Este o gustare care se face rapid si este mult mai gustoasa decat alunele si migdalele prajite din comert.
Tot ce trebuie sa faceti este sa incingeti bine o tigaie, sa puneti migdalele si alunele, sa presarati peste ele sare (se pot pune si alte condimente) si sa le lasati la foc...
Legumele se taie marunt si se calesc in putin ulei. Intre timp se bat ouale cu smantana si condimentele, se stinge focul, se adauga peste legume, astfel incat sa fie acoperite uniform, si se da tigaia la cuptorul preincalzit pentru 5-7 minute, pana se rumeneste.
Se bat ouale cu sare si piper, dupa care se adauga urda, faina, ulei, cascaval ras si praf de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, ciupercile maruntite si maslinele feliute si se amesteca bine.
Se unge cu ulei o tava pentru chec, se toarna compozitia in tava si se da...
Branza se rade si se amesteca cu 200 gr smantana si 4 oua batute. Se pregateste o tava cu hartie de copt, se unge cu ulei hartia, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu pensula cu ulei, apoi se aseaza peste ea o alta foaie de placinta, se unge si aceasta, si tot asa, pana avem 5 foi de...
Aluatul se intinde putin pe o masa tapetata cu faina. Oul se bate si se unge aluatul cu el, cu o pensula. Se presara apoi cascaval ras, mac si susan.
Se taie aluatul in 4-5 bucati mari, apoi fiecare in bucati mici, cam cat un deget de late. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se dau la 180...
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare.
Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb la aburi/normal 20 de minute. Dupa ce au fiert cartofii, se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei, dupa care se pun toate condimentele, doua linguri de pasta de rosii...
Pentru inceput, ungeti o tava pentru briose cu putin ulei. Fierbeti spanacul pentru 10 minute, in cazul in care aveti proaspat. Bateti ouale, amestecati-le cu ardeiul cubulete, cu ceapa taiata marunt, cu telemeaua faramitata si cu condimentele. Strecurati bine spanacul, taiati-l marunt si...
Gustare simpla si delicioasa
Este o gustare care se face rapid si este mult mai gustoasa decat alunele si migdalele prajite din comert. Tot ce trebuie sa faceti este sa incingeti bine o tigaie, sa puneti migdalele si alunele, sa presarati peste ele sare (se pot pune si alte condimente) si sa le lasati la foc...
Fritatta cu legume
Legumele se taie marunt si se calesc in putin ulei. Intre timp se bat ouale cu smantana si condimentele, se stinge focul, se adauga peste legume, astfel incat sa fie acoperite uniform, si se da tigaia la cuptorul preincalzit pentru 5-7 minute, pana se rumeneste.
Chec-aperitiv
Se bat ouale cu sare si piper, dupa care se adauga urda, faina, ulei, cascaval ras si praf de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, ciupercile maruntite si maslinele feliute si se amesteca bine. Se unge cu ulei o tava pentru chec, se toarna compozitia in tava si se da...
Placinta cu branza sarata
Branza se rade si se amesteca cu 200 gr smantana si 4 oua batute. Se pregateste o tava cu hartie de copt, se unge cu ulei hartia, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu pensula cu ulei, apoi se aseaza peste ea o alta foaie de placinta, se unge si aceasta, si tot asa, pana avem 5 foi de...
Saratele din foietaj
Aluatul se intinde putin pe o masa tapetata cu faina. Oul se bate si se unge aluatul cu el, cu o pensula. Se presara apoi cascaval ras, mac si susan. Se taie aluatul in 4-5 bucati mari, apoi fiecare in bucati mici, cam cat un deget de late. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se dau la 180...
Curry de cartofi cu orez si tofu la cuptor
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb la aburi/normal 20 de minute. Dupa ce au fiert cartofii, se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei, dupa care se pun toate condimentele, doua linguri de pasta de rosii...
Buseuri cu spanac
Pentru inceput, ungeti o tava pentru briose cu putin ulei. Fierbeti spanacul pentru 10 minute, in cazul in care aveti proaspat. Bateti ouale, amestecati-le cu ardeiul cubulete, cu ceapa taiata marunt, cu telemeaua faramitata si cu condimentele. Strecurati bine spanacul, taiati-l marunt si...