blat:
- se separa galbenusurile de albusuri
-se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul pana devine ca o bezea tare si lucioasa
-se adauga uleiul,apoi apa si galbenusurile amestecate cu vanilia
-se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Pregatim maiaua( drojdia+2 lgt zahar+1 lg faina si putin lapte) si o lasam la cald asteptand sa formeze bule la suprafata)
Punem intr-un castron m mare toate ingredientele,mai putin laptele si omogenizam
Apoi adaugam treptat laptele caldut cat este necesar.
Aluatul va fi usor lipicios si...
blat alb :
-se separa galbenusurile de albusuri
-albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga zaharul
-galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia si se adauga peste albusuri
-apoi faina si se amesteca cu un tel/spatula
-aluatul trebuie sa aiba consistenta...
In 250 ml de lapte clocotit se pune faina pana iese ca un terci mai gros,amestecandu-se bine sa nu iasa cocoloase,apoi dupa ce devine caldut,cat sa tolereze degetul,se adauga drojdia amestecata cu 2 lg de zahar,se amesteca maiaua si se pune un prosop lasandu-se sa creasca,pana ce formeaza bule....
-se taie merele felii subtiri (potrivite) si se calesc cu unt,adaugandu-se ulterior putina apa si zahar dupa gust si putina scortisoara
-4 felii de paine inmuiate in amestecul de lapte+oua+vanilie,se prajesc in unt
-se pun cate 2 felii pe farfurie,pe deasupra felii de mere si se picura...
-se separa galbenusurile de albusuri
-se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta
-galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare
-peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare
-se adauga...
BLAT:
- separam albusurile de galbenusuri
-galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se albesc,intr-un vas pe care il tinem intr-altul cu apa calda
-adaugam treptat margarina topita
-amestecam faina+cacao+praf de copt si incorporam in galbenusuri
-batem albusurile spuma tare si...
-cernem faina cu praful de copt,praful de sare si bicarbonatul de sodiu si adaugam zaharul
-facem o adancitura in mijloc
-se amesteca laptele batut(iaurtul) cu ouale batute
-se adauga peste ingredientele uscate si se omogenizeaza(sa nu va speriati ca aluatul este gros,pt ca asa trebuie...
BLAT:
-batem albusurile spuma tare
-adaugam zaharul si mixam pana se topeste
-frecam galbenusurile cu ulei si le adaugam peste albusuri
-amestecam faina cu sarea si praful de copt si incorporam treptat
-ulterior adaugam si apa si amestecam
-rasturnam aluatul intr-o tava...
Tort cu mousse de portocale si vanilie
blat: - se separa galbenusurile de albusuri -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul pana devine ca o bezea tare si lucioasa -se adauga uleiul,apoi apa si galbenusurile amestecate cu vanilia -se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Gogosi cu ricotta
Pregatim maiaua( drojdia+2 lgt zahar+1 lg faina si putin lapte) si o lasam la cald asteptand sa formeze bule la suprafata) Punem intr-un castron m mare toate ingredientele,mai putin laptele si omogenizam Apoi adaugam treptat laptele caldut cat este necesar. Aluatul va fi usor lipicios si...
Prajitura Cununie
blat alb : -se separa galbenusurile de albusuri -albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga zaharul -galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia si se adauga peste albusuri -apoi faina si se amesteca cu un tel/spatula -aluatul trebuie sa aiba consistenta...
Cozonac
In 250 ml de lapte clocotit se pune faina pana iese ca un terci mai gros,amestecandu-se bine sa nu iasa cocoloase,apoi dupa ce devine caldut,cat sa tolereze degetul,se adauga drojdia amestecata cu 2 lg de zahar,se amesteca maiaua si se pune un prosop lasandu-se sa creasca,pana ce formeaza bule....
Friganele cu mere
-se taie merele felii subtiri (potrivite) si se calesc cu unt,adaugandu-se ulterior putina apa si zahar dupa gust si putina scortisoara -4 felii de paine inmuiate in amestecul de lapte+oua+vanilie,se prajesc in unt -se pun cate 2 felii pe farfurie,pe deasupra felii de mere si se picura...
Chec pufos marmorat
-se separa galbenusurile de albusuri -se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta -galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare -peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare -se adauga...
Tort Nesquik
BLAT: - separam albusurile de galbenusuri -galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se albesc,intr-un vas pe care il tinem intr-altul cu apa calda -adaugam treptat margarina topita -amestecam faina+cacao+praf de copt si incorporam in galbenusuri -batem albusurile spuma tare si...
Clatite americane
-cernem faina cu praful de copt,praful de sare si bicarbonatul de sodiu si adaugam zaharul -facem o adancitura in mijloc -se amesteca laptele batut(iaurtul) cu ouale batute -se adauga peste ingredientele uscate si se omogenizeaza(sa nu va speriati ca aluatul este gros,pt ca asa trebuie...
Tavalita
BLAT: -batem albusurile spuma tare -adaugam zaharul si mixam pana se topeste -frecam galbenusurile cu ulei si le adaugam peste albusuri -amestecam faina cu sarea si praful de copt si incorporam treptat -ulterior adaugam si apa si amestecam -rasturnam aluatul intr-o tava...