Sosul de ciocolata:
Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit....
100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele...
Aluat:
Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi se...
Pieptul de taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate usor cu ciocanul de snitele.
Din usturoiul pisat, nucsoara, curry, nucsoara, curry, sare, piper, otetul balsamic, ulei de masline si vin se face o marinata care se pune peste carne. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la...
Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin, pana se inmoaie, in cateva linguri cu ulei de masline, amestecand mereu. Se adauga supa de pui si pieptul de pui taiat cubulete si se inabusa cateva minute.
Telina se taie marunt sau se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se adauga in tigaie....
Cartofii se curata si se spala foarte bine. Daca sunt prea mari se taie in jumatate.
Se pun intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin, cimbru si usturoi zdrobit. Se toarna si uleiul si se amesteca bine.
Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie , apoi se adauga peste albusuri.
Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul...
50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul.
Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga...
Blat bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie.
In tava (24 cm...
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la...
Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.
Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca...
Mai intai facem o maia din 100 g faina, drojdia, 1 lingura de zahar si lapte cat sa iasa o compozitie omogena si moale. Se lasa la crescut la loc caldut, pana incepe sa faca basicute deasupra.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam oul, restul de zahar, untul topit,...
Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare fileu obtinut se acopera cu o bucata de folie alimentara si bate cu ciocanul de snitele. Se unge fiecare bucata de carne cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se presara cu salvia uscata. Se acopera cu o folie alimentara si se...
Mai intai pregatim inghetata de vanilie.
Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie , pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste galbenusuri , mixand mereu.
Se pune vasul pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa...
Mai intai pregatim sosul de rosii. Rosiile ( se pot curata de coaja, daca doriti) se pun in blender si se mixeaza cu oregano, usturoi, sare si piper.
Jambonelul si cascavalul se taie cubulete.
Feliile de paine se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem sosul de rosii pe fiecare...
Inghetata de vanilie impreuna cu restul ingredientelor se pun intr-un blender si se mixeaza energic pana totul devine o masa omogena.
Se toarna in pahare, se adauga cuburi de gheata si se decoreaza cu frisca batura si cacao.
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna peste galbenusuri in fir subtite, mixand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe compozitia pana incepe sa capete consistenta. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca....
Am pornit catre bucatarie cu gandul la cheesecake-ul Nataliei, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala...Na, am si eu un defect. :))))
Blat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios.
Lapte condensat:
Se amesteca apa,cu...
Cartofii se curata cu un burete de sarma sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert se scot pe un platou, se lasa sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei lingurite scobim de miez mijlocul cartofilor.
Miezul cartofilor il amestecam cu sunca de pui si crema...
Rosiile, castravetii si ceapa verde se taie felii. Porumbul se fierbe, apoi se scurge de apa. Tonul se desface in bucati sau se faramiteaza, dupa preferinta. Oul se fierbe tare, apoi galbenusul se amesteca cu uleiul din conserva si cu otetul balsamic.
Toate ingredientele se amesteca si se...
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si laptele praf. Daca amestecul e prea vascos puneti putin lapte. Dupa ce amestecul a devenit ca o crema se pune restul de lapte si ciocolata alba. Se pune la fiert la foc mic, amestecand continuu. Cand a capatat consistenta unei smantani, se da...
Pieptul de pui tocat se sareaza si se pipereaza. Se adauga oul, verdeata tocata si orezul. Cu o lingurta se ia din compozitie si se plonjeaza intr-un vas cu apa ( cca 2 llitri) care clocoteste.
Se dau cateva clocote, se spumeaza, dupa care se adauga zarzavatul tocat marunt. Cand legumele sunt...
Lamaia curatata de coaja ( se poate folosi si coaja daca va place), capsunile si zaharul se pun in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin.
Se adauga apa, apoi se strecoara, pentru a avea o limonada limpede.
Paharele se decoreaza cu zahar, se pune limonada si cuburi de gheata....
Ceapa tocata marunt si carnea se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa, iar carnea nu mai este rosie se adauga rosiile date prin blender sau taiate cubulete, in functie de preferinta fiecaruia.
Se adauga vinul si putina apa, daca mai este nevoie,...
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
Intr-un castron punem faina amestecata cu sare ,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul. Se framanta un aluat neted si omogen.
Pentru masina de paine se foloseste programul de...
Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si racit si mixand continuu urmeaza iaurtul amestecat cu gemul de capsuni . La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu bicarbonatul.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24...
Cartofii se curata de coaja cu ajutorul unui burete de sarma, sub jet de apa rece. Se prajesc usor, doar cat sa se aureasca putin, intr-un ceaun, in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald.
Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de...
Aluat:
Se prepara un aluat omogen si nelipicios.
Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte si se framanta un aluat omogen. In timpul framantarii se adauga si uleiul cate putin. Se acopera si...
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacao si se omogenizeaza. Se toarna laptele rece putin cate putin, apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca...
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos. Se adauga branza si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Faina se amestecata cu praful de copt si un praf de sare se toarna peste crema de unt cu branza si se framanta un aluat omogen, dar lipicios. Se acopera cu...
Banana Split
Sosul de ciocolata: Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit....
Inghetata cu caramel
100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele...
Placintele cu branza
Aluat: Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi se...
Piept de pui cu legume en papillote
Pieptul de taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate usor cu ciocanul de snitele. Din usturoiul pisat, nucsoara, curry, nucsoara, curry, sare, piper, otetul balsamic, ulei de masline si vin se face o marinata care se pune peste carne. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la...
