaja, i-am taiat pe jumatate - pe lung si le-am scos miezul. Am taiat pe lung fasii, apoi cuburi. I-am adaugat peste legume. Dupa 10 minute am adaugat orezul spalat. Cand orezul aproape a fiert am...
Supa de cocos de casa
Spal carnea de cocos si o pun la fiert in apa cu delikat. Spumez bine. Curat, spal si apoi tai in bucati mai mari legumele dupa care le adaug in supa. Dupa ce a fiert carnea adaug patrunjelul spalat si taiat marunt. Pofta mare!
Supa de curcan cu taitei
Am spalat aripile de curcan si le-am taiat in doua. Le-am pus la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Am spumat supa. Dupa ce a fiert carnea am adaugat legumele spalate si taiate. Spre final am adaugat taiteii, am fiert-o inca 5 - 7 min. La final am pus leusteanul si patrunjelul spalat si tocat...
Supa de galuste cu unt
Cum preparam supa de galuste : Pun apa la fiert cu o lingura de ulei si delikat dupa gust. Tai morcovul si pastarnacul bastonase, ceapa in 4, cartoful in 4 si le adaug in supa cand apa a fiert si le las pana sunt aproape fierte timp in care ma ocup de galuste. Intr-un vas rezistent la...
Ciorbita de vacuta
Spal carnea bine, o tai cubulete, las si pe os ceva carne si o pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei. Spumez bine cand carnea incepe sa fiarba. Tai legumele cubulete mici, ceapa marunt si cand carnea este aproape fiarta le adaug. Aleg si spal orezul si dupa ce au fiert putin legumele il...
Ciorba de loboda
Eu am avut loboda la congelator. Pun apa la fiert, cand a clocotit adaug loboda si pana fierbe tai legumele. Dupa ce a fiert (tre' sa se inmoaie bine frunza de loboda), scot loboda cu o paletica si o pun la scurs si racit. Adaug un strop de ulei de masline si legumele, in zeama in...
Ciorba cu coasta afumata si ou batut
Pun apa rece la fiert, intr-o oala, cu putin ulei si sare. Intre timp spal costita afumata (eu am folosit costita afumata de la mine de acasa, din aia pusa la untura) si toc legumele. Cand apa a dat in clocot adaug costita si iau spuma bine cand apare. Las sa fiarba cateva clocote si adaug...