Pulpele se spala bine. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete.
Intr-o cratita, calim legumele intr-o lingura de ulei. Adaugam pulpele pe care le lasam la calit 2-3 minute. Stingem cu apa rece, atat cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba pt 10 min....
1. Afumatura se spala si se fierbe separat. Cand e pe jumatate fiarta ne putem apuca de tocanita noastra.
2. Ceapa taiata marunt se caleste cu 1 lingurita de boia pana devine sticloasa. Adaugam foaia de dafin, ardeiul si morcovul (taiat marunt sau ras). Lasam legumele sa se inmoaie (2-3...
1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei.
2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim fiecare bucata de carne.
3. Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de carne si adaugam...
1. Taiem pieptul de pui cubulete.
2. Ardeii ii feliem si cepele le crapam in 4 bucatii si le desfacem fasii. Ciupercile le lasam intregi (cand vom aseza carnea pe betisoare, daca ciupercile nu sunt de ajuns, le putem taia in jumatate)
3. Asezam totul intr-un bol, turnam uleiul si potrivim...
1. Se pregateste sosul pentru marinat, astfel: se amesteca cimbrul cu usturoiul zdrobit si mustarul. Vinul se adauga treptat pentru a evita formarea cocoloaselor.
2.Cu 2-3 ore inainte de gatire, carnea de porc se pune la marinat cu sosul de vin (se poate lasa si peste noapte, la frigider)....
1. Amestecam sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boia dulce, boia iute si scortisoara
2. Intr-un vas asezam bucatile de pui si le condimentam cu pasta de condimente. Lasam la frigider pentru 2-3 ore (de preferat), insa eu pentru ca m-am grabit, l-am lasat doar 20 minute la frigider (gustul a...
Mazare boabe cu pulpe de pui
Pulpele se spala bine. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Intr-o cratita, calim legumele intr-o lingura de ulei. Adaugam pulpele pe care le lasam la calit 2-3 minute. Stingem cu apa rece, atat cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba pt 10 min....
Tocanita de cartofi cu costita afumata
1. Afumatura se spala si se fierbe separat. Cand e pe jumatate fiarta ne putem apuca de tocanita noastra. 2. Ceapa taiata marunt se caleste cu 1 lingurita de boia pana devine sticloasa. Adaugam foaia de dafin, ardeiul si morcovul (taiat marunt sau ras). Lasam legumele sa se inmoaie (2-3...
Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice
1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei. 2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim fiecare bucata de carne. 3. Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de carne si adaugam...
Souvlaki de pui
1. Taiem pieptul de pui cubulete. 2. Ardeii ii feliem si cepele le crapam in 4 bucatii si le desfacem fasii. Ciupercile le lasam intregi (cand vom aseza carnea pe betisoare, daca ciupercile nu sunt de ajuns, le putem taia in jumatate) 3. Asezam totul intr-un bol, turnam uleiul si potrivim...
Cotlet de porc marinat in vin rosu
1. Se pregateste sosul pentru marinat, astfel: se amesteca cimbrul cu usturoiul zdrobit si mustarul. Vinul se adauga treptat pentru a evita formarea cocoloaselor. 2.Cu 2-3 ore inainte de gatire, carnea de porc se pune la marinat cu sosul de vin (se poate lasa si peste noapte, la frigider)....
Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat
1. Amestecam sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boia dulce, boia iute si scortisoara 2. Intr-un vas asezam bucatile de pui si le condimentam cu pasta de condimente. Lasam la frigider pentru 2-3 ore (de preferat), insa eu pentru ca m-am grabit, l-am lasat doar 20 minute la frigider (gustul a...