Pui cu telina si smantana
Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin, pana se inmoaie, in cateva linguri cu ulei de masline, amestecand mereu. Se adauga supa de pui si pieptul de pui taiat cubulete si se inabusa cateva minute. Telina se taie marunt sau se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se adauga in tigaie....
Cartofi noi la cuptor
Cartofii se curata si se spala foarte bine. Daca sunt prea mari se taie in jumatate. Se pun intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin, cimbru si usturoi zdrobit. Se toarna si uleiul si se amesteca bine. Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la...
Rulada cu crema de lamaie
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie , apoi se adauga peste albusuri. Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul...
Briose cu mac
50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul. Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga...
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta
Blat bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie. In tava (24 cm...
Prajitura cu visine
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza. Se toarna peste bezea. Daca bezeaua are consistenta corecta, amestecul va ramane la...
Tort tricolor de inghetata
Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit. Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca...
Gogosi innodate
Mai intai facem o maia din 100 g faina, drojdia, 1 lingura de zahar si lapte cat sa iasa o compozitie omogena si moale. Se lasa la crescut la loc caldut, pana incepe sa faca basicute deasupra. Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam oul, restul de zahar, untul topit,...
Pui cu salvie
Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare fileu obtinut se acopera cu o bucata de folie alimentara si bate cu ciocanul de snitele. Se unge fiecare bucata de carne cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se presara cu salvia uscata. Se acopera cu o folie alimentara si se...
Inghetata cu cirese
Mai intai pregatim inghetata de vanilie. Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie , pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste galbenusuri , mixand mereu. Se pune vasul pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa...
Pizza rapida
Mai intai pregatim sosul de rosii. Rosiile ( se pot curata de coaja, daca doriti) se pun in blender si se mixeaza cu oregano, usturoi, sare si piper. Jambonelul si cascavalul se taie cubulete. Feliile de paine se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem sosul de rosii pe fiecare...
Shake cu cafea
Inghetata de vanilie impreuna cu restul ingredientelor se pun intr-un blender si se mixeaza energic pana totul devine o masa omogena. Se toarna in pahare, se adauga cuburi de gheata si se decoreaza cu frisca batura si cacao.
Inghetata de vanilie
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna peste galbenusuri in fir subtite, mixand intruna. Se pune vasul pe foc si se fierbe compozitia pana incepe sa capete consistenta. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca....
Cheesecake cremos
Am pornit catre bucatarie cu gandul la cheesecake-ul Nataliei, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala...Na, am si eu un defect. :)))) Blat: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Lapte condensat: Se amesteca apa,cu...
Cartofi noi umpluti
Cartofii se curata cu un burete de sarma sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot pe un platou, se lasa sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei lingurite scobim de miez mijlocul cartofilor. Miezul cartofilor il amestecam cu sunca de pui si crema...
Salata de vara cu ton
Rosiile, castravetii si ceapa verde se taie felii. Porumbul se fierbe, apoi se scurge de apa. Tonul se desface in bucati sau se faramiteaza, dupa preferinta. Oul se fierbe tare, apoi galbenusul se amesteca cu uleiul din conserva si cu otetul balsamic. Toate ingredientele se amesteca si se...
Inghetata cu Nesquik
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si laptele praf. Daca amestecul e prea vascos puneti putin lapte. Dupa ce amestecul a devenit ca o crema se pune restul de lapte si ciocolata alba. Se pune la fiert la foc mic, amestecand continuu. Cand a capatat consistenta unei smantani, se da...
Supa de rosii cu perisoare
Pieptul de pui tocat se sareaza si se pipereaza. Se adauga oul, verdeata tocata si orezul. Cu o lingurta se ia din compozitie si se plonjeaza intr-un vas cu apa ( cca 2 llitri) care clocoteste. Se dau cateva clocote, se spumeaza, dupa care se adauga zarzavatul tocat marunt. Cand legumele sunt...
Limonada cu capsuni
Lamaia curatata de coaja ( se poate folosi si coaja daca va place), capsunile si zaharul se pun in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin. Se adauga apa, apoi se strecoara, pentru a avea o limonada limpede. Paharele se decoreaza cu zahar, se pune limonada si cuburi de gheata....
Pui cu sos de rosii si miere
Ceapa tocata marunt si carnea se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa, iar carnea nu mai este rosie se adauga rosiile date prin blender sau taiate cubulete, in functie de preferinta fiecaruia. Se adauga vinul si putina apa, daca mai este nevoie,...
Pizza cu sunca si brocolli
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron punem faina amestecata cu sare ,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul. Se framanta un aluat neted si omogen. Pentru masina de paine se foloseste programul de...
Prajitura cu capsuni
Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si racit si mixand continuu urmeaza iaurtul amestecat cu gemul de capsuni . La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu bicarbonatul. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24...
Cartofi noi cu masline
Cartofii se curata de coaja cu ajutorul unui burete de sarma, sub jet de apa rece. Se prajesc usor, doar cat sa se aureasca putin, intr-un ceaun, in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald. Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de...
Floricele cu mac
Aluat: Se prepara un aluat omogen si nelipicios. Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte si se framanta un aluat omogen. In timpul framantarii se adauga si uleiul cate putin. Se acopera si...
Inghetata de ciocolata
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacao si se omogenizeaza. Se toarna laptele rece putin cate putin, apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca...
Fursecuri cu branza
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos. Se adauga branza si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Faina se amestecata cu praful de copt si un praf de sare se toarna peste crema de unt cu branza si se framanta un aluat omogen, dar lipicios. Se acopera cu...