Se amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor.
Se fierb molcom cartofii si morcovii 3-4 minute, in apa cu sare. Se scurg bine. Se lasa sa se raceasca 5 minute. Se...
Se proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa, curry, sare si piper. Se amesteca bine si se gateste, la foc mediu, circa 2 minute.
Se...
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor.
Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper....
Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea sa este deosebita datorita combinatiei de lactate cu nucsoara, ca si aportului de gust adus de capere.
Se incinge cuptorul la 190 °C. Se curata telina de coaja, se taie in jumatate si se feliaza fiecare dintre jumatati la 5 mm grosime. Se...
Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional
Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea,...
Reteta de fata este una de post, ea combinand orezul (carbohidraţi) cu fasole (proteine). Punctul ei interesant este metoda de asezonare, care da combinaţiei de orez şi fasole – una mai curand “boanta” ca gust – un plus insemnat de savoare si de micronutrienti.
Se...
Se amesteca sucul de portocala cu pasta de ardei iute, sare si piper. Se toarna mixtura peste cuscus, intr-un castron. Se lasa cuscusul la inmuiat, circa 15-20 de minute.
Se amesteca apoi cuscusul rehidratat cu stafide, ardei grasi, rosie, ceapa verde, masline si patrunjel. Se sareaza si...
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.
Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.
Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca...
Se pun feliile de ciuperci intr-un castron, se sareaza, se pipereaza din belsug si se presara cu curry. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat pana ii vine randul la gatit.
Se incinge fondul intr-o oala. Intr-o tigaie mare, se incinge jumatate din ulei impreuna cu untul;...
Cartofii se pastreaza in apa rece, ca sa nu se brumeze.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute.
Se toarna rosiile, cu suc cu tot, intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine o pasta. Se toarna mixtura peste ceapa, in...
Cartofi cu maioneza de post
Se amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor. Se fierb molcom cartofii si morcovii 3-4 minute, in apa cu sare. Se scurg bine. Se lasa sa se raceasca 5 minute. Se...
Cartofi cu curry
Se proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa, curry, sare si piper. Se amesteca bine si se gateste, la foc mediu, circa 2 minute. Se...
Ardei umpluti cu cuscus
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor. Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper....
Telina gratinata
Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea sa este deosebita datorita combinatiei de lactate cu nucsoara, ca si aportului de gust adus de capere. Se incinge cuptorul la 190 °C. Se curata telina de coaja, se taie in jumatate si se feliaza fiecare dintre jumatati la 5 mm grosime. Se...
Pilaf cu 7 arome
Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea,...
Orez cu fasole
Reteta de fata este una de post, ea combinand orezul (carbohidraţi) cu fasole (proteine). Punctul ei interesant este metoda de asezonare, care da combinaţiei de orez şi fasole – una mai curand “boanta” ca gust – un plus insemnat de savoare si de micronutrienti. Se...
Salata de cuscus
Se amesteca sucul de portocala cu pasta de ardei iute, sare si piper. Se toarna mixtura peste cuscus, intr-un castron. Se lasa cuscusul la inmuiat, circa 15-20 de minute. Se amesteca apoi cuscusul rehidratat cu stafide, ardei grasi, rosie, ceapa verde, masline si patrunjel. Se sareaza si...
Rondele de cartofi cu nucsoara
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie. Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent. Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca...
Risotto cu legume
Se pun feliile de ciuperci intr-un castron, se sareaza, se pipereaza din belsug si se presara cu curry. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat pana ii vine randul la gatit. Se incinge fondul intr-o oala. Intr-o tigaie mare, se incinge jumatate din ulei impreuna cu untul;...
Cartofi picanti
Cartofii se pastreaza in apa rece, ca sa nu se brumeze. Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute. Se toarna rosiile, cu suc cu tot, intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine o pasta. Se toarna mixtura peste ceapa, in...