publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Cotlet de porc cu cartofi umpluti
Se iau bucatile de cotlet se sareaza si se condimenteaza cu boia pe ambele parti, dupa care se aseaza pe gratar, deasupra se pun cubuletele de unt pe care se aseaza bobitele de piper Sichuan, stelutele de anason si se adauga salvia(condiment Kotanyi), dupa ce este facut pe o parte se...
Piept de gasca afumat cu varza caramelizata
Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga, ½ de ceasca de apa si se continua fierberea, se pune floricica de anason, otetul balsamic si vinul,continuandu-se fierberea pana scade. Se toaca varza se adauga usturoiul taiat fasiute...
Pulpa de vita cu legume la cuptor
Se unge tava cu ulei, se adauga bucatile de carne, separat se taie ceapa si ardeii julien, rosiile cherry in jumatate, firul de praz se taie longitudinal foarte subtire. Spanacul daca este congelat se iau buchetelele si se pot adauga, daca este proaspat se spala se toaca si se poate adauga. Se...
Papricas cu carne de pui si galusti
Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de delicat, cand aceasta da in clocot se adauga pulpele de pui(pot fi lasate intregi sau taiate in doua) se continua fierberea pana cand pulpele de pui sunt fierte pe jumatate. Atunci se scoat din oala in care au fiert si se vor pune...
Friptura de miel
Se pregateste marinada: se taie ceapa solzisori se zdrobeste usturoiul, se sareaza si pipereaza se unge carnea cu ulei si se adauga vinul, se lasa peste noapte pentru a trage toate aromele. Dimineata, se va unge tava, se scoate carnea din marinada, marinada se arunca. Se va pune...
Coronita de purcel cu legume la cuptor
Sira de porc se cresteaza un pic si se leaga formandu-se un cerc, se taie o ceapa in 4-6 bucati, telina la fel, morcovul rondele, se pun 2 foi de dafin, se pune apa intr-o oala de marime medie se asezoneaza cu sare, se fierbe, se pune capacul. Se lasa 15-20 de minute cand este gata oasele...
Pui cu ardei capia
Se taie ceapa si ardeii rosii julien si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei. Pieptul de pui se spala, se taie julien si el si se prajeste in tigaie se sareaza, se adauga chili si un condiment special achiote. Dupa ce este gata si pieptul de pui se adauga peste legume si se serveste ca in...
Ciulama de pui
Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat supa de la ele nu si legumele, pulpele se parlesc, se spala si se pun la fiert, pentru inceput ar fi bine cam 15 minute sa fiarba separat, deoarece trebuie sa spumuim, de abia dupa ce am spumuit...
Ardei umpluti
Ardeii se spala, li se taie capacul si se scoate cotorul, la fel se procedeaza si cu rosiile, dovlecelul se taie in 2 bucati. Se trece la pregatirea carnii, Se toaca ceapa(3 cepe) sau se rade la fel si morcovul, dupa care se caleste pe foc, ciupercile se spala se taie si ele marunt si...
Pulpe de pui emancipate
Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza: 1 portocala 2 fire de ceapa 3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi 1 ½ cana vin rosu sare, piper, boia si un praf de vegeta Se lasa 2-3 ore la...
Varza a la Cluj
Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba. Separat tocam mic trei cepe pe care le punem in ulei pentru a se cali, se toaca varza fideluta si dupa ce ceapa a prins culoare aurie ceapa se adauga si varza, care se lasa cat sa se inmoaie un...