radu_popovici

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 08.12.2010

RETETE43
PRIETENI32
Retete / Mancaruri cu carne

Rata cu ananas

In Rata la 8 Mai 2012

Se incinge cuptorul la 170 °C. Se fierbe orezul in 2 cani de apa cu sare, timp de 16 minute, sau pana ce este facut, iar lichidul a fost absorbit.  Intre timp se curata pieptii de rata de pielea in exces. Se cresteaza oblic pielea cu un cutit ascutit (atentie, taieturile nu trebuie sa...

Peppersteak cu cartofi fondanti si salata de cruditati

In Vita la 25 Apr 2012

Se tempereaza fripturile minim 30-40 de minute, la temperatura camerei, inainte de a fi gatite. Se astern pe suprafata de lucru boabele de piper macinate. Se preseaza fripturile, ca piperul sa adere pe ambele fete. Se sareaza carnea. Se incinge cuptorul la 200 °C. Se taie cartofii in...

Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

In Oaie la 13 Apr 2012

Se curata bine (french trimming) cotletul, indepartand grasimea in exces si curatand capetele coastelor. Se intinde cotletul pe suprafata de lucru, cu partea carnoasa in sus. Se asezoneaza cu sare, piper, usturoi praf si Herbes de Provence. Se incinge cuptorul la 200-210 °C. Se incinge o...

Spetsofai

In Porc la 15 Feb 2012

Se incing 2-3 linguri de ulei intr-o cratita mare, se adauga ardeii, se sareaza si se gatesc 8-10 minute, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca. Se incinge cuptorul la 180 °C. Se incinge restul de ulei intr-o tigaie. Se adauga carnatii si se prajesc rapid, intorcandu-i frecvent, ca sa...

Orez cu pui si carnati

In Pui la 30 Ian 2012

Se incinge o cratita cu fund gros la foc iute. Se adauga uleiul. Cand incepe sa fumege, se adauga carnatii si se prajesc 3-4 minute, pana se rumenesc, fara sa se amestece. Se amesteca abia acum si se adauga cubuletele de pui. Se prajesc 3 minute, apoi se amesteca si se continua gatitul pana ce...

Pui cu paste si ciupercute

In Pui la 23 Ian 2012

Se taie pieptul de pui in jumatate, pe orizontala. Se asaza feliile intre doua folii si se bat usor, ca sa aiba o grosime uniforma de cca. 5 mm. Se scot fileurile din folii, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc apoi prin faina, cat sa se acopere uniform. Se scutura de exces. Se fierb...

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

In Pui la 24 Mai 2011

  Se combina intr-un castron sosul de soia cu miere, usturoi, ghimbir, jumatate din cantitatea de ulei si din cea de suc de lamaie. Se adauga cubuletele de pui, se acopera cu folie transparenta si se lasa la marinat, in frigider, minim 1 ora.   Se incinge 1 lingura de...

Parjoale

In Mancaruri cu carne la 30 Apr 2011

Aceste parjoale se fac usor, se gatesc rapid si sunt destul de simpatice ca sa fie servite oricand, chiar si la mese mai festive, ca gustari sau antreuri. Se pun intr-un blender menta, patrunjel, usturoi, 2-3 linguri de iaurt si suc de lamaie. Se proceseaza pana se omogenizeaza. Se adauga...

Muschi de porc cu trei sosuri

In Porc la 30 Apr 2011

Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera mai multe variante de a asezona carnea, dupa ce este prajita. Asezonarea se face cu ajutorul unor sosuri pe baza de unt si diverse condimente, numite “unturi compozite”. Se toaca marunt usturoiul si se piseaza cu sare. Se incinge...

Ineluse de pui

In Pui la 17 Apr 2011

Se prajesc 30-50 de secunde fara ulei, intr-o tigaita, semintele de coriandru, piper si ienibahar. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua. Se combina cu faina.   Se taie pieptul in jumatate pe orizontala, apoi fasii, pe lungime. Se trec fasiile de pui prin...

Ardei copti umpluti cu mujdei si pui

In Pui la 17 Apr 2011

Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia MEDIU). Se toaca usturoiul marunt. Se piseaza cu sare pana se obtine o pasta omogena. Se transfera mixtura intr-un castron. Se pipereaza. Se adauga uleiul treptat, amestecand, pana se obtine o emulsie.   Se spala ardeii, se sterg...

Chiftelute de pui cu susan

In Pui la 31 Ian 2011

Se pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena. Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de sos de soia. Se proceseaza alte cateva secunde, apoi se transfera mixtura intr-un castron. Cu...

Bun cha

In Porc la 20 Ian 2011

Se prepara sosul nuoc cham . Se piseaza intr-o piua, cu un pisalog greu, 4 catei de usturoi cu ardeii iuti si cu putina sare pana se obtine o pasta. Se adauga apoi 250 ml apa, 4 linguri de sos de peste , 2 linguri de zahar brun si sucul de limeta si se amesteca pana ce se dizolva zaharul. Se...

Arroz al horno

In Pui la 9 Dec 2010

Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se incing firisoarele de sofran intr-o tigaita si apoi se piseaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa si usturoiul. Se soteaza 2 minute. Se adauga bucatelele de pui si feliutele de chorizo. Se prajesc pana ce se rumenesc uniform. Se adauga...

Aripioare de pui marinate

In Pui la 8 Dec 2010

Se spala aripioarele cu grija si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie cu un satar varfurile si se arunca. Se taie apoi aripioarele in doua, la nivelul articulatiei. Se amesteca intr-un castron mare uleiul de susan cu sosul iute, sucul de limeta, sosul de soia si kecap manis....

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2012

Rata cu ananas

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]